Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4 Курс / переподы / анал / Конспект / Лекції САПР / Лекция 11-12 Моделювання сбірки.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
559.1 Кб
Скачать
  • Посилання на сполучення

Посилання визначає, який об'єкт деталі використати для автоматичного сполучення. Можна вибрати первинний, вторинний і третинний об'єкт посилання.

Коли вставляється деталь із посиланням на сполучення шляхом перетягування цієї деталі з Windows Explorer або з вікна Палітри елементів (Feature Palette), або перетягуванням її значка Деталь із верхньої частини дерева конструювання FeatureManager, програма визначає партнерів потенційного сполучення для певного об'єкта. Якщо початковий об'єкт не дійсний для об'єкта, на який спрямований покажчик, тоді використовується вторинний об'єкт. У випадку, коли ні початковий, ні вторинний об'єкти не дійсні, використовується третинний об'єкт.

В міру пересування курсору у вікні збірки, покажчик змінюється і попередній перегляд прив’язується до місця, коли знайдений партнер потенційного сполучення.

Для визначення посилання на сполучення:

  • У документі деталі виберіть Інструменти, Посилання на сполучення.

  • Виберіть один або більше об'єктів для використання в автоматичному сполученні й натисніть OK. Можна використати лінійну або кругову кромку, вісь, вершину, або плоску або конічну грань.

  • Для вибору іншого об'єкта:

  • Правою кнопкою миші натисніть на функцію Посилання на сполучення в дереві конструювання FeatureManager і виберіть Редагувати визначення.

  • Виберіть один або кілька  нових об'єктів і натисніть OK.

  • Додавання авто-сполучень при переміщенні компонентів

Можна додавати сполучення-сполучення-авто-сполучення при переміщенні компонента в складанні, навіть якщо компонент використовується в інших сполученнях. Під час перетягування компонента на місце можна сформувати потенційних учасників сполучення для створення автосполучень на основі геометрії.

Якщо компонент вже використовується в інших сполученнях, то його можна переміщувати тільки в межах ступенів волі, які дають ці сполучення. Сполучення-сполучення-авто-сполучення не можна додавати в екземпляр у масиві компонента:

Для створення авто-сполучень при переміщенні деталі:

1   Виберіть Сполучення-сполучення-авто-сполучення на панелі інструментів Складання.

2   Виберіть об'єкт сполучення (грань, кромку або вершину) на компоненті, для якого потрібно створити сполучення.

3   Перетягніть обраний компонент в інший компонент, поки покажчик не покаже сполучення, які будуть додані. Для зміни стану вирівнювання натисніть клавішу Tab.

   - або -

   Виберіть відповідний об'єкт сполучення на другому компоненті.

При переміщенні компонента з обраним об'єктом сполучення компонент відображається в прозорому виді. Це означає, що можна сформувати потенційних учасників для авто-сполучень при переміщенні. Для відображення компонента в його звичайному (непрозорому) виді під час переміщення тримаєте натиснутої клавішу Shift. Це дозволяє переглянути, як буде виглядати збірка зі створеним сполученням. Для повернення до прозорого виду відпустіть клавішу Shift.

Для тимчасового припинення формування авто-сполучень при переміщенні натисніть клавішу Alt. Потім компонент можна перетягнути звичайним способом. Якщо знову потрібно сформувати потенційних учасників сполучення, натисніть клавішу Alt.