Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
грамматика инфинитив(упражнения).doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
614.4 Кб
Скачать

1.1.6. Infinitive as Object

  1. «Я вважаю, що бути хворим – одне з найбільших задоволень у житті, тільки якщо бути не занадто хворим». (Самюель Батлер)

  2. «Важливо не переставати ставити запитання. У цікавості свої підстави для існування. Неможливо не відчувати благоговіння, коли споглядаєш загадки вічності, життя, чудесної структури реальності. Досить, якщо ти щодня намагаєшся зрозуміти невелику частину цієї таємниці. Ніколи не втрачай священної цікавості». (Альберт Ейнштейн)

  3. «Не можу не думати, що загроза пекла створює стільки ж демонів, скільки суворі кримінальні кодекси безжалісної гуманності створюють злочинців». (Лорд Байрон)

  4. «У своїх виданнях я намагаюся продемонструвати, що ми живемо у прекрасному і упорядкованому світі, а не у хаосі, позбавленому норм, як нам часом здається. Мої підлеглі теж часто грайливі. Не можу не осміювати всю нашу рішучу впевненість. Наприклад, дуже кумедно навмисно змішувати два-три виміри, площину й простір, або жартувати над гравітацією. Ви певні, що підлога не може бути ще й стелею? Ви абсолютно впевнені, що йдете вгору, коли піднімаєтеся сходами? Чи можете ви бути впевнені, що неможливо з’їсти тістечко та зберегти його?» (Моріц Корнелій Ешер)

  5. «Громадськість – це те, на що я не можу не дивитися як на ворога, і до чого не можу звертатися без почуття ворожості». (Джон Кітс)

  6. Якщо не можеш не хвилюватися, пам’ятай, що хвилювання теж не може тобі допомогти.

  7. «Коли займаєшся систематично і цілеспрямовано, максимально використовуючи й розширюючи свої здатності, неможливо не почати відчувати позитивний настрій та впевненість у собі». (Брайан Трейсі)

  8. «Ніколи не бійся протоптувати дорогу самостійно. Знай свій шлях та слідуй йому, куди б він не привів; не варто думати, що потрібно йти чиїмись слідами». (Гіту Белін)

  9. «Не бійтеся зазнати невдачі. Не витрачайте сили, намагаючись приховати невдачі. Вчиться на своїх помилках та йдіть назустріч наступному випробуванню. Терпіти поразки – це нормально. Якщо ви не робите помилок, ви не розвиваєтеся». (Стенлі Джуд)

  10. «Не бійтеся йти повільно, бійтеся тільки стояти на місці». (Китайське прислів'я)

  11. «Нехай дружина робить так, щоб чоловік з радістю повертався додому, і нехай чоловік робить так, щоб їй було шкода бачити, як він іде». (Мартін Лютер)

  12. «Мені гірко думати, що неможливо отримати від людини ґрунтовну критику, доки не спровокуєш її. Жорстока правда несе у собі гіркоту». (Генрі Девід Торо)

  13. «Люди прагнуть поліпшити оточення, але не схильні вдосконалювати самих себе». (Джеймс Ален).

  14. «Добрі слова можуть бути короткими, і їх неважко сказати, але їх луна воістину нескінченна». (Мати Тереза)

  15. «Особисто я завжди готовий вчитися, хоча мені не завжди подобається, коли мене навчають». (Вінстон Черчель)

  16. «Немає такого поняття як людина, занадто зарозуміла для того, щоб битися; є таке поняття як нація, яка має рацію настільки, що їй не потрібно переконувати інших у своїй правоті силоміць». (Уілсон Вудроу)

  17. «Повітряні замки – у них так легко знайти притулок і їх так легко будувати». (Хенрік Ібсен)

  18. «Ніхто не може переконати іншого змінитися. Кожен з нас стереже ворота до змін, які можна відкрити тільки зсередини. Ми не в змозі відкрити ворота іншого, ні за допомогою переконання, ні за допомогою емоційного заклику». (Меріліин Фергусон)

  19. «Сюрреалізм не дозволяє, щоб ті, хто присвячує себе йому, відрікалися від нього, коли їм заманеться. Є всі підстави вважати, що він впливає на розум подібно наркотикам; як і наркотики, він створює певний стан потреби і може штовхати людину на жахливі заколоти». (Андре Бретон)

  20. «Людям, які не закохані, не дано зрозуміти, як розумний чоловік може страждати через саму звичайну жінку. Це подібно подиву від того, що кожен може бути уражений холерою через таке незначне створіння як холерний вібріон». (Марсель Пруст)

  21. «Сильна нація, як і сильна людина, може дозволити собі бути великодушною, рішучою, турботливою і стриманою. Вона може собі дозволити простягати іншим руку допомоги. Саме слабка нація, як і слабка людина, повинна погрожувати, вихвалятися, поводитися необачно та демонструвати інші ознаки незахищеності». (Джимі Картер)

  22. «Мені завжди подобалося дивитися на оптимістичну сторону життя, але я досить реалістична людина, щоб знати, що життя – складна штука». (Уолт Дісней)

1.1.7. Аrakin, Part 3, Unit 1 + Infinitive as Subject, Predicate, Predicative,