Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Missia2.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
372.74 Кб
Скачать

28. Обґрунтування скорочення структури Миколаївського міськвиконкому

Викона́вчий коміте́т місько́ї ра́ди (міськвиконко́м) — створюваний міською радою виконавчий орган, що є підконтрольним і підзвітним відповідній міській раді, а з питань здійснення делегованих йому повноважень органів виконавчої влади — також підконтрольним відповідному органу виконавчої влади. Основною формою роботи міськвиконкому є його засідання, які скликаються міським головою, а у разі його відсутності чи неможливості здійснення ним цієї функції — заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради в міру необхідності, але не рідше одного разу на місяць, і є правомочними, якщо в них бере участь більше половини від загального складу виконавчого комітету.

Структура Миколаївського міськвиконкому:

1) Департаменти:

  • ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА: 1) Управління житлового господарства департаменту житлово-комунального господарства; 2) Управління комунального господарства; 3) Управління з охорони навколишнього природного середовища та благоустрою; 4) Управління з контролю за ремонтом, реконструкцією, будівництвом, газифікацією комунальних об’єктів та житла.

  • ДЕПАРТАМЕНТ ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ: 1) Управління фінансів департаменту праці та соціального захисту населення; 2) Управління праці; 3) Районні управління соціальних виплат і компенсацій; 4) Міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг); 5) Міський притулок для громадян похилого віку та інвалідів; 6) Центр реінтеграції бездомних громадян; 7) Міський центр реабілітації дітей-інвалідів.

  • ДЕПАРТАМЕНТ ФІНАНСІВ

  • ДЕПАРТАМЕНТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ

  • ЮРИДИЧНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ

2) Управління: УПРАВЛІННЯ З ВИКОРИСТАННЯ ТА РОЗВИТКУ КОМУНАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ, УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІКИ ТА ІНВЕСТИЦІЙ, УПРАВЛІННЯ МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ, УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ, УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ КУЛЬТУРИ ТА ОХОРОНИ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ, УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ. СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ, УПРАВЛІННЯ АРХІВНОЇ РОБОТИ ТА УРОЧИСТИХ ПОДІЙ, УПРАВЛІННЯ У СПРАВАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ, УПРАВЛІННЯ ГРОМАДСЬКИХ ЗВ’ЯЗКІВ, УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ, УПРАВЛІННЯ ТРАНСПОРТНОГО КОМПЛЕКСУ, ЗВ’ЯЗКУ ТА ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙ.

3) Відділи: ВІДДІЛ КАДРІВ, ВІДДІЛ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА, ВІДДІЛ ОБЛІКУ ТА РОЗПОДІЛУ ЖИТЛА, ВІДДІЛ ДОЗВІЛЬНИХ ПРОЦЕДУР, ВІДДІЛ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ, ВІДДІЛ СФЕРИ ПОСЛУГ, ВІДДІЛ ТОРГІВЛІ, РЕЄСТРАЦІЙНА ПАЛАТА, ВІДДІЛ З ОРГАНІЗАЦІЇ ОБОРОННОЇ І МОБІЛІЗАЦІЙНОЇ РОБОТИ ТА ВЗАЄМОДІЇ З ПРАВООХОРОННИМИ ОРГАНАМИ, СЕКТОР ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ .

Обґрунтування скорочення структури Миколаївського міськвиконкому відбувається шляхом зєднання управлінь внаслідок:

1)Дефіцит коштів у бюджеті міста міста.

2)Роздутість штатів

  1. Департамент фінансів + Управління економіки та інвестицій = управління фінансів, економіки та інвестицій: оскільки займаються ек.політикою міста

  2. Управл. містобуд і архітектури+Управління капіт. Буді ремонту, реконструкції +Департамент ЖКГ = Управління архітектури, капітального будівництва, реконструкції та ЖКГ : відділи архітектури і кап.буд. не можеть бути відокремлені, тому що всяке нове будівництво у місці здійснюється за генеральним планом розвитку міста; а ЖКГ, оскільки у нас є багато чого реконструювати, тому житлово-комунальний комплекс саме і є тією сферою, де повинна здійснюватися рконструкція, поточні та капітальні ремонти житлового фонду міста та обєктів соц.-культ. призначення;

  3. Управл. у справах сім'ї, дітей та молоді+Комітет у справах фізич. Культ та спорту= Управління у справах сімї, молоді, фізичної культури та спорту: оскільки спорт і фіз.культура охоплюють найбільш. Число молоді, то упр. У справах сімї та молоді повинно займатися цим напрямком роботи.

Б. 29. Підготуйте деталізований план дій вашої ПП в ході виборчої кампанії в регіоні

Вибори — це процедура безпосереднього обрання або висунення певних осіб шляхом відкритого чи таємного (закритого) голосування для виконання громадських функцій

Виборча кампанія — сукупність цілеспрямованих послідовних зусиль, які докладаються протягом певного визначеного законодавством проміжку часу, щоб реалізувати підтримку кандидата виборцями й забезпечити його перемогу в день виборів.

Виборча технологія - розуміють сукупність прийомів, методів та засобів впливу на виборця, які засновані на певних наукових розробках, з метою досягнення політичного успіху певною політичною силою на виборах.

Розпочинаємо виборчу кампанію – стратегія (що?) і тактика (яким чином?).

А)Виборча стратегія - головний інструмент організації та проведення виборчої кампанії. Виборча стратегія - це система скоординованих дій, спрямованих на зміну поведінки виборців і суперників у відповідності з цілями кандидата

Тактика - конкретні способи впливу на свідомість, мотивацію виборців відповідно до цілей організаторів виборчої кампанії.

Б) Політична соціал-я: політичні партії мають одними з найбільш ефективних і універсальних механізмів політичної соціалізації. молодь - із найбільш численних, але і найбільш проблемних сегментів електорального поля.

Останні 3-4 роки всі провідні партії стали формувати дієву, а молодіжну політику, з метою створити для неї умови політичної самореалізації та реального входження у владу. За останні роки у зв'язку з переходом на пропорційну і змішання систему, число молодих депутатів (до 30 років) значно зросла. Партії для молоді все більше стають не тільки інститутами політичної соціалізації, а й каналами кар'єрного росту і своєрідними соціальними ліфтами.

Діяльність за напрямками :• Беруть участь в організації та проведенні спеціальних політичних проектів пов'язаних з підвищенням рівня політичної культури молоді за допомогою програм «соціалізації підлітків»; створюють умови для включення молоді у виборчий процес, у тому числі включаючи до виборчих списків кандидатів; створюють власні молодіжні організації або взаємодіють з уже існуючими.

В) компоненти виб.компанії:стратегія,тактика

Виборча стратегія - головний інструмент організації та проведення виборчої кампанії.Елементи:

1. Визначення конкретного позитивного образу кандидата; позиціонування - елемент формування позитивного образу кандидата (см нижче.);

2. Розширення позитивного образу (крім завоювання свого базового електорату кандидат проводить цілеспрямовану адресну агітацію тих чи інших значущих цільових аудиторій .

"Сильна особистість" пропонує вирішити всі проблеми шляхом наведення порядку; - "Переможець" вирішить всі проблеми, тому що він завжди домагається успіху; - "Чудотворець вирішить проблеми, тому що він" знає і вміє як)

3. Компенсація негативного образу (Анти образ кандидата - складова образу кандидата, оборотна сторона медалі, іменованої позитивний образ кандидата (див. також позитивний образ кандидата). Означає наявність в образі кандидата таких характеристик, які підштовхують виборців великих електоральних груп стверджувати, що вони не проголосують за даного кандидата за жодних обставин )

4. Визначення стратегії по відношенню до конкурентів (Стратегія по відношенню до фонових кандидатів: слід просто не помічати: ні в якому разі не відповідати на їх критику, не критикувати самим і взагалі уникати виголошувати їх прізвища.Стратегії, що передбачають не ігнорування, а безпосередню критику конкурентів: образ «самого сильного» критикує противників за слабкість; «найрозумніший» звинувачує їх в дурості і некомпетентності;).

способи критичної атаки на конкурентів.1. Критика спрямовується на руйнування позитивного образу конкурента. Тут удар наноситься по його базовому електорату .2. Критика спрямовується на підкреслення і накачування антиобраза конкурента.

5. Тактичне забезпечення. Визначення агітаційних тем кампанії.

ТАКТИКА – набір технологій за допомогою яких реалізовується стратегія.

1- рекламно-агітаційний напрямок

пряма реклама – це власне передвиборна агітація, тобто будь-яка пропаганда, санкціонована чи нелегальна, мета якої зрозуміла виборцям.

непряма реклама (ПР) – інший обсяг інформації, агітаційна спрямованість якої в основному не усвідомлюється як така – неявна пропаганда політичних фігур або угрупувань в рамках інформуванні про їхні дії.

PR – формує довіру;

Пропаганда – переконує; популяризує;

Реклама – спонукає до дій, до політичного вибору.

2- організаційно- масовий

- робота з агітаторами

- правило 7 дотиків

- 3 «за» (зацепить,зафиксировать,зацеловать)

Установчий пакет – набір основних агітаційних матеріалів

Фірмовий стиль – салоган, фото кандидата, кольорова гамма, музичний супровід, емблема.

Г) Передвиборча програма п.п. в Миколаєві:

Метою соціально-економічної політики є: створення умов для економічного зростання і модернізації економіки;

модернізація інфраструктури і базових секторів економіки області шляхом усунення структурних проблем , а розвиток море-господарського комплексу регіону, транспортної інфраструктури; розвиток високопродуктивного агропромислового виробництва та зрошуваного землеробства; сприяння активізації виробничої діяльності інвестиційно-будівельного комплексу та створення сприятливих умов для його подальшого розвитку;підвищення ефективності та надійності функціонування житлово-комунального господарства;поглиблення міжрегіонального та міжнародного співробитництва;

поліпшення якості та доступності освіти і медичного обслуговування; Охорона здоровя:З метою поліпшення надання спеціалізованої медичної допомоги вагітним, роділлям та породіллям створити обласний перинатальний центр на базі обласної лікарні. Орієнтовний обсяг фінансування 16,6 млн. грн. Термін введення в експлуатацію до кінця 2012 року. Кадрове забезпечення закладів охорони здоров'я області, в першу чергу закладів охорони здоров’я сільської місцевості.

Провести реконструкцію пологового відділення лікарні м.Вознесенська. Орієнтовний обсяг фінансування 6,8 млн.грн.

Освіта:Забезпечити доступність якісної освіти шляхом створення освітніх округів (Арбузинський район – 1, Баштанський – 2, Братський0

Провести ремонт та реконструкцію матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів .

забезпечення стабільної екологічної ситуації;

розвиток курортно-рекреаційної сфери.

Календар агітац.засобів

90 днів Агітац.заходи Внутрішнє користування

1 тиждень

пн. збір підписів Організаційні збори штабу

Вт. Роздача листівок

Ср. особиста зустріч з виборцями

Чт. Організація конференції «Євро-вибір»

Пн. Роздача листівок Зустріч з лідером партії

сб. Роздача листівок, Моніторинг ЗМІ

вс. Благодійний концерт

2 тиждень

Пн. Флеш моб «Чисте місто» Організаційні збори штабу

Вт. Акція допомоги дітям-сиротам

Ср. Проведення мітингу «Білі Ліхтарі»

Чт. Ремонтні роботи в окрузі (частина 1)

Пн. Ремонтні роботи в окрузі (частина 2)

Сб. Круглий стіл «Перспективи розвитку Миколаєва»

Вс. концерт на площі Перемоги

3 тиждень

…….

Б. 30. Особливості технологіі прийняття рішеня (вигадати на кожен крок, стадію - дію).

Управлінське рішення – результат вибору суб'єктом управління способу дій, спрямованих на вирішення поставленого завдання в існуючій чи спроектованій ситуації; Управлінське рішення це продукт праці (діяльності) менеджера, свідомий вибір менеджером одного із кількох альтернативних варіантів розвитку майбутніх подій на основі аналізу неявної інформації.

Діагностика проблеми, накопиченя інформації,розробка альтернатив,прийняття рішення,доведення до виконавців, розробка плану робіт,виконання роботи,контроль,аналіз рез-ів

Кроки прийняття рішень по відношенню до загальної технології вирішення проблем.

Крок перший – настройка. Перш за все необхідно оцінити, зрозуміти, розподілити проблеми, та виявити, які саме труднощі в них наявні.

Крок другий – цілі. Ціль повинна бути визначена ясно й конкретно, бути зрозумілою для всіх залучених до роботи ще до її початку.

Крок третій – критерій успіху. Корисно знати, як виміряти ефективність дій.

Крок четвертий – інформація. До того, як буде знайдене рішення проблеми, її необхідно глибоко зрозуміти. Для цього збирається необхідна інформація.

Крок п’ятий – планування. Стадія планування починається з ухвалення рішення про те, що повинно бути зроблене. Співробітники повинні чітко уявити собі загальний план і конкретні практичні кроки.

Крок шостий – дії. На цьому етапі починається практична робота з реалізації плану.

Крок сьомий – аналіз дій для їх покращення. Люди вчаться на результатах своїх дій, оцінюють характеристики успішної роботи й намагаються встановити причини невдач. Без такого зворотного зв’язку мало шансів на зміни й розвиток.

2. Кроки прийняття рішень по відношенню до загальної процедури прийняття рішень.

Процес прийняття рішення також здійснюється в кілька кроків.

1) постановка цілі рішення;

2) встановлення критеріїв рішення;

3) поділ критеріїв;

4) розробка альтернатив;

5) порівняння альтернатив;

6) визначення ризику;

7) оцінка ризику;

8) ухвалення рішення.

Проведення 12 травня Дня матері. Перш за все варто нагадати на стадіях прийняття рішень: 1) діагностика ситуації або проблеми : виявлення та опис ситуації, постановка мети. 2) накопичення інформації та даних з проблеми (інф. Має бути об’єктивна, лаконічна, актуальна, своєчасна, наочна). 3) розробка можливих альтернатив та їх оцінка з огляду на реалістичність, оптимальність. 4) прийняття рішення. 5) доведення рішень до виконавців. 6) розробка плану підготовчих робіт 7) виконання роботи 8) контроль 9) аналіз результатів та оцінка. Згідно з даними етапами пропонується наступне : постає питання : де проводити свято - на відкритому повітрі або в будівлі миколаївського обласного будинку культури. Фінансовий результат свята залежить від погоди, яка буде в той день. При гарній сонячній погоді всі жителі вийдуть на вулиці, святкові заходи зберуть масу учасників, і міський бюджет поповниться солідною сумою. А якщо дощ? Другий варіант - святкування в будівлі. Він явно виграє в разі дощу - святкувати під дахом явно краще, ніж під парасольками. Отже, кожен з двох варіантів рішення має плюси і мінуси. Для прийняття рішення явно не вистачає наступної кількісної інформації:- наскільки ймовірна в день свята сонячна погода і наскільки - дощова;- які фінансові результати свята при різних варіантах поєднання погоди і місця проведення.Необхідно:- оцінити витрати на підготовку до свята- оцінити число учасників свята -оцінити витрати середнього учасника свята.

Робоча група повинна зібрати аргументи "за" і "проти". Корисний метод поступового збільшення числа експертів: спочатку перший експерт наводить свої міркування з даного питання; складений ним матеріал передається другому експерту, який додає свої аргументи; накопичений матеріал надходить до наступного - третього – експерта. Процедура закінчується, коли вичерпується потік нових міркувань. Експерти в розглянутому методі тільки постачають інформацію, аргументи "за" і "проти", але не виробляють узгодженого проекту рішення.

Варто проаналізувати найгірший випадок - дощ. Він розглядається деякими експертами як ворог, який всіляко буде заважати проведенню святкування, буде намагатися зменшити дохід міста. І в умовах жорсткої протидії з боку погоди пропонується вибрати найбільш вигідний варіант вирішення - проведення свята в театрі.

Щодо засідання в Міській раді, то критерії суперечили один одному, два з них приводили до висновку про вигідність проведення свята на відкритому повітрі, а два - в театрі. Результати голосування - 15 думців за торжество на відкритому повітрі, 8 (в основному представники старшого покоління) - за проведення його в театрі. Рішення прийнято - свято будуть відзначати на відкритому повітрі. Рішення про місце проведення свята прийняла Міська рада Миколаєва більшістю голосів. Однак у підготовці рішення брали участь і інші люди - фахівці, які підготували інформацію про погоду і про про очікуваний прибуток при різних поєднаннях погоди і місця проведення.

Пропонований план заходів (остаточно ухвалений) Однак Міська рада вирішує питання про одне єдине свято. Тому 60% і 40% - це не ймовірності як межі частот, що зазвичай передбачається при застосуванні теорії ймовірностей, це шанси сонця і дощу. Використовуються ці шанси для того, щоб в одному критерії звести разом песимістичний і оптимістичний підходи.

Щодо засідання в Міській раді, то критерії суперечили один одному, два з них приводили до висновку про вигідність проведення свята на відкритому повітрі, а два - в театрі.

Результати голосування - 15 думців за торжество на відкритому повітрі, 8 (в основному представники старшого покоління) - за проведення його в театрі. Рішення прийнято - 223 роки Миколаєва будуть відзначатися на відкритому повітрі.

Рішення про місце проведення свята прийняла Міська рада Миколаєва більшістю голосів. Однак у підготовці рішення брали участь і інші люди - фахівці, які підготували інформацію про погоду і про про очікуваний прибуток при різних поєднаннях погоди і місця проведення.

В теорії прийняття рішень є спеціальний термін - особа, що приймає рішення. В даному випадку це мер міста.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]