Добавил:
dipplus.com.ua Написание контрольных, курсовых, дипломных работ, выполнение задач, тестов, бизнес-планов Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міжнародні організації 6503 (2).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.02.2020
Размер:
1.01 Mб
Скачать

Питання семінару:

  1. Особливості африканської моделі економічної інтеграції.

  2. Основні аспекти діяльності і структурної організації Організації африканської єдності (АОЄ).

  3. Основні аспекти діяльності і структурної організації Економічного співтовариства держав Західної Африки (ЕКОВАС).

  4. Основні аспекти діяльності і структурної організації Західноафриканського економічного і валютного союзу (УЕМОА).

  5. Основні аспекти діяльності і структурної організації Спільного ринку Східної та Південної Африки (КОМЕСА).

  6. Основні аспекти діяльності і структурної організації Південноафриканського співтовариства розвитку (САДК).

  7. Основні аспекти діяльності і структурної організації Митного та економічного союзу Центральної Африки (ЮДЕАК).

  8. Основні аспекти діяльності і структурної організації Східноафриканського (САБР) і Західноафриканського (БОАД) банків розвитку.

  9. Основні напрямки діяльності Групи Африканського банку (Африканський банк розвитку (АБР), Африканський фонд розвитку (АФР), Східноафриканський банк розвитку (ВАБР), Довірчий фонд Нігерії (ДФН).).

Методологія проведення семінару:

І. Експрес-опитування з питаня семінару передбачає залучення всіх студентів групи, кожному пропонується 1 питання відкритого типу, що вимагають чіткого визначення. Позитивну оцінку (0,5 балів) студент отримує в разі правильної відповіді.

ІІ. Відповіді на питання семінару (програмні питання) передбачає залучення декількох студентів до відповіді на поставлене викладачем програмне питання з наведеного переліку.

Позитивну оцінку (максимально 2 бали) студент отримує в разі кожного обґрунтованої відповіді на питання семінару.

ІІІ. Презентація доповідей на попередньо обрану тему в контексті теми семінару передбачає виступ студента (не більше 10 хвилин) із підготовленою презентацією доповіді за обраною темою.

Позитивну оцінку (максимально 5 балів) студент отримує в разі обгрунтованої вичерпної доповіді, з висвітленням основних положень у вигляді презентації.

ІV. Робота в малих творчих групах над питанням «Перспективи розвитку економічної інтеграції в Африці» полягає у поділі групи студентів на групи по 4-5 осіб в кожній підгрупі, кожна з яких наводить свій приклад найбільш перспективних напрямків економічного співробітництва між африканськими державами.

Позитивну оцінку (максимально 2 бали) студент отримує в разі вдалого наведення прикладів та обґрунтованого пояснення.

V. Мозковий штурм на тему: «Роль регіональних економічних організацій Африки у системі світового господарства» організовується таким чином, що академічна група поділяється на 2 підгрупи, в яких студенти протягом часу, визначеного викладачем, формують позицію групи завдяки висловлюванню тез та альтернативних до них думок, асоціацій з літературними та інишими творчими сюжетами. Позицію кожної підгрупи висловлює один представник, кожному доповідачу надається до 5 хвилин часу на найобгрунтованіше висловлення тез щодо ролі регіональних економічних організацій Африки у системі світового господарства.

Позитивну оцінку (максимально 0,5 бали) студент отримує в разі обґрунтованого висловлення власної думки.