Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Dogov_pravo.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.03.2015
Размер:
450.05 Кб
Скачать

Тема 7. Договори про передачу права володіння і користування майном

Поняття та загальні особливості договорів про передачу права володіння та користування. Види договорів про передачу права володіння та користування. Ризик випадкової загибелі речі за договорами про передачу права володіння та користування.

Загальні положення про найм (оренду). Класифікація договорів найму (оренди). Істотні умови договору найму (оренди) Припинення договорів найму (оренди). Відповідальність у відносинах найму (оренди).

Договір прокату та його характеристика. Суб’єктний склад договору прокату. Правове регулювання відносин з прокату.

Договір найму (оренди) будівель та споруд або їх частини. Форма договору. Особливості правового регулювання оренди державного та комунального майна. Порядок та умови передання в оренду державного та комунального майна. Найм (оренда) підприємства як єдиного (цілісного) майнового комплексу. Строк оренди та його значення.

Особливості найму (оренди) транспортних засобів.

Договір лізингу. Особливості правового регулювання договору лізингу. Види та форми лізингу.

Особливості правового регулювання найму (оренди) житла. Поняття житла. Комерційний та соціальний найм.

Договір позички, його особливості. Істотні умови договору позички. Порівняльна характеристика договору позички з договорами найму (оренди), позики та іншими суміжними договорами. Припинення договору позички.

Тема 8. Договори підряду

Поняття та особливості договорів про виконання робіт. Розмежування договорів про виконання робіт від договорів з надання послуг та трудових договорів. Предмет та ціна в договорі про виконання робіт. Інші істотні умови договорів підряду. Поняття та види кошторису в договорі підряду. Відхилення від кошторису в процесі виконання договору підряду. Права і обов’язки сторін за договором підряду.

Види договорів підряду. Договір побутового підряду та його характеристика.

Договір будівельного підряду. Сфера застосування договору будівельного підряду. Джерела правового регулювання відносин з будівельного підряду. Обов’язки сторін у договорі будівельного підряду. Ціна в договорі будівельного підряду. Ризики в договорі будівельного підряду. Гарантії та строки в договорі будівельного підряду. Порядок передання та приймання результатів робіт у договорі будівельного підряду. Особливості договору капітального будівництва.

Договори підряду на проектні та пошукові роботи. Поняття та види проектних та пошукових робіт. Істотні умови договорів підряду на проектні та пошукові роботи.

Особливості договорів з виконання науково-дослідних або дослідно-конструкторських та технологічних робіт.

Тема 9. Договори з надання послуг

Поняття договорів з надання послуг. Загальні положення про договори з надання послуг Предмет, ціна та строк договору з надання послуг. Види договорів з надання послуг.

Загальні положення про представництво та посередництво. Комерційне представництво. Поняття доручення. Агентські правовідносини за господарським законодавством. Зміст договору доручення. Предмет договору, юридичні та фактичні дії. Сторони, ціна, строк і форма договору. Обов’язки повіреного щодо точного виконання вказівок довірителя. Виконання доручень особисто, повідомлення довірителю про хід виконання, передача довірителю отриманого за вчинені правочини. Виконання доручення. Особисте виконання договору доручення. Припинення договору доручення. Наслідки припинення договору доручення. Обов’язки спадкоємця повіреного та ліквідатора юридичної особи – повіреного. Поняття договору комісії. Розмежування договорів комісії та доручення. Умови договору комісії. Права і обов’язки сторін. Виконання договору комісії. Субкомісія. Припинення договору комісії. Особливості окремих видів договору комісії. Відповідальність за договором комісії.

Договір управління майном. Істотні умови та форма договору управління майном. Здійснення управління. Права і обов’язки сторін договору управління. Передання права управління третій особі. Відповідальність сторін. Особливості управління окремими видами майна.

Поняття, характер та особливості договору зберігання. Види зберігання та їх суб’єктний склад. Права і обов’язки сторін. Зберігання на товарному складі. Складські документи, їх роль. Передання складського та заставного свідоцтва. Ризик випадкової загибелі речі за договором зберігання. Відповідальність сторін за договором зберігання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]