Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dnevnik.doc
Скачиваний:
58
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
140.8 Кб
Скачать

17.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі визначала сечовину у біологічних рідинах уреазним методом. Принцип методу: Сечовина піддається уреазному гідролізу з утворенням аміаку і вуглекислого газу. Аміак, що виділився, реагує з гіпохлоритом і саліцилатом з утворенням розчину зеленого кольору. Збільшення оптичної щільності реакційного розчину (540-600) нм пропорційно концентрації сечовини в зразку.Для цього необхідно: буферний розчин 2 флакони, гіпохлоритний реагент 2 флакони, калібрувальний розчин сечовини 1 флакон, уреаза концентрат 5 кЕ/мл 2 пробірки, фотометирчне обладнання з довжиною хвилі 570 нм та довжиною оптичного шляху 10 мм або 5 мм, пробірки місткістю 20 мл, піпетки 0,1 і 5 мл, водяний термостат або автоматична водяна баня.

Робочі записи

20.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі лабораторії вивчала морфологію дослідження загальних ліпідів та їх фракцій. Поділяються на групи: гравіметричний мето, який складається у встановлені навішування ліпідів, отриманних з певного об'єму біологічних рідин. Технологія включає багато етапів: екстракцію ліпідів сиворотки (плазми) будь-яким органічним екстрагентом (частіше сумішю розчинників), очистку ліпідного екстракту,висушування сухого залишку на вагах для дуже точного зважування (аналітичних, мікрохімічних). Окислювальний метод: в ньому використовується окислення ліпідів біхроматом калію, хроматовою кислотою або іншими окисниками з подальшим титрометричним або колориметричнимзавершенням дослідження. Турбометричний метод: базується на порівнянні ступені каламутності стандартної або досліджуваної проби.

Робочі записи

21.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі визначала у сироватці крові креатинін. Вимірювання проводила за допомогою фотометру КФК-3, вимірює оптичну щільність при довжині хвилі 505 (490-520) нм у діапазоні (0-1). Принцип методу: пікринова кислота у лужному середовищі утворює з креатиніном продукт жовто-червоного кольору. Інтенсивність забарвлення дослідного розчину прямопропорційна концентрації креатиніну у пробі. У сироватці крові креатинін досліджується після депротеїнування розчином трихлороцтової кислоти, у сечі- після розведення. Визначенню креатиніну у сироватці крові заважають речовини з активною метиленовою групою, кетони та відновники ( глюкоза і т.п.).

Робочі записи

22.10.14 День практики (дата)

У біхімічному відділі фотометрично визначала загальний кальцій у біологічних рідинах людини. Принцип методу: іони кальцію в лужному середовищі реагують з о-крезолфталеїн комплексоном і утворюють кольоровий комплекс. Інтенсивність забарвлення комплексу фіолетового кольору пропорційна концентрації кальцію в дослідній пробі. Для цього необхідні: хромоген,буфер, калібрувальний розчин кальцію, фотометричне обладнання, що забезпечує вимір оптичної щільності при довжині хвилі 570(550-590) нм у діапазоні (0-1)од. опт.,пробірки місткістю 10 мл,піпетки місткістю 0,1 і 5 мл.

Робочі записи

23.10.14 День практики (дата)

У біохімічному відділі визначала протромбіновий час та активування парционального тромбопластинового часу на коагулометрі СОА-2. Принцип методу: тромбопластин перетворює протромбін плазми крові у присутності іонів кальцію в активний фермент тромбін, який трансформує фібриноген плазми крові у нерозчинний фібрин. Вимірюється протромбіновий час – час формування фібрина у плазмі крові у присутності інонів кальцію тромбопластину.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]