Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rob.prog. m_n ek 2011 в.ф.н..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
712.7 Кб
Скачать

Оцінювання виконання студентами аналітичного завдання здійснюється за системою критеріїв:

Критерії

Максимальна кількість балів

Дотримання вимог до оформлення завдання

1

Адекватність виявлених тенденцій статистичним даним

1

Повнота розкриття теми дослідження (змістовність аналізу)

1

Повнота використання статистичного та аналітичного інструментарію

1

Обґрунтованість зроблених висновків

1

Всього

5

2.2.5. Виконання варіантів ситуаційних вправ, тестів та задач

Вирішення ситуаційних вправ, тестів та задач здійснюється студентами за варіантами. Варіанти ситуаційних вправ та задач призначаються викладачем (зразок завдання відповідає зразку екзаменаційного білета, а також відповідає тим, що наведені у Додатках 2-3).

Ситуаційні вправи виконуються в довільній формі, але необхідними вимогами виконання і критеріями оцінювання є конкретність відповідей та їх обґрунтованість на основі теоретичного матеріалу.

Кожне завдання варіанту оцінюється максимальним балом – 5 (Завдання з практикуму «Міжнародний економічний аналіз»). Обговорення та представлення результатів виконаної роботи відбувається під час аудиторних занять або ІКР.

2.2.6. Критичний огляд наукових публікацій

Критичний огляд публікацій виконується студентом за темою, яка обрана для виконання обов’язкового завдання аналітичного характеру, тобто є логічним його продовженням.

Інформаційну базу для виконання цього завдання становлять аналітичні та статистичні матеріали, почерпнуті з довідникової, монографічної, навчальної літератури, видань науково-дослідних інститутів, центрів, служб, агенцій, Інтернет-мережі. Кількість використаних публікацій повинна бути не меншою 5. Метою критичного огляду наукових публікацій є доповнення висновків, зроблених за результатами виконання завдання дослідницького характеру, а також аналіз і оцінка підходів науковців до розгляду і вирішення певної проблеми за темою дослідження. Обсяг дослідження не повинен перевищувати 5-7 сторінок.

Обговорення та представлення результатів виконаної роботи відбувається під час аудиторних занять або ІКР.

Оцінювання якості підготовлених матеріалів здійснюється за системою критеріїв:

Критерії

Максимальна кількість балів

Достатня кількість використаних наукових публікацій

1

Наявність зв’язку з темою завдання аналітичного характеру

2

Наявність власних узагальнень за результатами аналізу наукових публікацій

2

Всього

5

2.2.7. Розробка прогнозів

Розробка прогнозів здійснюється за темою, обраною для виконання завдання аналітичного характеру.

Базою для розробки прогнозів є статистичні дані (базових таблиць або таблиць, розроблених самостійно), які обробляються за допомогою відповідних функцій в Microsoft Office, зокрема за допомогою Excel, а також матеріали наукових публікацій і нормативних документів. Обов’язковою вимогою виконання цього завдання є пояснення отриманих результатів, а також наведення умов (факторів), необхідних для досягнення прогнозних значень або тих, які можуть знизити ймовірність їх досягнення. Обговорення та представлення результатів виконаної роботи відбувається під час аудиторних занять або ІКР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]