Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сем. ДИФ.пс студ..doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
19.04.2015
Размер:
252.93 Кб
Скачать

Тема: Темперамент у структурі індивідуальності Індивідуальне навчально-дослідне завдання II рівня

Заповнить таблицю «Темперамент – психобіологічна основа особистості»

№№ з/п

1

2

3

4

1.

Тип темпераменту

2.

Опис темпераменту за І.П.Павловим

3.

Основні характеристики ЦНС

4.

Основні характеристики

темпераментальних властивостей

5.

Характеристика загальної, рухової та мовленнєвої активності

6.

Емоційність

7.

Характер діяльності, життєдіяльності особливості поведінки

8.

Позитивний та негативний вплив виховання та тренування

Індивідуальне навчально-дослідне завдання I рівня

Складіть свій психологічний автопортрет, використовуючи розгорнуте описання вихідних якостей (див. Швалб Ю.М., Данчева О.В. Практична психологія в економіці та бізнесі. – К.: Лібра, 1998. С. 159 - 164).

Провідні якості та їх психологічна структура ________________________________________

Мотивація ______________________________________________________ ____________________________________________________________________

Поведінка ______________________________________________________ ____________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Тема: Проблема здібностей в психології Індивідуальне навчально-дослідне завдання I рівня

Що означає термін „креативність”? Звертаючись до навчальної та наукової літератури, визначте основні показники креативності.

Відобразіть це у вигляді таблиці:

Автор

Назва підручника, або навчального посібника (вихідні дані)

Визначення креативності

Показники креативності

Індивідуальне навчально-дослідне завдання III рівня

Батьки «виявили» у маленької дитини ... здібність (кожну на вибір спеціальну здібність). Складіть програму роботи психолога з батьками й дитиною.

Змістовий модуль III

Групові відмінності

Індивідуальне навчально-дослідне завдання III рівня

Ви працюєте шкільним психологом. Вас просять скласти прогноз успішності учнів школи по основних навчальних дисциплінах. Опишіть алгоритм Ваших дій. Який психодіагностичний інструментарій Ви відберете? Обґрунтуйте свою відповідь.

Рекомендації до написання реферативних робіт

Важливою формою ІНДЗ студентів є підготовка реферату та репрезентація його змісту у вигляді доповіді на семінарському занятті за будь-якою цікавою темою. Реферат покликаний продемонструвати знання студентами основних категорій сучасної диференційної психології, найістотніших проблем макро- і мікрорівня соціальних відносин у суспільстві.

Тема реферату вибирається із запропонованої тематики. За узгодженням із викладачем можливе самостійне формулювання теми.

Реферат повинен мати чітку структуру.

Початок реферату - план, складається з розділів (підрозділів), відповідних заголовкам і підзаголовкам у тексті. За змістом (планом) слідує вступ: постановка цілі, визначення меж дослідження проблеми (1 стор.)

Основна частина поетапно розкриває тему реферату. Вона складається з 2-3 підрозділів. Наприкінці формулюються висновки. Завершується реферат списком використаних джерел (5-7), оформленим в установленому порядку.

При оцінці реферату особливе значення надається самостійності мислення, критичній оцінці викладеного матеріалу, опрацюванню змісту книг і публікацій, які не входять у рекомендований список літератури.

Приблизний обсяг реферативної роботи – 7-10 сторінок формату А-4, комп’ютерний варіант. Максимальна кількість балів, яку може отримати студент за успішне виконання реферативного дослідження та його захист (виступ перед аудиторією) роботи складає 10 балів.