Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rob.prog. m_n ek 2011 в.ф.н..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
712.7 Кб
Скачать

Оцінювання результатів розробки прогнозів здійснюється за системою критеріїв:

Критерії

Максимальна кількість балів

Наявність прогнозів, розроблених за допомогою функцій Excel з поясненнями

2

Обґрунтованість досягнення прогнозних значень

1

Наявність прогнозів відповідно до наукових публікацій і нормативно-правових документів

2

Всього

5

2.2.8. Студенти, які беруть активну участь у роботі студентського наукового товариства факультету МЕіМ, представляють свої наукові роботи на конференціях, олімпіадах і конкурсах, мають право одноразово додатково отримати 5 балів до загальної оцінки поточної успішності.

2.3. Модульні завдання, які входять до загального порядку оцінювання поточної успішності студента, складаються з виконання письмових завдань під час проведення контрольних робіт, тестових вправ і ділової гри.

З курсу “Міжнародна економіка” передбачається виконання 3-х модульних завдань. Оцінка всіх модульних завдань визначається на основі розроблених кафедрою критеріїв і становить максимум 20 балів.

Перше модульне завдання полягає в проведенні ділової гри з тем 1-11 навчального курсу. Тематику ділової гри, завдання та термін презентації її студентами визначає викладач. У разі успішного виконання модульного завдання студент отримує максимум 10 балів. Шкала оцінювання: 0; 6; 8; 10 балів.

У другому семестрі проводиться два модульних завдання. Друге модульне завдання складається з тестових вправ за темами 12-18 даного курсу. Тематику тестів та термін виконання визначає викладач. Ознайомитися із орієнтовним змістом тестів можна в «Практикумі з міжнародного економічного аналізу». Студент проходить тестування по кожній із вищенаведених тем, результати якого зводяться у загальну оцінку 0;1;2;3;4;5 балів. Максимальну оцінку 5 балів студент отримує за умови успішного виконання не менше 80% тестових вправ.

Третє модульне завдання передбачає проведення письмової контрольної роботи, що триває 30 хвилин і містить питання з тем 19-22 навчального курсу. Завдання модульного контролю включають одне теоретичне питання з тих, що винесені на самостійне опрацювання студентами і однієї задачі (зразок модульного завдання наведено в Додатку 3 і 4). Зміст завдань та терміни виконання третього модуля визначає викладач. Оцінювання даного модульного завдання відбувається за шкалою 0;1;2;3;4;5 балів, максимальна оцінка 5 балів.

Порядок і час складання модульних завдань визначається кафедрою та викладачем і включається до робочої програми.

4. Результати поточного контролю знань студентів за кожний семестр вносяться до заліково-екзаменаційної відомості без переведення їх у 4-х бальну систему.

У разі невиконання поточного контролю з об’єктивних причин, студент має право за дозволом декана скласти їх до останнього практичного (семінарського) заняття. Порядок складання визначає викладач.

5. Підсумковий контроль знань студентів усіх форм навчання.

Іспит з дисципліни “Міжнародна економіка” проводиться виключно в межах екзаменаційної сесії в процесі підсумкового оцінювання знань студентів з дисциплін навчального плану. Підсумкове оцінювання знань студентів за межами сесії не допускається.

Іспит проводиться за завданнями, складеними в повній відповідності з програмою дисципліни, які доводяться до студентів на початку навчального року. Іспит проводиться потоком в письмовій формі за розкладом, що доводиться до студентів за місяць до початку екзаменаційної сесії. До іспиту допускаються всі студенти незалежно від кількості балів за результатами проміжних контрольних заходів.

Тривалість іспиту – три астрономічні години. Іспит проводиться комісією, в склад якої входять лектор потоку, викладачі, що проводять заняття, співробітники кафедри, які необхідні для організації іспиту. Склад комісії затверджується кафедрою міжнародної економіки.

Екзаменаційний білет для студентів денної та вечірньої форми навчання містить 6 рівноцінних завдань: 4 теоретико-практичних, 1 тестове завдання , що складається з 10 питань, та 1 задачу. Кожне завдання екзаменаційного білету оцінюється окремо за такою шкалою: 0; 6; 8; 10 балів. Для студентів заочної форми навчання екзаменаційний білет включає 10 рівноцінних завдань: 8 теоретико-практичних, 1 тестове завдання, що складається із 10 питань, та 1 задачу. Якщо студент на іспиті набирає менше 60 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку.

Система ліквідації академічних заборгованостей здійснюється у відповідності до загальних університетських правил.

Примітка. У випадку порушення дисципліни на іспиті та\чи використання будь-яких форм заборонених джерел студент отримує нульову оцінку і покидає аудиторію.

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою з наступним переведенням у традиційну 4-бальну систему (оцінка незадовільно" менше 60 балів; оцінка "задовільно" 60-69 балів; оцінка "добре" 70-89 балів; оцінка "відмінно" 90-100 балів) та систему оцінювання за шкалою ECTS.

Переведення 100-бальної шкали оцінювання в 4-и бальну та шкалу за системою ECTS здійснюється в такому порядку:

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за 4-и бальною шкалою

Оцінка за шкалою ECTS

90-100

відмінно

A

80-89

добре

B

70-79

C

66-69

задовільно

D

60-65

E

21-59

незадовільно – з можливістю повторного складання

FX

0-20

незадовільно – з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

F

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]