Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденник виробничої педагогічної практики з англійської мови 4 курс.docx
Скачиваний:
93
Добавлен:
23.10.2021
Размер:
73.32 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки

Національний педагогічний університет імені М.П.Драгоманова

Факультет іноземної філології

Щ о д е н н и к

виробничої педагогічної практики

з англійської мови

студента Гребіненка Євгена Олександровича

(прізвище, ім’я, по батькові)

Факультет Іноземної філології

Кафедра Методики викладання ІМ

Освітньо-кваліфікаційний рівень бакалавр

Напрям підготовки, спеціальність 014.2 Середня освіта (Мова і література)

Курс 4, група 41-АК

Місце проходження практики: 157 ліцей

Термін проходження практики: 14.09 - 25.10 Методист: Романюк Вікторія Леонідівна

Учитель-наставник: Бахтарова Ганна Михайлівна

Київ – 2020

Організація практики

  1. Студент, прибувши до навчального закладу – бази практики, повинен подати керівникові практики щоденник, пройти інструктаж з правил внутрішнього розпорядку, техніки безпеки, уточнити план проходження практики, отримати завдання для проведення навчально-виховної та науково-дослідної роботи.

  2. Під час проходження практики студент зобов'язаний:

  • суворо додержуватися правил внутрішнього розпорядку навчального закладу - бази практики, студент може бути відсутнім лише з дозволу керівників практики;

  • сумлінно виконувати завдання педагогічної практики, передбачені програмою;

  • виявляти високу відповідальність, старанність, творчу ініціативу, наполегливість, організованість, дисциплінованість, педагогічний такт, гуманність;

  • систематично вносити записи до щоденника з практики та своєчасно подавати на перевірку необхідну документацію.

Студент-практикант має право:

  • вносити пропозиції щодо вдосконалення навчально-виховного процесу, організації педпрактики, брати участь у конференціях та нарадах;

  • користуватися бібліотекою школи, навчальними кабінетами та навчальними посібниками;

  • одержувати консультації вчителів школи та методистів Інституту іноземної філології з усіх питань проведення педагогічної практики.

  1. Наприкінці практики студент звітує про виконання програми виробничої педагогічної практики на педагогічній раді навчального закладу – бази практики й подає до фахової кафедри та кафедр психолого-педагогічного циклу необхідну звітну документацію.

  2. Підсумки виробничо-педагогічної практики відбуваються на підсумковій студентській конференції Інституту іноземної філології. Оцінювання результатів практики є диференційованим і враховується під час призначення стипендії.

  3. Студенту, який не виконав програму практики без поважних причин, отримав негативний відгук на педагогічній раді про виконану роботу або не набрав достатню кількість балів, рішенням вченої ради Інституту іноземної філології може бути надано право проходження практики повторно при виконанні умов, визначених фаховою кафедрою. Студент, який востаннє отримав негативну оцінку з практики, відраховується з університету.

Староста групи студентів-практикантів веде облік відвідування студентами школи, несе відповідальність за дотримання ними трудової дисципліни, вчасно інформує методиста про зміни в розкладі уроків, відсутність студентів на робочому місці, стан взаємовідвідування практикантами уроків англійської мови.

Напрямки діяльності студента-практиканта

Діяльність студентів-практикантів у ході виробничої педагогічної практики відбувається за чотирма основними напрямками, як-то:

  • навчальна педагогічна діяльність: складання календарно-тематичного плану уроків на основі планів учителів школи; підготовка уроків англійської мови та їх проведення; відвідування уроків вчителів та студентів-практикантів, проведення комплексного аналізу відвіданих уроків; виготовлення наочних посібників, роздавального дидактичного матеріалу; перевірка учнівських зошитів тощо.

  • позакласна робота з англійської мови: проведення індивідуальної навчальної роботи з учнями в позаурочний час; підготовка та проведення позакласного заходу з англійської мови в базовому класі чи на паралелі (засідання гуртку, факультативного заняття, літературного свята чи вечора, постановка спектаклю тощо); відвідування позакласних заходів, які проводять студенти, їх аналіз;

  • виховна робота: проведення індивідуальної та групової виховної роботи з учнями базового класу, виконання завдань із педагогіки та психології;

  • науково-дослідна методична робота: спостереження за навчально-виховним процесом (уроками та позакласними заходами вчителів, студентів, власними) та його аналіз; проведення науково-методичного дослідження (за темою курсової роботи або визначеною методистом): аналіз науково-методичного забезпечення курсу крізь призму досліджуваної проблеми; проведення анкетування, бесід, тестування, експериментальних уроків та позакласних заходів тощо за обраною темою, аналіз та оприлюднення отриманих результатів (доповідь на методичному семінарі).