Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
rob.prog. m_n ek 2011 в.ф.н..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.02.2020
Размер:
712.7 Кб
Скачать

Знань студентів з дисципліни “міжнародна економіка”

1. Завданнями поточного контролю роботи студентів є перевірка:

  • засвоєння студентами питань лекційного матеріалу та питань, що виносяться на самостійне опрацювання;

  • вмінь та навичок аналізу інформації (даних статистики, нормативно-правових документів) з вказаних розділів програми дисципліни;

  • здатності брати участь в обговореннях проблемних ситуацій, навичок формулювати і висловлювати власні думки з дискусійних питань дисципліни;

  • вмінь організовувати і проводити ділові ігри з дисципліни, презентувати результати з застосуванням сучасних технічних методів;

  • вмінь використовувати засвоєні знання для виконання розрахункових завдань, вироблення практичних рекомендацій та розробки прогнозів з проблематики дисципліни.

Об’єктом поточного контролю є:

  1. систематичність, активність та результативність роботи на семінарських (практичних) заняттях;

  2. виконання модульних (контрольних) завдань;

  3. виконання обов’язкових і вибіркових індивідуальних завдань, серед яких: тестові вправи, кейси, проблемні ситуації, розрахункові завдання, ділові ігри, презентації, огляди літератури, в тому числі – іноземними мовами.

Результати поточного контролю знань студентів вносяться до екзаменаційної відомості і враховуються під час виставлення підсумкового балу (поточний контроль). Загальна кількість балів, що вноситься до екзаменаційної відомості за поточну роботу, не може перевищувати 50 балів.

В разі невиконання завдань поточного контролю з об’єктивних причин, студент має право за дозволом декана скласти їх до останнього практичного (семінарського) заняття. Порядок складання визначає викладач.

Оцінювання знань студентів здійснюється за 100-бальною системою з наступним переведенням у традиційну 5-бальну систему (оцінка незадовільно" менше 60 балів; оцінка "задовільно" 60-69 балів; оцінка "добре" 70-89 балів; оцінка "відмінно" 90-100 балів). Максимальна кількість балів, яку студент може набрати за результатами поточної успішності та підсумкового контролю складає відповідно 50 і 50 балів.

Фахова дисципліна “Міжнародна економіка” викладається протягом 2-х семестрів. Поточна успішність в усіх семестрах оцінюється в діапазоні від 0 до 50 балів, а результати поточного контролю знань студентів у кожному семестрі фіксуються у відомості обліку поточної і підсумкової успішності дисципліни. У загальній підсумковій оцінці враховується середній бал за результатами поточного контролю в усіх семестрах, протягом яких вивчалася дисципліна, та результати іспиту (за умови, що студент набрав 30 балів і вище).

2. Об'єктом оцінювання поточного контролю знань студентів денної та вечірньої форм навчання є: систематичність та активність роботи протягом двох семестрів над вивченням програмного матеріалу дисципліни; рівень виконання модульних завдань та завдань для самостійного опрацювання (рис. 1).

2.1. Систематичність та активність роботи студента на семінарських заняттях протягом кожного семестру оцінюється за максимальною оцінкою 30 балів із 50 у 5 та 6 семестрах.

Поточний контроль систематичності, активності та результативності роботи студентів здійснюється за встановленим розкладом та передбачає оцінку:

  • рівня знань, продемонстрованих під час виконання тестових та розрахункових завдань, написання індивідуальних робіт (есе, підбіру літератури з окремих питань, рефератів тощо);

  • активності під час обговорення дискусійних питань та виконання завдань обов’язкового і вибіркового компонентів.

Оцінювання студентів у 5 семестрі здійснюється за наступні види робіт: систематичність і активність на семінарських заняттях – 10 балів, виконання обов’язкових індивідуальних завдань – 20 балів (максимальна сума 30 балів); виконання модульних завдань (ділова гра) – 10 балів. Крім обов’язкових завдань студенти мають виконати вибіркові завдання (срс), які максимально оцінюються 10 балами.

У 6 семестрі активність студентів на семінарських заняттях оцінюється 20 балами, виконання обов’язкових індивідуальних завдань 10 балами (максимальна кількість – 30 балів); виконання двох модульних завдань 10 балами та вибіркових завдань (срс) 10 балами.

За рік виставляється середня сума балів, отриманих за два семестри.

Оцінка 0 балів виставляється в тому випадку, коли студент не брав участі у переважній більшості (більш ніж 50%) завдань для обов’язкового виконання, не виконував завдань з вибіркової частини програми, брав участь менш ніж у 75% семінарських (практичних) занять. Максимальна сума балів за виконання завдань обов’язкової частини програми вивчення дисципліни протягом семестру становить 30 балів, виконання модульних завдань для - 10 балів, вибіркових завдань для срс – 10 балів.

Порядок проведення семінарських (практичних) занять для студентів денної і вечірньої форм навчання. Плани семінарських занять визначаються робочою програмою дисципліни. Методики активізації процесу навчання в курсі “Міжнародна економіка” наведено в робочій програмі. Методичні вказівки до виконання навчальних аудиторних завдань також наведено в навчально-методичному посібнику для самостійного вивчення дисципліни – Міжнародна економіка: Навч.-метод. посіб. для самост. вивч. дисц. / А.М.Поручник, Я.М.Столярчук, О.Д.Павловська та ін. – К.: КНЕУ, 2005 та Лук`яненко Д.Г., Поручник А.М., Столярчук Я.М. Практикум з міжнародного економічного аналізу: тести, вправи та задачі, проблемні ситуації, ділові ігри: Навч. посіб-К.: - КНЕУ, 2006.

Блок 4

Порядок оцінювання поточної успішності студентів денної та вечірньої форми навчання протягом семестру

Максимальна оцінка – 50 балів *)

Блок 1 + Блок 2 + Блок 3

Блок 1

Модульні завдання

Максимальна оцінка за І семестр – 10 балів, за ІІ семестр– 10 балів

Модуль 1 + Модуль 2 + Модуль 3

Блок 3

Виконання індивідуальних вибіркових завдань.

Максимальна оцінка:

за 5 семестр– 10 балів

за 6 семестр– 10балів

БЛОК 2

Контроль систематичності та активності роботи студентів протягом кожного семестру

Максимальна оцінка – 30 балів

Модуль 2 (ІІ сем.)

Тестове завдання

Оцінка – 0,1;2; 3; 4; 5 балів

Тестування з тем 12-18 навчального курсу

Модуль 1 (І сем.)

ділова гра

Оцінка – 0; 6; 8; 10 балів

Складається з ділової гри за темами 1-11 навчального курсу

Опрацювання ЗАВДАНЬ, винесених на вибіркове самостійне вивчення

Оцінка – 0,1;2 ;3; 4 ;5 балів (завдання 3-8) та 0; 6; 8; 10 балів (завдання 1-2)

1. Підготовка презентації з використанням нових технологій – 10 балів

2. Підготовка аналітичної доповіді за заданою тематикою – 10 балів

3. Підготовка есе обсягом 4-5 сторінок за тематикою питань курсу, винесених на самостійне опрацювання – 5 балів

4. Виконання завдання аналітичного характеру – 5 балів

5. Вирішення економічних проблемних ситуацій – 5 балів.

6.Підготовка перекладу з іноземних джерел – 5 балів

7. Розробка прогнозів – 5 балів.

8. Участь у роботі наукових студентських конференцій, круглих столів, семінарів, прес-клубів; олімпіадах з міжнародної економіки – 5 балів

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]