Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
обгрунтування календарного плану роботи групи суден.docx
Скачиваний:
76
Добавлен:
06.05.2021
Размер:
1.22 Mб
Скачать

Розділ 7. Аналіз отриманих результатів

Виходячи з отриманих результатів, план перевезень забезпечено повністю за всіма видами вантажів. Перевищення обсягів перевезення в межах норми (не перевищує 15 %). Темпи зростання складають від 101,59 % до 111,67%.

Побудований графік показує, що на всьому відрізку планування накладок в портах не відбувається, причали портів завантажені досить рівномірно, час завершення навантаження вантажу не виходить за межі планового періоду. Це свідчить про якісно складеному графіку роботи флоту.

Отримали, що коефіцієнт використання вантажопідйомності для суден 1-ої серії, які використовуються при освоєнні третьої схеми за результатами календарного плану вищий, натомість для суден 3-ої серії – цей коефіцієнт нижчий. Також, коефіцієнт використання вантажопідйомності для суден 2-ої та 3-ої серії, які використовуються при освоєнні першої схеми за результатами календарного плану нижчий. Для суден 1-ої та 3-ої коефіцієнт використання вантажопідйомності при освоєнні другої схеми також вийшов нижчий.

Це пов'язано з нерівномірними валових нормами вантажних робіт в різних портах з різних видів вантажу, великими баластними переходами, введення в експлуатацію після початку планового періоду, величина експлуатаційної швидкості на 10% була нижчою технічної, збільшенням звітної величини вантажопотоку по всіх видах вантажів у порівнянні з плановою .

Аналіз економічних показників свідчить про те, що робота всіх судів, що беруть участь у перевезенні вантажів, є рентабельною і не приносить збитків.

У цій роботі спостерігається невелике збільшення вантажопотоку в плановому і звітному періодах. Це пов'язано з нерівномірними валових нормами вантажних робіт в різних портах з різних видів вантажу, використанням неповної вантажопідйомності судів при перевезенні «легких» вантажів (наприклад таких як бавовна і устаткування), стоянкою суден на ремонті, відносно великими баластними переходами, введення в експлуатацію після початку планового періоду.

В результаті аналізу економічних показників роботи флоту, ми можемо зробити висновки, що найбільш ефективними в економічному сенсі, є суду 1 серії «African». Дана серія судів має досить великими значеннями собівартості перевезення однієї тонни вантажу, але при цьому значення рівня прибутковості, в порівнянні з іншими серіями судів є більше.

Висновок

У курсовому проекті на підставі характеристик зовнішніх умов експлуатації суден, були виявлені порти з надлишком і недоліком тоннажу.

І були мінімізовано кількість тоннажі-міль в баласті, на основі чого були побудовані 5 оптимальних схем руху, але в зв'язку з тим, що величина тоннажепотока на одній з них була менше, ніж мінімальна вантажопідйомність судів відібраних серій, після уточнення залишилося 3 схеми руху:

Проектні схеми руху суден:

Бумага баласт добрива баласт

25000 20000 20000 20000

(25000) (20000)

  1. Марсель Новоросійськ Одеса Оран Марсель

1834 миль 362 милі 1922 милі 534 милі

бавовна баласт цукор баласт

21324 17500 22500 17500

(11003) (22500)

  1. Ізмір Керч Миколаїв Олександрія Ізмір

714 милі 415 милі 1144 милі 535 милі

обладнання баласт бавовна баласт

23250 23250 23250 23250

(15000) (11997)

  1. Миколаїв Порт-Саід Ізмір Керч Миколаїв

1208 милі 598 милі 714 милі 415 милі

В результаті оптимізації плану закріплення судів за схемами руху, було визначено точну кількість судів і розподілені серії суден за схемами руху.

Далі був складений розрахунок і графік роботи судів, виходячи з визволення від зобов'язань попереднього періоду і ремонту. В результаті були використані такі судна:

Серія судів 1 «African»:

  • African Albatross

  • African Begonia

  • African Camellia;

  • African Azalea;

  • African Evergreen

Серія судів 2 «Ocean»:

  • Ocean Angel

  • Ocean Camelot

  • Ocean Aliance;

Серія судів 3 «Nikolay»:

  • Nicolay Kuznetsov;

  • Nicolay Zabolotskiy.

  • Nikolay Krivoruchko

  • Nikolay Limonov

  • Nikolay Savitskiy

Була проведена оцінка виконання плану перевезень. План перевезень забезпечено повністю. Перевищення планових показників в межах допустимого/

Виходячи з розрахунку економічних показників роботи флоту відповідно до календарного графіку, був проведений аналіз отриманих результатів, і було виявлено, що найкращим типом судів є суду 1 серії «African», які є найприбутковішою серією судів. Судна серії «African» мають велику вантажопідйомність та екплуатаційну швидкістю, хоча собівартість на ходу і на стоянці також велика.

Соседние файлы в предмете Управление работой флота