Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
грамматика инфинитив(упражнения).doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
614.4 Кб
Скачать

1.1.11. Complex Object

  1. Якби я чула, що ти йдеш, я б не перелякалася, коли тебе побачила. Мені б хотілося, щоб ти стукав наступного разу перед тим, як увіти до кімнати. – Мені шкода, що я тебе налякав, я не хотів. Наступного разу я буду більше шуміти, щоб ти знала, що я наближаюся.

  2. Поліція повідомила, що нарешті заарештувала грабіжника та змусила його зізнатися, що він пограбував банк на Бейкер Стріт. Ніхто не вірить, що в нього нема спільників, але злочинець стверджує, що все організував сам. Тим часом він чекає, доки суд встановить, чи він говорить правду.

  3. Я ніколи не підозрювала, що він зустрічається з цією дівчиною. Я кілька разів бачила, як вони разом гуляли, але була певна, що вони просто друзі або колеги. Звісно, я не можу розраховувати, що він розірве з нею стосунки лише через те, що я не схвалюю його вибір. Він досить дорослий, щоб вирішувати власне майбутнє самостійно. Але бути його матір’ю та бачити, що він збирається зруйнувати собі життя, дуже важко. Якби я могла змусити його зрозуміти це зараз! Але він і слухати мене не хоче!..

  4. Хто міг вмовити тебе купити цю іржаву стару машину? Гадаю, їй сто років! Не може бути, щоб ти справді розраховував на те, що вона довозитиме тебе до місць призначення, правда? – Не перебільшуй. Механік стверджував, що вона прослужить ще принаймні 20 років, хоча він попередив мене, щоб я не їздив на максимальній швидкості. – Не можу повірити, що ти такий дурний. Механік сказав би тобі будь що, аби позбавитися цього старого брухту. Повірити йому – найбожевільніше, що ти міг зробити. Що нам тепер з нею робити?

  5. Я забороняю тобі запрошувати цю людину приходити да нашого будинку, бо я завжди вважав, що він приносить нещастя. – Не будь смішним. Я бачу, що ти упереджено до нього ставися через свої забобони, але я знаю його як порядну людину, до того ж я багато чув, що на нього можна покластися.

  6. Я чую, щось горить у кухні. Ти певна, що вимкнула духовку? Про всяк випадок, я б хотіла, щоб ти пішла перевірила.

  7. Попроси Кевіна взяти своє резюме з собою. У нас, можливо, є для нього цікава пропозиція. Я знаю, що він ніколи нікого не підводив, а це саме те, що зараз потрібно нашій компанії.

  8. Ти бачив Дженет? – Ні, не бачив. Хіба вона не вдома? Мені здається, я нещодавно чув, що в її кімнаті грала музика. Не могла ж вона вислизнути непоміченою, чи не так?

  9. Чуєш, собака гавкає? Я хочу, щоб ти пішов та змусив його замовкнути. Він гавкає вже дві години, а я вже не в змозі це чути.

  10. Якби я не чула як він відмовився від такої вигідної пропозиції, я б ніколи не повірила. Я завжди вважала, що він розумна людина.

1.1.12. Arakin, Part 3, Unit 2 + Infinitive as Attribute, Adverbial Modifier, Parenthesis, Complex Object and Revision

  1. Ти не зробив нічого, щоб тобою захоплювалися. По правді кажучи, я навіть сумніваюся, що в тебе є друг, на якого можна покластися, якщо ти раптом потрапиш у неприємності. Щоб досягнути успіху в житті й викликати захоплення людей для початку не потрібно постійно спілкуватися з підозрілими людьми й бути замішаним у сумнівні справах. Це погано впливає на твою репутацію.

  2. Вона досить розумна, щоб встояти перед спокусою підняти це питання. Залишатися у тіні зараз розумніше, ніж викликати безглузді підозри і в результаті постраждати від несправедливих обвинувачень. Про всяк випадок я б не зустрічався з ними якийсь час. Хоча вона і не з числа слабких духом, щоб йти по шляху найменшого опору або непритомніти перед труднощами.

  3. Їй хотілося, щоб що-небудь хвилююче увірвалося до її монотонного життя, а її заповітною мрією було втекти якнайдалі звідси і більше ніколи не повернутися. Але до чого заперечувати, що вона страждала від нестачі коштів, щоб зробити це?

  4. Я чув, як він висловив свою точку зору з цього приводу і не можу не погодитися з ним у деяких місцях. Точніше сказати, те, що він пропонує, має сенс, а запропоновані ним докази незаперечні. І на довершення до всього він зв'язався з владою, щоб одержати дозвіл втрутитися до ситуації, яка склалася.

  5. Поміркувавши, мені нічого не залишається, крім як погодитися, що ніхто не може бути поза підозрою, поки не відкриється правда. Якби мене попросили сказати, що думаю, я б відзначив, що, поставивши всіх під постійну підозру, це може змусити того, хто має відношення до цих неприємностей, зробити невірний крок, що дозволить нам знайти його.

  6. Мріяти й уявляти різні речі було її улюбленим заняттям. Я знав її мрійницею з тих пор, як ми були маленькими дітьми. Зайве казати, що її батьки вважали її постійні фантазії в якійсь мірі відбиттям психічного розладу. Вони з підозрою ставилися до того, як це може вплинути на її подальше життя. Але коли їй було 17 років, настав переломний момент у її житті, який усе змінив безповоротно. Далекий родич почув, як вона розповідала один зі своїх снів подружці й не міг не відчути захоплення від почутого. У той же день він чітко дав зрозуміти батькам дівчинки, що вона дуже талановита, а не божевільна, і що йому б хотілося, щоб вона записувала свої сни у вигляді розповідей, які б можна було відправити у видавничий будинок. Як не дивно, її батьки погодилися дозволити їй спробувати зі змішаними почуттями. Коротше кажучи, своїми роботами дівчинці вдалося викликати всесвітнє замилування, і зараз її от-от нагородять літературною премією за її внесок у розвиток жанру коротких фантазійних розповідей.

1.1.13. For-to-Infinitive Construction

  1. Наші сидіння були занадто далеко від сцени, щоб можна було як слід що-небудь побачити, і, що ще гірше, гамір був занадто сильним, щоб можна було що-небудь почути. Ми дуже пошкодували, що не купили квитки заздалегідь.

  2. Вам навряд чи необхідно приходили так рано. Ми цілком можемо почати працювати над цим після обіду.

  3. Найкраще, що ви можете зараз зробити, це залишити все як є і зробити вигляд, начебто ви забули про те, що трапилося, принаймні на якийсь час.

  4. Нам нічого було чекати і нічого не залишалося, окрім як піти з пустими руками. Ми намагалися трохи підбадьорити себе, думаючи, що головне було не виграти, а отримати корисний досвід.

  5. Не встигла я зайти в офіс, як начальник зажадав зробити необхідні дзвінки, щоб через годину скликати позачергові збори акціонерів.

  6. Я чекала, коли він вступиться за свою маленьку сестричку, але виявилося, що він не збирався цього робити, і я заговорила сама

  7. Саме ти повинна дбати про цуценя. Хіба ти забула, що саме ти вмовила нас взяти його додому і залишити?

  8. Для неї було вкрай невтішно, м’яко кажучи, чути такі новини. Головне було тримати себе в руках якомога довше, щоб уникнути непотрібних ускладнень.

  9. Адміністратор жестом закликав Містера Гіббса слідувати за ним, вони обидва зникли в його кабінеті, і їх ніхто не бачив ще кілька годин. Вважали, що вони були гарними друзями до того, як почалася війна, і з тих пір не бачилися.

  10. Студенти нашого університету обов’язково повинні додержуватися Кодексу поведінки в університеті й виконувати вимоги навчального плану.

  11. Коли я переходила вулицю, я помітила, що моя давня подруга махає мені через дорогу, запрошуючи підійти. Я її не бачила з тих пір, як ми закінчили університет у 1999 р., і була рада трохи побалакати й згадати, як ми разом ходили до університету.

  12. Бажано було, щоб я не спізнилася на цей потяг, якщо я не хотіла провести ніч на вокзалі, тому я взяла таксі, яке довезло мене туди задовго до відправлення потягу. Я подумала, що краще мені почекати зараз півгодини, ніж провести ніч у залі чекання.

  13. Втративши чоловіка, у неї не залишилося заради чого жити. Зайве казати, що в неї не було дітей, про яких можна було б піклуватися, або які піклувалися б про неї. Тому вона продала свій будинок і вирушила у кругосвітню подорож, з якої так і не повернулася.