Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
655.docx
Скачиваний:
104
Добавлен:
22.02.2015
Размер:
369.49 Кб
Скачать

17. Візитівка

Візитівка (візитна картка, business card) — традиційний носій контактної інформації про людину чи компанію.У сучасному світі візитівка є важливим атрибутом ділової людини. За допомогою візитівки її одержувачу можна сповістити певну інформацію про її власника та те, чим він опікується. Візитівки бувають діловими, особистими. Ті візитівки, що спрямовані на коректне знайомство, містять повне ім'я та по - батькові. Бувають і комбіновані візитівки. Вони містять як службову, так і особисту інформацію про її власника.Корпоративна візитівка представляє компанію у цілому. Така візитівка повідомляє інформацію про сферу діяльності компанії. На візитівці зазначається загальний контактний телефон та/чи електронна пошта. При створенні візитівки слід визначитися зі сферою діяльності підприємства. На особистих візитівках не зазначається посада, місце роботи та інша інформація з ділової сфери. Візитівці завжди має бути притаманною певна оригінальність. Людям не повинно здаватися, що візитівка є занадто простою. Невиразність візитівки не приносить користі її власнику. Візитівці завжди має бути притаманною певна оригінальність. Людям не повинно здаватися, що візитівка є занадто простою. Невиразність візитівки не приносить користі її власнику. Фахівці радять, щоб візитівки співробітників компанії, яка опікується страхуванням автомобілів, були яскравими й виготовлені з паперу, який сам клеїться. Увагу до візитки може викликати і матеріал, з якого вона виготовлена.

18. Загальні аспекти підготовка та проведення ділових зустрічей

Будь-яка зустріч а тим більше ділова проводиться з певною метою. Саме спілкування в діловій практиці підтримується взаємною зацікавленістю. Щоб задовольнити зацікавленість сторін організовується зустріч.

Про ділову зустріч прийнято домовлятися заздалегідь при цьому відрізок часу між домовленістю та власне зустріччю залежить від конкретних обставин та програми зустрічі.

Протоколом передбачаються такі основні моменти домовленості:

  • предмет ділової зустрічі

  • місце проведення

  • часові межі

  • кількість учасників

  • матеріали для обговорення та підсумкові документи зустрічі

предметом ділової зустрічі є питання які виносяться на обговорення, тематичні рамки переговорів, перелік проблем, які розглядатимуться.

Сучасна техніка зв’язку дозволяє здійснити прямий електронний контакт між двома і більше сторонами . перший крок до успіху ділової зустрічі це правильний вибір часу і дня тижня.

Майбутня зустріч чи переговори передбачають завчасну підготовку матеріалів, ті що передбачають позицію учасника зустрічі та містять рекомендації щодо питання яке розглядається; проекти різних угод, протоколів.

Рекомендують:

  • починати розмову із загальних фраз поступово переходячи до найбільш важливих принципових питань за якими можна легко дійти згоди;

  • задавати доброзичливі й прямі питання;

  • відповіді вислуховувати;

  • записувати цінну інформацію;

  • орієнтуватися на бажаний партнером кінцевий результат який вигідний і для організаторів;

не можна:

  • ставити запитань які підказують відповідь;

  • тиснути на співрозмовника;

  • змушувати партнера довго чекати зустрічі;

  • обдурювати партнера та постійно вимагати від нього доказів.

Важливо вміло закінчити зустріч, підвести підсумки розмови, виробити спільне рішення, вчасно й коректно її завершити.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]