Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 курс 1 семестр / курсова менеджмент ЗЕД / МН-4- - курсова з менеджмент ЗЕД.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.04.2021
Размер:
510.12 Кб
Скачать

5. Упакування та маркування

5.1 Упакування, в якому відвантажується товар - - в ящики з гофрованого картону, дозволено формувати у пакети на піддонах із застосовуванням полімерної плівки. Маса нетто одиниці транспортної тари повинна бути не більша ніж 15 кг згідно з Р 50-056. , і воно повинно забезпечувати за умови належного поводження з вантажем, цілісність товарів при транспортуванні. При перевезенні товарів автомобілями цистернами маркування не наноситься.

6. Умови оплати

  1. Платежі за товари, мають бути здійснені у українських гривнях за документарного акредитива, відкритого за дорученням Покупця на користь Продавця банком - кореспондентом Уповноваженого банку і авізованого через Уповноважений банк.

6.1.1. Уповноваженим банком є Приватбанк, м. Київ.

  1. Якщо акредитив буде відкритий банком, який не є кореспондентом Уповноваженого банку, Покупець зобов'язується забезпечити підтвердження акредитива банком-кореспондентом Уповноваженого банку.

  2. Акредитив, що відкривається відповідно до цього Договору, підпорядковується Уніфікованим правилам і звичаям для документарних акредитивів у редакції 1993 року, опублікованим Міжнародною торговельною палатою за N 500.

  3. Акредитив має бути відкритий протягом/не пізніше 3 днів від дати повідомлення Продавцем про те, що товар підготовлено до відвантаження, строком дії до 20 днів на загальну суму Договору.

  4. Якщо з вини Покупця або його банку відкриття акредитива буде затримано, Продавець має право відмовити у відвантаженні товару або цей розірвати Договір шляхом відмови від нього в строк 1 місяця.

  5. Платежі за акредитивом будуть здійснюватися в Уповноваженому банку проти подання Продавцем таких документів:

комерційного рахунку (4-рі примірники);

міжнародна товарно-транспортна накладна (CMR);

сертифікат якості (4-рі примірники);

сертифікат походження (4-рі примірники);

страхові документи.

  1. Документи повинні бути подані Продавцем до Уповноваженого банку не пізніше/протягом 7 днів від дати відвантаження товару.

  2. Усі витрати, пов'язані з відкриттям, авізуванням, підтвердженням, продовженням строку, зміною умов та виконанням акредитиву, сплачує Покупець.

  3. Якщо умови відкритого акредитива не відповідатимуть умовам цього Договору, Покупець за свій рахунок за дорученням Продавця має забезпечити внесення необхідних змін до умов акредитива в строк 10 днів

7. Передавання та приймання товарів

7.1. Здачі-приймання товару за кількістю та якістю відбуватиметься в пунктах призначення у кінцевих отримувачів вантажу згідно з результатами експертизи, яка проводиться представниками Торгово-промислової палати України. Результати здачі-приймання товару за кількістю та якістю повинні бути оформлені актом експертизи Торгово-промислової палати України, який буде кінцевим та обов'язковим для Продавця та Покупця. Відповідно до цього акту Покупець проведе кінцевий розрахунок за товар.

7.2. Якщо в результаті вищевказаної експертизи буде встановлено, що якість, пакування або маркування всього поставленого товару або його частини не відповідають вимогам Контракту, то Покупець за своїм вибором має право на проведення розрахунків за товар зі знижкою на фактичну якість, встановлену актом експертизи Торгово-промислової палати України, та на застосування санкцій, передбачених цим Контрактом, або на повернення товару Продавцю і стягнення за його рахунок всіх можливих втрат.

7.3. Недоброякісний товар підлягає заміні Продавцем протягом 3-х тижнів. В цей ж термін повинна бути виправлена недопоставка товару.

7.4. Невідповідність товару умовам Контракту за якістю повинна бути підтвердженою експертизою Торгово-промислової палати України або державних служб сертифікації. Рекламації подаються у 7-добовий термін.

7.5. Повернення товару не звільняє Продавця від відповідальності за несвоєчасне виконання обов'язків по поставці товару в терміни, передбачені цим Контрактом.

7.6. У випадку, якщо в результаті перевірок якості буде встановлено, що більш 5 % від поставленої кількості не відповідає за якістю або технічним умовам Контракту, покупець має право розірвати Контракт і стягнути з Продавця штраф в розмірі 100 % від вартості недопоставленого товару, при цьому Покупець має право закупити недопоставлену за цим Контрактом кількість товару будь-якої якості за поточними цінами світового ринку і відшкодувати Покупцю можливі втрати через різницю в цінах в строк не більше 10 днів з дати надання Покупцем вимоги про відшкодування збитків. Прострочення в задоволенні вимог Покупця передбачає відповідальність Продавця у вигляді сплати додаткового штрафу в розмірі 1 % від суми вимоги за кожний день прострочення.

7.7. Продавець надає Покупцю або його представнику право перевіряти в зручний для нього час якість товару, його пакування і маркірування до відправки товару в пункт завантаження.

7.8. Якщо в результаті зазначеної перевірки Покупець або його представник встановить, що якість, пакування або маркування будь-якої партії товару не відповідає вимогам цього Контракту, то Покупець чи його представник мають право заборонити відвантаження такої партії товару. В цьому випадку Продавець зобов'язаний за свій рахунок замінити забраковану партію товару.