Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародні організації 6503 (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Глобальні компетентності:

  • Знання особливостей сучасного цивілізаційного розвитку, глобального економічного простору як середовища формування міжнародних організацій, особливостей структури і основних функцій механізму регулювання міжнародних економічних відносин (при підготовці та обговоренні програмних питань семінарського заняття);

  • Критично мислити і генерувати креативні ідеї та вирішувати важливі проблеми на інноваційній основі.

Спеціальні (фахові) компетентності:

  • Вміння проводити дослідження міжнародного характеру та масштабу.

  • Оцінювати результати власної діяльності стосовно досягнення окремих та загальних цілей зовнішньоекономічної діяльності.

  • На основі аналізу тенденцій розвитку світового господарства класифікувати та визначати задачі міжнародних організацій.

  • Визначати функції міжнародних організацій, їх регулювальну роль в системі міжнародних економічних відносин, а також перспективи залучення України до широкого кола міжнародних співтовариств.

  • Використовувати статистичні показники в аналізі місця країни в системі міжнародних організацій.

Питання до обговорення:

  1. Яка структура і основні функції механізму регулювання МЕВ?

  2. Яке місце міжнародних організацій в системі регулювання МЕВ?

  3. Охарактеризуйте динаміку створення та історичні тенденції змін сутності міжнародних організацій.

  4. Які основні типи міжнародних організацій в системі регулювання МЕВ?

  5. Чому в міжнародні організації вступають: а) держави; б) юридичні особи; в) фізичні особи?

  6. Дайте свій прогноз розвитку міжнародних організацій різних типів.

  7. Чому уряди розглядають членство в міждержавних організаціях як один з головних засобів здійснення своєї зовнішньої політики?

  8. Чим пояснити той факт, що більшість міждержавних економічних організацій мають регіональний та субрегіональний характер?

  9. Яка міждержавна економічна організація, на Ваш погляд, буде більш впливовою – міжнародна чи наднаціональна? Чому? Наведіть приклади.

Методологія проведення семінару:

  1. Експрес-опитування з питань семінару передбачає залучення всіх студентів групи, кожному пропонується 1 питання відкритого типу, що вимагають чіткого визначення. Позитивну оцінку (0,5 балів) студент отримує в разі правильної відповіді (5 хв.).

2) Презентація доповідей на попередньо обрану тему в контексті теми семінару передбачає виступ студента (не більше 10 хвилин) із підготовленою презентацією доповіді за даною темою (питання 3, 6). Позитивну оцінку (максимально 5 балів) студент отримує в разі обгрунтованої вичерпної доповіді, з висвітленням основних положень у вигляді презентації.

До кожної доповіді готується альтернативний підхід заздалегідь призначеним опонентом з числа студентів групи (не більше 5 хвилин). Позитивну оцінку (максимально 1 бал) студент отримує в разі обґрунтованого виступу з альтернативним підходом до тематики доповіді.

Дискусія між студентами групи під керівництвом викладача щодо доповіді та виступу опонента. Підведення підсумків обговорення викладачем за кожною темою обговорення.

Позитивну оцінку (максимально 0,5 бали) студент отримує в разі кожного обґрунтованого виступу щодо тематики доповіді.

3) Відповіді на питання семінару (програмні питання) передбачає залучення декількох студентів до відповіді на поставлене викладачем програмне питання з наведеного переліку.