Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dnevnik.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

2.09.14 День практики (дата)

Я була розподілена в клінічний відділ лабораторії.В клінічному відділі проводять гематологічні дослідження,дослідження сечі,які надходять туди здебільшого зі станціонару.Там знаходяться кабінет гематологічних досліджень, кабінет лікаря, препараторська, лаборантська, кабінет загальноклінічних досліджень.Для вісх аналізів відведений свій журнал облікового запису.Вимірювала рівень гемоглобіну.Для цього я користувалася ФЕКом-КФ-2 з довжиною хвилі в 540нм,кювета об'ємом 10 мл,калібрувальний розчин (для виставлення точності показників ФЕКа) та готовий гемоглобін. У клінічному відділі проводяться всі види досліджень сечі (Нечипоренко,Зимницький,загальний аналіз та ін.), гематологічні дослідження кісткового мозку,люмбальної рідини,цільної крові та ін.

Робочі записи

3.09.14День практики (дата)

Сьогодні я займалася вимірюванням ШОЕ.Спочатку всі пробірки та капіляри Панченко обробляємо розчином цитрату,щоб запобігти згортанню крові.Потім кров з пробірки забираємо в капіляр Панчеко до рівня нуля та виставляємо у штатив на одну годину.Час виставляння капілярів у штатив записуємо.Через годину знімаємо показники:дивимось на скільки поділок опустилася кров та залишила блідо-рожевий колір після себе.Рахуємо до появи червоного коліру-крові.Записуємо дані у бланк аналізу у відповідному рядку. Вимірювала рівень гемоглобіну. Принцип: гемоглобін окислюють в метгемоглобін (геміглобін) залізосиньородистим калієм (червоною кров’яною сіллю). Ця сполука взаємодіє з ацетонціангідрином з утворенням ціанметгемоглобіну (геміглобінціаніду), який визначають колориметрично. Реактиви: 1 – трансформуючий розчин (ацетонціангідрин) – 0,5 мг. Калій залізосиньородистий 0,2 г, натрія гідрокарбонат – 1г, дистильована вода – до 1 л. 2 – калібрувальний розчин гемоглобінціаніду з концентрацією 61,23мг/100мл, або 59,75мг/100мл, що відповідає концентрації гемоглобіну 154г/л чи 150 г/л при розведенні в 251 раз. Хід визначення: в пробірку до 5 мл трансформуючого розчину добавляємо 0,02 мл крові (розв. в 251 раз). Вміст пробірки перемішуємо, залишаємо стояти на 10 хв. Паралельно це ж робимо із стандартним розчином. Вимірюємо на ФЕКу при довжині хвилі 500-560 нм (зелений фільтр) в кюветі 1см. Проби холостої проби (трансформуючий розчин).Результат дивимось у готовій,підрахованій таблиці «Калібрувальний графік гемоглобін».

Робочі записи

4.09.14День практики (дата)

Рахувала лейкоцити в камері Горяєва.Для цього спочатку необхідно набрати в змішувач для лейкоцитів до позначки 0,5 кров і до позначки ІІ 3 % розчину оцтової кислоти, забарвленої генціанвіолетом. Частіше розведення проводять в пробірці. У суху чисту пробірку відміряти 0,4 мл 3 % розчину оцтової кислоти, забарвленої генціанвіолетом і 0,02 мл крові. Отриманою сумішшю заповнити камеру Горяєва за допомогою скляної палички однією краплею. Лейкоцити підрахувати у 100 великих квадратах, згрупованих по 4, при малому збільшенні мікроскопа.Підрахунок проводила монокулярним мікроскопом з 15 окуляром та при збільшені об'єктиву 15.Мікроскоп налаштовувала за допомогою макро- та мікрогвинтів.Отримане число множу на 50 та поділила 1000(щоб отримати необхідну ступінь) та визначаю кількість лейкоцитів.Отриману кількість записую у бланк аналізу у відповідному рядку. Навчилася користуватися мікроскопом.

Робочі записи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]