Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економічна політика та стандарти ЄС.docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
102.69 Кб
Скачать

Тема 9. Стандарти якості товарів та послуг в єс

Кількість годин: аудиторні заняття – 4

самостійна робота – 5

Мета:сформувати уявлення про європейську політику сприяння якості продукції, екологічних стандартів, Угоду про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції.

Компетенції:. оволодіти знаннями щодо нормування шкідливих викидів, стандартів функціонування та експлуатації нових джерел сировини, вимог законодавства ЄС щодо імпорту продукції АПК.

План заняття

1. Експрес-опитування.

2. Кейс-завдання «Ринок вживаних авто – чи правильно ми розуміємо стандарти ЄС?»

Інформаційне забезпечення

Викладач роздає студентам для ознайомлення методичне забезпечення кейсу, де представлена інформація щодо вимог до використання вживаних авто в ЄС. Студенти повинні підготувати письмову відповідь на запитання кейсу.

Заняття 13: Семінар-кейс

Тема 10. Нормативне регулювання в системі публічних фінансів ЄЄ

Кількість годин: аудиторні заняття – 2

самостійна робота – 5

Мета:сформувати уявлення про єдині фіскальні правила в ЄС, уніфіковані податкові норми з ПВ та акцизів, а також стандартів у сфері державних закупівель.

Компетенції:отримання базових загальних знань щодо вимог ЄС до впровадження фіскального регулювання, оподаткування ПДВ та акцизами, застосовувати методики планування державних закупівель.

План заняття

1. Експрес-опитування.

2. Кейс-завдання «Інституційні пастки публічних фінансів»

Інформаційне забезпечення

Викладач роздає студентам для ознайомлення методичне забезпечення кейсу, де представлена інформація щодо особливостей інституцій у сфері публічних фінансів в ЄС. Студенти повинні підготувати письмову відповідь на запитання кейсу.

Заняття 14: Семінар-кейс

Тема 11. Засадні принципи та критерії публічного управління в ЄС

Кількість годин: аудиторні заняття – 2

самостійна робота – 5

Мета: сформувати уявлення про вимоги ЄС до системи державного управління, стандарти державного управління в «Європейському адміністративному просторі», а також стандарти державної служби в ЄС.

Компетенції: оволодіння знаннями про Копенгагенські критерії державного управління (економічні, політичні та «членські»). Принципи державного управління ЄС, вироблення і координація державної політики, принципи публічної адміністрації SIGMA.

План заняття

1. Експрес-опитування.

2. Кейс-завдання «Як стати державним службовцем в ЄС?»

Інформаційне забезпечення

Викладач роздає студентам для ознайомлення методичне забезпечення кейсу, де представлена інформація щодо особливостей прийняття на посаду державних службовців в ЄС. Студенти повинні підготувати письмову відповідь обговорити в міні-групах запитання кейсу.

Заняття 15-16: Семінар-кейс

Тема 12. Моніторинг державного управління в ЄС

Кількість годин: аудиторні заняття – 4

самостійна робота – 5

Мета: сформувати уявлення про Система моніторингу та контролю в сфері державного управління, звітність щодо впровадження урядами керівництва ЄС, Заходи з удосконалення європейського врядування.

Компетенції:оволодіння знаннями проПеріодичність моніторингу та Європейський семестр, Дорадчі та дослідницькі інституції, Метод відкритої координації, Прийняття національних пакетів реформ.

1. Експрес-опитування.

2. Кейс-завдання «Роль рахункових палат у бюджетному циклі Німеччини».

  1. Модульна контрольна робота №2.

Інформаційне забезпечення

Викладач роздає студентам для ознайомлення методичне забезпечення кейсу, де представлена інформація щодо особливостей функціонування рахункових палат у Німеччині. Студенти повинні підготувати письмову відповідь на запитання кейсу.