Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dnevnik.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

29.09.14 День практики (дата)

Робила загальний аналіз сечі,зокрема мікроскопію осаду.Дослідження починають із зняття осаду за допомогою піпетки або скляних трубок діаметром 5 - 6 мм з оплавленими краями. На піпетку надягають гумовий балон(«грушу») і обережно занурюють її на дно склянки. Пересуваючи піпетку по дну склянки, набирають рідину з осадом в піпетку, не допускаючи попадання її в балон. З піпетки сечу (10 - 15 мл) переносять в центрифужную пробірку. Перед кожним збором осаду сечі піпетку слід промивати дистильованою водою, щоб не занести елементи осаду одного аналізу в інший. Пробірки з сечею центрифугируют 5 - 7 хв при 1500 - 2000 об / хв. Після центрифугування пробірку швидко перекидають для видалення надосадової рідини, потім переводять у вихідне положення так, щоб осад залишився на дні. Осад розмішують піпеткою (краще пастерівської з тонким кінцем і маленьким гумовим балоном). Невелику краплю осаду поміщають на предметне скло і покривають покривним, не допускаючи попадання бульбашок повітря. При дотриманні цих правил препарат завжди має більш-менш однакові розміри (площа і висоту).Готовий препарат є нативним (нефарбований). Осад сечі оцінюють спочатку під малим збільшенням (окуляр 10х, об'єктив 8х), а потім переводять на велике збільшення (окуляр 10х, об'єктив 40х, при опущеному конденсорі). Під малим збільшенням роблять загальний огляд препарату. При цьому виявляють і підраховують циліндри, складають загальне уявлення про кількість солей, слизу і ін. Під великим збільшенням деталізують окремі елементи осаду, приблизно підраховують кількість лейкоцитів і еритроцитів в полі зору, складають остаточне судження про осаді в цілому. Для цього необхідно переглянути не менше 10 - 15 полів зору. Результат такого дослідження заносять в бланк. Середнє цифрове значення знайденої кількості елементів (наприклад, еритроцитів, лейкоцитів, циліндрів) дають приблизно, вказуючи, скільки їх в полі зору при великому збільшенні мікроскопа. При малій кількості елементів осаду вказують їх число в препараті. Для інших елементів (епітеліальні клітини, кристали та ін.) Прийнято давати оцінку: «велике», «невелике» і «незначне» кількість (вказують за допомогою плюсів від 1 до 4) .

Робочі записи

30.09.14 День практики (дата)

Робила аналіз сечі за Зимницьким. Для цього спочатку треба зібрати сечу у продовж доби кожні 3 години (8 порцій) в окремі ємкості.Суть методу полягає в тому,щоб оцінити видільну функцію нирок.За допомогою цього аналізу ми визначаємо відносну густину сечі,денний діурез,нічний та добовий.Хід роботи:у кожній порції спочатку оцінюємо кількість виділеної сечі,потім відбираємо 5о мл та занурюємо в сечу урометр і знімаємо його показники відносної густини.Перші 4 порції (6.00-15.00 год) денний діурез,решта – нічний діурез.Сумуємо та отримуємо добовий діурез.Все це записуємо у бланку аналізу у відповідних рядках та реєструємо у журналі реєстрації аналізів сечі за Зимницьким. Вимірювала рівень ШОЕ (детальніше див.3.09).Вимірювала вміст гемоглобіну в крові(детальніше див.3.09).

Робочі записи

1.10.14 День практики (дата)

Сьогодні перейшла для проходження подальшої практики у біохімічний відділ лабораторії. Біохімічний відділ здебільшого працює з венозною кров'ю. Визначають вміст глюкози, тригліцеридів, білку,ревматоїдний фактор,альбуміну,сечовини,С-реактивного білку,сечоврї кислоти,холестерину,креатиніну протромбіновий час (коагулограма) та ін.Була ознайомлена з принципом роботи даного відділу,обладнанням та принципом його роботи.Ознайомилася з правилами поведінки з реактивами та взагалі у біохімічному відділі.Ознайомилася з напівавтоматичним аналізатором ВА-88.Він автоматизує деякі операції,такі як нагрівання, аналіз, обчислення та друк, в той час, коли реактив повинен бути готуватися вручну. Методи аналізу: кінцева точка,кінетика за стандартом, кінетика фіксування часу,абсорбція.Лінійна та нелінійна калібровка.

Робочі записи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]