Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вступ до спеціальності.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
509.44 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

імені ВАДИМА ГЕТЬМАНА»

Факультет міжнародної економіки і менеджменту

Кафедра міжнародної економіки

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Проректор з науково-

педагогічної роботи ____________ А.М. Колот

«___» ___________ 2017 р.

Методичні матеріали щодо змісту та організації самостійної роботи студентів, поточного і підсумкового контролю їх знань

з тренінг-курсу «Вступ до спеціальності»

освітній ступінь бакалавр

галузь знань «економіка і підприємництво» спеціальність «6053»

«міжнародна економіка»

ПОГОДЖЕНО:

Завідувач кафедри ____________А.М. Поручник

Начальник навчально-

методичного відділу ______________Т.В. Гуть

Київ 2017

Зі змінами і доповненнями відповідно до наказу від 31.05.2017р. №430 та «Положенням про порядок оцінювання навчальної діяльності студентів»

УКЛАДАЧІ:

д.е.н., професор Поручник А.М.

к.е.н., доцент Молчанова Е.Ю.

к.е.н., доцент Черницька Т.В.

к.е.н., доцент Стрельник С.О.

к.е.н., доцент Цимбал Л.І.

к.е.н, ст.викладач Зарицька І.А.

ВСТУП

Тренінг-курс "Вступ до спеціальності" передбачає послідовний цільовий виклад основних питань, які допоможуть студентам першого курсу швидко адаптуватися до «нового» для них освітнього простору відповідно до сучасних освітніх тенденцій, вимог Болонського процесу, особливостей освітньої діяльності в університеті. Тренінг-курс "Вступ до спеціальності" розроблена для забезпечення адаптації студентів першого курсу спеціальності міжнародна економіка факультету міжнародної економіки і менеджменту до процесу навчання саме у ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

Мета курсу – сформувати цілісне представлення у студентів знань щодо сучасних освітніх тенденцій, шляхом підготовки студентів до навчання в університеті у відповідності з сучасними інтегративними процесами в міжнародній освіті в контексті прийняття Болонської декларації.

Завдання курсу:

  • озброїти студентів знаннями щодо сутності болонського процесу;

  • навчити аналізувати і оцінювати правове та соціокультурне середовище освітянського процесу;

  • допомогти освоїти методи і механізми сучасної системи вищої освіти;

  • навчити аналізувати тенденції розвитку сучасного освітнього процесу;

  • опанувати знаннями щодо сучасних освітніх технологій, які допоможуть засвоїти певний матеріал;

  • навчити ставити цілі, які можна досягати за допомогою майбутніх знань;

  • визначати місце економіки у глобальному світі;

  • розуміти бренд України і роль економіста міжнародника у його розвитку;

  • розуміти значення інтелектуального ресурсу у суспільному прогресу;

  • сформувати вміння використовувати одержані знання у практичній діяльності України, враховуючи тенденції і перспективи світогосподарського розвитку.

Предметом курсу є: система освітніх інструментів, за допомогою яких студенти зможуть зрозуміти цілісність та послідовність вивчення наук, здобуття майбутніх компетенцій в умовах інтернаціоналізації та глобалізації, в процесі їх професійної підготовки і особистісного становлення студентів в університеті.

Загальна навчальна ціль дисципліни: формування вміння студента самостійно і ефективно навчатися в економічному університеті з урахуванням сучасних освітніх тенденцій, вимог Болонського процесу.

В процесі вивчення дисципліни студенти мають:

  • уяснити суть і соціальне значення вищої освіти, з’ясувати специфіку університетського навчання, дізнатись про сучасні тенденції в освіті, Болонський процес, законодавчо-нормативні вимоги до учасників навчального процесу;

  • дізнатись про КНЕУ, його історичні традиції і сучасне життя, познайомитись із структурою університету та навчитись вільно орієнтуватись в його організаційних умовах;

  • ознайомитись із правами і обов’язками студентів в університеті та навчитись діяти у відповідності з ними;

  • дізнатись про обрану спеціальність та основні вимоги до підготовки фахівців бакалаврського і магістерського рівня в КНЕУ, з’ясувати цілі і зміст фахової підготовки, специфічні умови навчання на факультеті;

  • ознайомитись з організаційними формами і методами навчання в університеті, навчитись користуватись бібліотекою та її фондами, працювати з теоретичним матеріалом, ефективно готуватись до навчальних занять, працювати на лекційних, практичних і семінарських заняттях, готуватись до контрольно-оцінювальної діяльності;

  • навчитись ефективної самоорганізації в процесі навчання на основі з’ясування індивідуального стилю навчальної діяльності, вдосконалення пізнавальних здібностей, набуттю навичок саморегуляції.

Компетенції: дослідницький підхід до загальних систематизованих знань щодо майбутнього фаху; аналітичний підхід у досягненні нових освітніх тенденцій; уміння виконувати типові завдання у конкретних ситуаціях шляхом вибору і застосування основних методів, інструментів, матеріалів та інформації; комунікація: самостійна робота та взаємодія в колективі для виконання завдань, продукування деталізованих усних і письмових повідомлень; автономність і відповідальність: індивідуальна відповідальність за результати виконання завдань у навчанні, самостійність у навчанні.

Навчальна робота студентів відбувається у наступних формах організації навчання: лекції (Л), самостійна робота студентів (СРС) та індивідуально-консультативна робота (ІКР).

Підсумкове оцінювання з даної дисципліни передбачає залік.