Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PRAKTIKUM_Ostatochny.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
01.05.2015
Размер:
2.59 Mб
Скачать

Нні земельних ресурсів та правознавства

ЮРИДИЧНИЙ ФАКУЛЬТЕТ

КАФЕДРА ЦИВІЛЬНОГО ТА ГОСПОДАРСЬКОГО ПРАВА

ПРАКТИКУМ З ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО ПРАВА

(спеціальностей 7.03040101 «Правознавство», денна та заочна форми навчання, 8.03060101 «Менеджмент організацій та адміністрування» денна та заочна форми навчання, 6.030504 «Економіка підприємства» денна форма навчання)

КИЇВ - 2013

Автори: Канарик Ю.С., асистент кафедри цивільного та господарського права; Черкашин Д.К., доцент кафедри цивільного та господарського права / Практикум з підприємницького права (спеціальностей 7.03040101 «Правознавство», денна та заочна форми навчання, 8.03060101 «Менеджмент організацій та адміністрування» денна та заочна форми навчання, 6.030504 «Економіка підприємства» денна форма навчання)

Рецензенти д.ю.н. Світличний О.П., к.ю.н. Яра О.С.

Практикум з підприємницького права (спеціальностей 7.03040101 «Правознавство», денна та заочна форми навчання, 8.03060101 «Менеджмент організацій та адміністрування» денна та заочна форми навчання, 6.030504 «Економіка підприємства» денна форма навчання) розглянуто і схвалено на засіданні кафедри цивільного та господарського права.

Протокол № 6 від «22» січня 2013 р.

Практикум з підприємницького права (спеціальностей 7.03040101 «Правознавство», денна та заочна форми навчання, 8.03060101 «Менеджмент організацій та адміністрування» денна та заочна форми навчання, 6.030504 «Економіка підприємства» денна форма навчання) розглянуто і схвалено на засіданні вченої ради ННІ земельних ресурсів та правознавства.

Протокол № 5 від «01» лютого 2013 р.

© Ю.С. Канарик, Д.К. Черкашин, 2013

ВСТУП

Навчально-методичний посібник підготовлено з метою вироблення у студентів навичок самостійно опрацьовувати законодавчу базу, науково-теоретичну літературу, опубліковану судову практику. На основі аналізу зазначених джерел студенти повинні навчитися формулювати і обґрунтовувати висновки не тільки теоретичного, а й практичного (прикладного) характеру.

Практичні та семінарські заняття – найбільш активна форма участі студентів у навчальному процесі. Сумлінна підготовка до них і правильне виконання завдань мають важливе значення, оскільки їх призначення – допомогти студентам засвоїти досить об’ємну навчальну дисципліну – «Підприємницьке право».

Мета практикуму – навчити студента вміло і правильно застосовувати теоретичні знання при вирішенні конкретних практичних казусів, виробити вміння і навички тлумачити зміст законодавчих актів і застосовувати їх практично. Такі навички сприятимуть максимальному приближенню студентів до практичної діяльності уже після здобуття спеціальності.

При підготовці до семінарських і практичних занять слід проаналізувати правозастосовну практику за матеріалами, які публікуються в юридичних журналах: «Право України», «Підприємництво, господарство і право», «Актуальні питання цивільно-господарського права», «Бюлетень Верховного Суду України», «Збірник офіційних документів Вищого господарського суду України», «Вісник господарського судочинства» та в інших виданнях, де висвітлюються ці питання.

Пропонований Вашій увазі практикум складається з тем відповідно до програми курсу навчальної дисципліни «Підприємницьке право України». В матеріалах, що пропонуються для опрацювання і вивчення конкретних тем, містяться теоретичні питання, практичні завдання, конкретні казуси. До кожної теми підібрана необхідна для вивчення законодавча база, науково-теоретична література, декілька підручників, опублікована судова практика. 

Завдання необхідно розв’язувати таким чином, щоб сформулювати обґрунтоване, розгорнуте з огляду на чинне законодавство рішення і викласти його письмово. Воно має містити розгляд усіх обставин справи, а також докази сторін та загальний висновок.

Студентам, які не виконали окремих завдань або були відсутні на семінарських чи практичних заняттях, слід вивчити їх самостійно і здати викладачеві.

Автори практикуму бажають студентам успіхів у кропіткій і наполегливій праці з навчання підприємницького права України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]