Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplomna_bolgova (3).doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
25.02 Mб
Скачать

1.1.2. Програми для відтворення відеоінформації

Media Player Classic Home Cinema (MPC HC) - потужний мультимедійний програвач аудіо- та відеофайлів для операційної системи Windows. Програма має інтерфейс, аналогічний Windows Media Player версії 6.4, проте заснований на абсолютно іншій кодовій базі.

Включає інтегрований набір медіа-кодеків, завдяки чому може програвати багато форматів відео- та аудіофайлів без встановлення сторонніх засобів. Велика кількість можливостей, таких як: відтворення DVD-дисків, апаратне декодування формату H.264 на відповідних відеокартах, коректна робота з іншим монітором (телевізором), підтримка різних видів субтитрів, робота з форматами QuickTime і RealVideo і т. д. [3] .

Рис.1.1. Інтерфейс Media Player Classic Home Cinema

VLC media player – Універсальний багатоплатформний медіаплеєр. Програє різні формати файлів: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, XviD, mp3, ogg іінші, звичайні DVD і VCD диски.

Рис.1.2. Інтерфейс VLC Media Player

Light Alloy - це програма для відтворення відео і звукових файлів для Windows. Проста в управлінні, але містить безліч додаткових налаштувань, тобто підходить як новачкам, так і професіоналам. Програвач має невеликий розмір і оптимізований для швидкого запуску і мінімального завантаження системи. Для російськомовного населення розповсюджується безкоштовно.

Рис.1.3. Інтерфейс Light Alloy

BS.Player FREE - безкоштовний медіаплеєр, підтримує всі популярні типи відео- та аудіофайлів, контейнерів і форматів, такі як: DivX, Xvid, avi, mpg, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, 3ivx, потокове відео з YouTube, AVC HD, QT QuickTime mov, RM Real media, OGM, Matroska, mkv, asf, wmv, DV, m1v, m2v, mp4, mpv, swf, vob і wav, mpa, mp1, mp2, mp3, Ogg, aac, DTS, Dolby Surround, Dolby digital DD 5.1 - AC3, aif, ram, wma, flv. BS.Player є також AVCHD-плеєром і здатний відтворювати відео у форматі AVCHD (Advanced Video Codec High Definition), використаному у цифрових відеокамерах. BS.Player може автоматично знаходити і завантажувати відсутні субтитри для відтворюванного відео (якщо ці субтитри є в наявності) [4].

Рис. 1.4. Інтерфейс BS.Player FREE

1.1.3. Програми для редагування та обробки відеоінформації

Існує багато різних відео-редакторів, але більшість з них в тій чи іншій мірі мають обмежені можливості з редагування та обробки відео, і не придатні для професійного використання, а розраховані на аматора. На таких програмах ми зупинятися не будемо, і розглянемо два найяскравіших представника в сфері програм обробки і редагування відео - Sony Vegas Pro і Adobe Premiere Pro, так як їх функціонал в кілька десятків разів перевищує функціонал аматорських програм, наприклад, як Windows Media Maker.

Sony Vegas Pro - професійна програма для багатодоріжкового запису, редагування і монтажу відео і аудіо потоків. Інструменти, що містяться в Vegas Pro, дають можливість редагування і обробки в реальному часі форматів DV, AVCHD, HDV, SD / HD-SDI і XDCAM ™, точного коригування аудіо, створення об'ємного звуку і двошарових DVD. Ви можете пропалити Blu-ray диски прямо з таймлайн для збереження запису у високій якості. Створення стандартних DVD зі складним відео, субтитрами, багатомовним меню і додавання коментарів не складає ніяких труднощів. Інтерфейс визначає зручність роботи з продуктом і багато в чому - відношення користувача до нього. Vegas пропонує надзвичайно гнучкий, легкий в налаштуванні, продуманий і найголовніше, зручний інтерфейс.

Vegas пропонує нескінченне число відео і аудіо доріжок, кожна з яких має свою пару (A / B) доріжок, просунуті інструменти для створення музики, підтримується багатоканальний ввід-вивід в режимі повного дуплексу (для виведення сигналу можна задіяти 26 фізичних виходів з незалежною шиною мікшування на кожному), Ресемплінг в реальному часі, автоматичне створення кроссфейдов, синхронізація за допомогою MIDI Time Code і MIDI Clock, дизеринг (з нойс-шейпінгом) на виходах підгруп і, звичайно, 24/32-розрядний звук з частотою дискретизації 192 кГц. Для обробки звуку в реальному часі, можна встановити в розрив кожної доріжки чотирисмуговий параметричний еквалайзер і компресор, а також використовувати 32 посилання на модулі формату DirectX. Різні формати даних можна додавати на одну й ту саму стежку одночасно, без конвертації або рендеринга. Крім того, програма підтримує і такі "просунуті" функції, як робота з двома процесорами і двома моніторами.

Присутня можливість імпорту файлів MPEG / AC3 з DVD-камкордера. Vegas дозволяє переносити файли VOB з AC3 аудіо каналом прямо на таймлайн. Sony Vegas дозволяє рендерити в файлові формати MPEG-4 / AVC / H.264. Можливість експорту готового матеріалу в різноманітні відеоформати MPEG1, MPEG2, AVI, Quick Time, Real Video, Windows Media Video, OGG, SWF та інші [5].

Рис. 1.5. Інтерфейс Sony Vegas Pro

Adobe Premiere Pro CS5 - професійна програма для редагування відео, володіє всіма сучасними можливостями та інструментами для нелінійного відеомонтажу.

Зручний інтерфейс, функціональні інструменти для редагування аудіо і відео треків, можливість застосування різноманітних ефектів і фільтрів, технологія підвищення швидкості обробки відео і багато інших функцій.

У Adobe Premiere Pro CS5 реалізована тісна інтеграція з іншими продуктами компанії Adobe (Adobe After Effects, Adobe Photoshop), що дозволяє істотно розширити можливості обробки відео.

Крім того, до складу Adobe Premiere Pro CS5 входять додаткові програми для захоплення і запису відеоматеріалів, завдяки яким Adobe Premiere Pro стає комплексним середовищем, що включає всі етапи редагування відео.

У новій версії додана підтримка нового формату відео - HDTV і DVD дисків підвищеної ємності (Blu-ray), покращена робота з ефектами, які вимагають зміни часової шкали. Також внесено багато інших нововведень і поліпшень [6].

Рис. 1.6. Інтерфейс Adobe Premiere Pro CS5

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]