Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dnevnik.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

2.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі ручним методом визначала рівень холестерола.Принцип методу: метод основан на здібності ЛПНЩ та ЛПДНЩ в протилежність ЛПВЩ утворювати нерозчині комплекси з гепарином в присутності іонів марганцю. В надосадочній рідині визначають вміст холестерола ЛПВЩ (альфа-ХС).Реактиви: 1.2 моль/л р-ну хлористого марганцю( 19,79 г MnCl2 *4H2O реактив, 50мл дистильваної води),2.гепарин з вмістом 5000Ед в 1мл (фірма «Гедеон Ріхтер» або інший); 3. Вс необхідні реактиви для визначення рівня загального холестерола.

Робочі записи

3.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визначала рівень холестерину у сироватці та плазмі крові ферментативним методом на напівавтоматичному аналізаторі ВА-88. Принцип методу: інтенсивність рожево - червоного або бузкового забарвлення реакційного розчину пропорційна концентрації холестерину.

Деталі методу проведення аналізу вказані в інструкції, що додається.

Робочі записи

6.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії проводила визначення глюкози у біологічних рідинах глюкозооксидазним методом на напівавтоматичному аналізаторі ВА-88. Принцип методу: глюкоза в присутності глюкооксидази окислюється киснем повітря до глюконової кислоти та перекису водню,який у присутності периоксидази реагує з фенолом та 4-амінофеназоном з утворенням хіноніміна червоно-фіолетового забарвлення, який визначається фотометрично. Для цього необхідні ензими, буферний розчин, антикоагулянт, калібрувальний розчин глюкози. Деталі вказані в інструкції що, додається.

Робочі записи

7.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визначала вміст загального білку в сироватці (плазмі) крові людини на фотометрі КФК-3 (кювета довжиною оптичної відстані 10(5 або 3) мм,довжина хвилі 546(540-560) нм). Принцип методу: білки реагують з сірчанокислою міддю в лужному середовищі з утворенням сполук фіолетового забарвлення(біуретова реакція). Інтенсивність забарвлення реакційного розчину прямопропорційна концентрації білків в аналізуємій сироватці. Для цього необхідні ліофілізований альбумін для приготування 5 мл калібрувального розчину (1 флакон), біуретовий реагент (концентрований розчин). Деталі вказані в інструкції, що додається.

Робочі записи

8.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визначала С- реактивний білок у сироватці крові людини.У наданому діагностикумі використовують принцип латексної аглютинації. Антиген (антитіла проти С-реактивного білку), що адсорбований на нейтральних частинках латексу, вступає в реакцію аглютинації з С-реактивним білком. Інтенсивність аглютинації прямо пропорційна кількості СРБ. Для цього необхідні: реагент1- латексна суспензія 2 мл; реагент2- розчинник 14 мл; реагент3- позитивний контроль, який містить СРБ більш 6 мг/л,0,2 мл; реагент4- негативний контроль, який містить СРБ менш 6 мг/л, 0,2 мл; палички для розмішування сироваток 100 шт.; тестовий слайд 1 шт. Деталі вказані в інструкції, що додається.

Робочі записи

9.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії визнаначала альбумін у сироватці крові фотометричним методом на фотометрі КФК-3. Принцип методу: альбумін утворює у слабокислому середовищі з індикатором бромкреозоловим зеленим в присутності детергенту забарвлену сполуку, інтенсивність забарвлення якої пропорційна концентрації альбуміну у сироватці крові. Для цього необхідні: реагент на альбумін; ліофілізований альбумін для приготування 2 мл калібрувального розчину або2 мл готового розчину альбуміну. Деталі вказані ув інструкції, що додається.

Робочі записи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]