Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
грамматика инфинитив(упражнения).doc
Скачиваний:
27
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
614.4 Кб
Скачать

Lies, damn lies?

Statistics ____ (be) a branch of economics, but it is often said that there ____ (be) lies, damn lies and statistics. Recent statistics of British life ____ (show) that the family ____ (be) happier than it used to be. The youth of today ____ (be) likely to live longer than the previous generation. People ____ (own) more things than they used to, but more police ____ (be) employed to fight crime. Mathematics ____ (be) a subject which is studied more by boys than by girls, as ____ (be) physics. The earnings of working women ____ (be) getting higher all the time and many women earn more than their husbands. Good manners ____ (be) declining. The public ____ (spend) more on clothes, and clothes ____ (be) becoming more and more expensive. Glasses ____ (be) worn by more people, but only a minority ____ (favour) contact lenses. Statistics ____ (make) us want to grind our teeth and can probably tell us if we have any teeth left to grind!

TASK 10. Use the nouns given in brackets in the plural form if possible.

What does it come under?

If you're dieting, there are certain _________ (food) you really have to avoid: _________ (cake) and _________ (biscuit) are out for a start:, but you can't live for ever on _________ (tomato) and _________ (orange). There are _________ (man) and _________ (woman) who spend their entire _________ (life ) counting the calories they take in each day. Some national _________ (cuisine) make you fat. The _________ (Japanese) have a high protein diet, while the _________ (Swiss) eat a lot of milk _________ (product). Personally, I'm lucky not to have to diet, but my friend, John, can't eat anything without looking it up in his Calorie Chart. This is carefully organized so that _________ (strawberry) and _________ (peach) are under 'Fruit'; _________ (potato) and _________ (spaghetti) come under 'Starchy Foods', and so on.

I entertained John to a nice low calorie meal yesterday and at the end I offered him some jelly. 'What does "jelly" come under?' he asked looking at his chart. 'Half a litre of double cream,' I said, pouring the stuff over my plate!

TASK 11. Spot and correct mistakes in the sentences given below. Some of the sentences are correct.

  1. Had I three hundreds lifes, I would gladly lay them down for my country.

  2. There are several pathes to the top of the mountain but all of them are extremely dangerous.

  3. A great many book were scattered on the shelfs, on two small tables and even on the floor.

  4. Only three loafs of bread were left till the end of the week.

  5. That morning my parents were quite different from their usual selfs.

  6. Jim was awakened by the sound of horses’ hooves.

  7. The police was called and the ambulance was sent for.

  8. Like many wifes Laura thought she knew the worst about her husband but she was mistaken.

  9. On our way to the lake we passed several tidy farmhouses and answered the friendly waves of farm-woman in white aprons.

  10. You will never hear truths from the mouthes of these youths.

  11. Telma was a woman who would do nothing by halves.

  12. To appoint Mr. Blackburn to this position is the same as to set the fox to keep the goose.

  13. The nurse had to spend the whole day on her foot moving between her patient and the operation theatre.

  14. Two Chinamen with vegetable baskets on their heads walked past them.

  15. The old man acquired a strange hobby of saving mothes from the candle light.

  16. These two war heros shot down 92 enemy aircrafts.

  17. What is the cheapest mean of transport in Singapore?

  18. The fishes were small and bony and the potatoes were all burnt.

  19. Nobody is allowed to shoot birds or deers in this forest.

TASK 12. Translate into English paying special attention to the plural form of nouns.

  1. На думку сходознавця доктори Джаспера, японці запозичили багато казкових персонажів з китайської міфології.

  2. Французи відомі як досить запальні люди, тоді як вважають, що німці – люди врівноважені.

  3. У російській мові всі вступні фрази виділяються на письмі комами, а в англійській це відбувається не завжди.

  4. Англійські дифтонги складаються з ядра й глайда. Ядра дифтонгів завжди вимовляються з більшою силою й більш чітко, ніж глайди.

  5. Жодна з гіпотез про походження цих вулканів поки не підтвердилася. Потрібно провести ще кілька досліджень, щоб установити їхній вік і ступінь небезпеки для людей, що проживають у безпосередній близькості від вулканів.

  6. У житті кожної людини відбуваються кризи. І подальше життя цієї людини залежить від того, як вона поставиться до даної кризи. Якщо вона зуміє сприйняти зміни позитивно, не образиться на увесь світ, а зробить правильні висновки зі своїх помилок – це крок уперед у розвитку її особистості, якщо ні – то це кілька кроків назад.

  7. Боюся, ми повинні запропонувати докторові Севіджу покинути нашу клініку. Я проаналізував всі діагнози, які він поставив протягом останнього року, і рекомендації, які він давав своїм пацієнтам, і дійшов висновку, що він абсолютно некомпетентний лікар.

  8. Які критерії ви використовуєте, щоб оцінити вміння говоріння ваших студентів? – Уміння говоріння оцінюються за такими критеріями як швидкість говоріння, наявність граматичних і лексичних помилок, уміння реагувати на репліки співрозмовника й деякими іншими.

  9. Лондонські парки – це зелені оазиси Британської столиці. Це також унікальний феномен ставлення англійців до природи.

  10. У місіс Смайлі було три невістки, але вона не любила жодної з них і вважала, що всі її сини зробили неправильний вибір. Її ворожість поширювалася й на усіх онуків.

  11. Всі члени нашої родини – домосіди. Ми ніколи нікуди не їздимо. Все літо ми проводимо в місті, і нас ніколи не заманиш ні на яку вечірку. Ми не ходимо на весілля й похорони наших родичів. Будь ласка, не ображайтеся на нас і приймайте нас такими, як ми є.

  12. На старого не можна було дивитися без жалю. Його одяг був брудним та розірваним, черевики зношеними, a замість капелюха на голові було кілька старих жіночих хусток. Життя, здавалося, ніколи його не балувало.

  13. Повідомляється, що місцезнаходження злочинного угруповання вже виявлено. Незважаючи на те, що злочинці добре озброєні, поліція сподівається провести операцію по їхньому захопленню швидко й без жертв.

  14. Коли машина в'їхала на окраїну великого міста, Стіву здалося, що він дістався околиці Бірмінгема. Але потім він подумав, що у всіх великих промислових містах є такі брудні непривабливі вулички, де зовсім немає квітів і дерев, і багато високих парканів.

  15. Твань розпакувала свій одяг і розклала його в комоді. Всі її пожитки вмістилися у двох верхніх шухлядах. У нижні шухляди вона поклала саме коштовне – щоденники свого батька, які вона сподівалася коли-небудь опублікувати.

  16. Де ви збираєтеся помістити зміст книги: після титульного аркуша або наприкінці? – Мені здається, для читачів буде більш сподручно, якщо зміст буде на початку. До речі, у вас є які-небудь зауваження щодо змісту четвертого розділу?

  17. Дороті увесь час дивилася на свій годинник. Спочатку їй здалося, що він дуже поспішає, але коли обидві стрілки зустрілися на 12, їй стало здаватися, що годинник відстає. Найбільше на світі вона не любила чекати, але в неї не було вибору.

TASK 13. Fill in the words in the possessive case wherever necessary.