Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна політика та стандарти ЄС.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
102.69 Кб
Скачать

6.2.1.2. Оцінювання виконання модульних контрольних робіт

Навчальний матеріал науки «Економічна політика та стандарти ЄС» поділяється на два модулі. Перший модуль охоплює 1–6 теми; другий включає 7–12 теми. Відповідно до них, з дисципліни «Економічна політика та стандарти ЄС» передбачається виконання двох модульних контрольних робіт. Перша модульна контрольна робота проводиться на 8-му семінарському занятті викладачем кафедри європейської інтеграції, а друга – на 16-му – викладачем кафедри макроекономіки та державного управління. Максимальна кількість балів за виконання кожної з модульних контрольних робіт – 10 балів.

Приклад модульної контрольної роботи

1. Сутність та інструменти валютної політики ЄС. (3 бали)

2. Інституційне забезпечення політик щодо громадян в ЄС. (3 бали)

3. Обґрунтуйте потенційні переваги та недоліки від імплементації Поглибленої та всеохоплюючої угоди про вільну торгівлю між Україною та ЄС. (4 бали)

Оцінювання виконання модульної контрольної роботи здійснюється за такими критеріями:

Критерії оцінки

К-сть балів

відмінному рівню відповідає виявлення всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу, засвоєння основної і додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; вміння використовувати їх для вирішення як типових, так і нетипових практичних ситуацій; виявлення творчих здібностей в розумінні, викладі і використанні навчально-програмного матеріалу;

8-10

доброму рівню відповідає виявлення системного знання програмного матеріалу, засвоєння основної літератури; володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; вміння використовувати їх для вирішення типових, практичних ситуацій, допускаючи окремі незначні помилки;

5-7

незадовільному рівню відповідає виявлення значних прогалин в знаннях основного програмного матеріалу; володіння окремими поняттями, методиками та інструментами, допускаючи при їх використанні принципові помилки.

0-4

Максимальна загальна оцінка

10

6.2.1.3. Оцінювання виконання вибіркових індивідуальних завдань

За їх виконання студенти можуть отримати 10 балів, що передбачені за виконання обов’язкових видів їх самостійної роботи. За виконання завдання підвищеної складності студент може отримати максимум 10 балів, а за виконання двох завдань полегшеної складності студент може отримати максимум 5 балів за кожне.

Наукові статті, тези доповідей на конференціях

За умови якісної підготовки наукових публікацій, доповідей на конференцію та інші форми участі у науковій роботі студенти можуть отримати 20 балів.

Аналітичний звіт «Гармонізація стандартів України до стандартів ЄС»

Оцінювання виконання аналітичного звіту за шкалою 0-10 балівза такими критеріями:

Критерії оцінювання

К-сть балів

Дотримання вимог до оформлення завдання

1

Адекватність виявлених тенденцій статистичним даним

1

Повнота розкриття теми дослідження (змістовність аналізу)

3

Повнота використання статистичного та аналітичного інструментарію

3

Обґрунтованість зроблених висновків

2

Максимальна загальна оцінка

10