Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rob.prog. m_n ek 2011 в.ф.н..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
712.7 Кб
Скачать

2.2.2. Підготовка аналітичної доповіді на основі наукових публікацій і статистичних даних

Тема аналітичної доповіді узгоджується з викладачем у відповідності з програмою навчального курсу. Необхідною умовою виконання даного завдання є опрацювання наукових публікацій вітчизняних та зарубіжних вчених, а також статистичних даних за заданою тематикою.

Основою аналітичної доповіді є кількісний метод дослідження, результати якого повинні бути представлені у вигляді таблиць, рисунків, діаграм за період 3-5 років. Обов’язкова умова завдання – наявність самостійних висновків та узагальнень. Обсяг роботи 10 – 15 сторінок, результати досліджень обговорюються під час аудиторних завдань.

Оцінювання результатів підготовки аналітичної доповіді на основі наукових публікацій і статистичних даних.

КРИТЕРІЇ

МАКСИМАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ БАЛІВ

Глибина обґрунтування теоретичних підходів, викладених у наукових публікаціях

3

Новизна та власні пропозиції

3

Виокремлення та пояснення методів дослідження теоретичних підходів та використання статистичних даних

2

Обґрунтованість і відповідність статистичним даним висновків та узагальнень

2

Всього

10

2.2.3. Підготовка есе

Підготовка есе здійснюється студентами шляхом вибору тем дослідження із переліку, що визначає викладач. На основі опрацювання монографічної та наукової літератури вітчизняних і зарубіжних вчених необхідно розкрити тему дослідження, обсяг якого не повинен перевищувати 4-5 сторінок. Обов’язковою умовою дослідження є висловлення та обґрунтування власного відношення до даної проблеми. Захист есе відбувається під час ІКР.

Оцінювання підготовки есе

КРИТЕРІЇ

МАКСИМАЛЬНА КІЛЬКІСТЬ БАЛІВ

Достатня кількість використаних наукових публікацій

1

Повнота розкриття змісту теми дослідження

2

Обґрунтованість висновків та наявність власного відношення до досліджувальної проблеми

2

Всього

5

2.2.4. Виконання завдання аналітичного характеру

Завдання аналітичного характеру виконується за обраною студентами денної і вечірньої форм навчання тематикою. Тема аналітичного завдання не повинна повторюватися у студентів однієї групи. Інформаційною базою для підготовки студентами навчального завдання аналітичного характеру є статистичні матеріали у вигляді таблиць, перелік яких формується в рамках певних тематичних блоків.

Статистичні матеріали для виконання даного завдання знаходяться у викладача і видаються студентам за варіантами відповідно до їх порядкового номера у журналі поточної успішності. Приклад завдання аналітичного характеру наводиться в Додатку 1.

Виконання завдання дослідницького характеру потребує використання інформаційно-довідкових матеріалів:

  • аналітичних звітів міжнародних фінансово-економічних організацій таких, як МФВ, Світовий банк, СОТ, різноманітних організацій системи ООН тощо;

  • статей загальновідомих західних і вітчизняних науковців, які аналізують зміст, поняття та основні категорії поставленої перед студентом проблематики;

  • статистичних даних авторитетних дослідницьких центрів та міжнародних статистичних баз даних: інформаційної бази СБ, Heritage Foundation, Центру міжнародної конкурентоспроможності, Міжнародного економічного форуму та інших.

Студент повинен проаналізувати дані з інформаційно-довідкових матеріалів в динаміці не менше ніж за 3-5 років за допомогою статистичних показників, серед яких повинні бути абсолютні, відносні (темп росту, приросту, індекси), середні величини, показники варіації тощо. На підставі аналізу статистичних даних студент повинен виявити тенденції і встановити їх причини. Результати досліджень повинні бути представлені у вигляді нових таблиць, діаграм, графіків, що є обов’язковою вимогою до виконання завдання. Висновки, зроблені за результатами дослідження, повинні супроводжуватися посиланнями на таблиці, на підставі яких вони робляться. Обсяг роботи з виконання завдань дослідницького характеру не повинен перевищувати 5-7 сторінок (без врахування базових статистичних таблиць). Обговорення та представлення результатів виконаної роботи відбувається під час аудиторних занять або ІКР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]