Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dnevnik.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

22.09.14 День практики (дата)

Робила аналіз сечі за Зимницьким. Для цього спочатку треба зібрати сечу у продовж доби кожні 3 години (8 порцій) в окремі ємкості.Суть методу полягає в тому,щоб оцінити видільну функцію нирок.За допомогою цього аналізу ми визначаємо відносну густину сечі,денний діурез,нічний та добовий.Хід роботи:у кожній порції спочатку оцінюємо кількість виділеної сечі,потім відбираємо 5о мл та занурюємо в сечу урометр і знімаємо його показники відносної густини.Перші 4 порції (6.00-15.00 год) денний діурез,решта – нічний діурез.Сумуємо та отримуємо добовий діурез.Все це записуємо у бланку аналізу у відповідних рядках та реєструємо у журналі реєстрації аналізів сечі за Зимницьким. Вимірювала рівень ШОЕ (детальніше див.3.09).

Робочі записи

23.09.14 День практики (дата)

Ходила до станціонару у відділення брати кров на цукор.Кров береться з 4-го пальця руки.Спочатку підписуємо пробірку для крові,протираємо палець спиртом,беремо скарифікатор і робимо прокол.Кров забираємо у пробірку,палець накриваємо ватою зі спиртом.Вся процедура проводиться у стерильних рукавичках.Оцінювала мікроскопію осаду сечі для загального аналізу сечі ( епітелій, лейкоцити, еритороцити, солі, циліндри, бактерії). Детальніше див.5.09.

Робочі записи

24.09.14 День практики (дата)

Проводила загальний аналіз сечі. Спочатку оцінюються зовнішні характеристики матеріалу (колір, питома вага, реакція, прозорість, рН, білок, глюкоза), потім пробірка з сечею зважується, центрифугується і осад вивчається під мікроскопом (епітелій, лейкоцити, еритроцити, слиз, солі, бактерії, циліндри). Частина матеріалу обробляється необхідними реактивами. Детальніше див. 5.09.14.Вимірювала рівень гемоглобіну в крові на ФЕКе-КФ-2 з довжиною хвилі 540 нм (детальніше див. 3.09).

Робочі записи

25.09.14 День практики (дата)

Проводила підрахунок кількості лейкоцитів в камері Горяєва.Вимірювала вміст гемоглобіну в крові на ФЕКе-КФ-2.Вимірювала рівень ШОЕ.Отримані дані записую у бланк аналізу у відповідному рядку (детальніше див.3.09-4.09).Займалася реєстрацією аналізів у журналі реєстрації результатів загального аналізу крові.

Робочі записи

26.09.14 День практики (дата)

У клінічному відділі лабораторії вела підрахунок лейкоцитів в камері Горяєва( детальніше див. 4.09). відділі проводила аналіз сечі за методом Нечипоренко. Обладнання : мірна центрифужна пробірка, піпетка на 10 мл,лічильна камера (Горяєва, Фукса-Розенталя або Бюркера), скляна паличка, мікроскоп.Хід дослідження:Доставлену сечу добре перемішують, відливають 5 - 10 мл в центрифужную градуированную пробірку і центрифугують 3 хв при 3500 об / хв, забирають верхній шар сечі, залишаючи 1 мл разом з осадом. Добре перемішують осад і заповнюють камеру Горяєва або будь-яку рахункову камеру. Звичайним способом у всій сітці камери підраховують число формених елементів (роздільно лейкоцитів, еритроцитів і циліндрів) в 1 мм 3 осаду сечі (x). Встановивши цю величину і підставивши її в формулу, отримують число формених елементів в 1 мл сечі:

N = x * (1000 / V),

де

N - число лейкоцитів, еритроцитів або циліндрів в 1 мл сечі,

x - число підрахованих лейкоцитів, еритроцитів або циліндрів в 1 мм3 (1 мкл) осаду сечі (при підрахунку в камері Горяєва і Бюркера x = H / 0,9, де H - кількість підрахованих в камері клітин, а 0,9 - обсяг камери , а при підрахунку в камері Фукс- Розенталя x = H / 3,2, так як обсяг камери 3,2 мм 3), V - кількість сечі, взятої для дослідження (якщо сеча береться катетером з балії, то V зазвичай менше 10), 1000 - кількість осаду (в кубічних міліметрах). Для підрахунку циліндрів необхідно переглянути не менше 4 камер Горяєва (або Бюркера) або 1 камеру Фукса-Розенталя. Кількість циліндрів, перелічене в 4 камерах Горяєва чи Бюркера, потім слід розділити на 4, а вже потім отримане число можна вставляти у формулу для визначення кількості циліндрів в 1 мкл осаду сечі.

Робочі записи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]