Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
грамматика инфинитив(упражнения).doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
23.02.2015
Размер:
614.4 Кб
Скачать

1.1.9. Infinitive as Adverbial Modifier

  1. Бідолаха майже втратив розум від горя, і проте йому довелося поїхати до Лондону і зіграти цей матч, адже він не міг вийти з гри без пояснень, які б видали його секрет.

  2. Я б хотів у загальних рисах змалювати особистість цієї людини, але намагатися зробити це на папері здається самовпевненим, тому що моє власне уявлення про нього у найкращому разі неясне і неточне. Кілька разів я думав, що я вловив зачіпку, яка могла б пояснити його, але тільки щоб розчаруватися, коли він представляв себе у новому світлі, що руйнувало всі мої висновки.

  3. Мене кілька разів піднімали з ліжка, щоб я це послухав, але мені не варто й казати, що я так і не зміг відчути нічого протиприродного.

  4. Паковий лід, який формувався на півдні від нас, частково розтанув, а вода така тепла, що наводить мене на думку, що ми знаходимося в одному з тих відгалужень Гольфстріму, які проходять між Гренландією та островом Шпіцберген.

  5. Обпершись на лікоть, він підвівся на ліжку і, оглядаючись по сторонах, щоб упевнитися, що ми самі, знаком запросив мене підійти і сісти поруч з ним.

  6. Щоб зробити свою розповідь зрозумілішою, мені варто трохи розповісти про один-два випадки зі свого минулого життя, які проливають світло на наступні події.

  7. Я прибув до Бостону 12 жовтня 1993 року і одразу ж вирушив у офіс фірми, щоб подякувати за їхню люб'язність.

  8. Його обличчя було хворобливо жовтим і глибоко порите віспою, тому загальне враження було настільки неприємним, що майже викликало відразу.

  9. Деякі студенти, які протягом наступної години випадково проходили повз, були вельми здивовані побачити поважного професора філософії та його улюблену студентку, що сиділи на бруднющому березі.

  10. Проте, такі в нас справи, що трохи енергії та проблиск інтелекту, яким він володів, повністю йдуть на роботу, необхідну для того, щоб роздобути певні металеві диски, за які можна купити хімічні елементи, необхідні для підтримки його невблаганно старіючих тканин, і дах над головою, який захищав би його від негоди.

  11. Чому б не сходити за грибами? Це б допомогло тобі трохи відволіктися. А відволіктися – це саме те, що тобі зараз необхідно. Можливо, я помиляюсь, але мені здається, що якщо ти ще хоч трохи залишишся тут з усіма цими думками, то ти доживешся до того, що збожеволієш. Мені б не хотілося, щоб тебе забрали до психіатричної лікарні. – Тебе послухати, так я перебуваю на межі божевілля! Може, у мене зараз і не кращі часи, але вони обов’язково скоро закінчаться, мені просто потрібен час, щоб їх пережити.

  12. Я досить здивована тебе бачити. Що могло привести тебе сюди? – Боюся, я прийшла, щоб повідомити неприємну новину. Я бачила, як поліцейські заарештували твого брата й відвезли його до поліцейської ділянки, і я подумала, що буде розсудливим з мого боку прийти та повідомити тобі про це. – Ну так, звісно, чому ще завітати сюди?

  13. На тебе подивитися, так я б сказала, що ти вампір. Бути таким блідим і з такими колами під очами, напевно, нездорово. Чому б не звернутися до лікаря? Може, ти занедужав на якусь серйозну хворобу. Давай я відвезу тебе до найближчої лікарні, щоб тебе оглянули.

  14. Зустрівши на вулиці, я б тебе не впізнав. Бридке каченя, яке я знав дитиною, виросло і перетворилося на чарівного граціозного лебедя. І від цього мені ще приємніше тебе бачити. Чому б не піти куди-небудь перекусити й побалакати?

  15. Він розумів, що те, що вона казала, було занадто резонним, щоб заперечити, і тому йому нічого не залишалося, окрім як погодитися. Але погоджуючись, він дивився убік, немов спостерігаючи, як хлопчики грали на майданчику.

  16. Вона повернулася додому і побачила, що там на неї чекає несподівана вечірка. Вона була вражена, побачивши стільки людей, які їй усміхалися, і стільки подарунків, які чекали, коли їх розгорнуть. Вона була занадто зворушена, щоб вимовити хоч слово. Все, що вона могла зробити, це стояти на порозі та плакати.

  17. Залишити її саму було більшим, що я міг зробити, щоб допомогти. Все, що їй потрібно було у той момент, це щоб її залишили саму. Але я певен, що вона досить сильна, щоб подолати своє горе. – Було б чудово бачити її всміхненою, а не втіленням скорботи, немов жити далі – складніше за все.

  18. Хвилюватися через дрібниці – це так на тебе схоже. Якщо тобі полегшає, я теж зробив би те саме, щоб їй допомогти за даних умов. І якби вона послухалася твоєї поради, у неї не було б зараз неприємностей. Можливо, це неприємно чути, але вона, здається, занадто легковажна, щоб знати, коли зупинитися. І ти не винний у її нездатності рахувати гроші. У будь-якому разі, навіщо горювати через те, що не можна виправити? Давай краще зробимо що-небудь, щоб підняти твій настрій.

  19. Я нічого не могла зробити, щоб розговорити його. Він ніяк не казав мені, що у нього на думці. Але я знаю його занадто добре, щоб не бачити, що він щось планує. Шкода, що я недостатньо терпляча, щоб просто почекати та дізнатися.

  20. Щоб знайти вихід, нам потрібно звернутися до них. Вони єдині, хто може сказати нам, як діяти. Вони зіткалися з такими ситуаціями вже, напевно, разів зі сто, та можуть порадити нам, що робити далі. Чому б не подзвонити їм і не домовитися про зустріч? Це краще, ніж сидіти, склавши руки, і навіть не намагатися знайти рішення.