Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по выполению курсовой по токсе (укр.).doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
30.05.2014
Размер:
148.99 Кб
Скачать

8. Підсумок курації

У цьому розділі студент у короткій формі описує всю кураційну роботу, робить наукове обґрунтування вибраних методів і засобів терапії, дає обґрунтування кожного конкретного лікарського препарату і його фармакодинаміку. Описується доцільність застосування антидота з вказанням його властивостей. Лікування необхідно описувати послідовно відповідно стану патологічного процесу і організму. Якщо по ходу розвитку хвороби один із засобів терапії замінюється іншим, то цьому дають належне пояснення.

У цьому розділі студент вказує на особливості даного випадку і дає їм пояснення, дає пропозиції що до догляду, утримання, годівлі та ви­користання тварин після одужування. При передачі тварини для подальшої курації, зазначають її стан в момент передачі. Якщо у процесі курації тварина загинула, то необхідно на це вказати і дані розтину у формі окремого звіту додати до курсової роботи.

В підсумках курації даються пропозиції та поради щодо проведення профілактичних заходів у конкретному випадку.

По закінченню курації куратор ставить дату та підпис.

Висновки та пропозиції.

В цьому розділі студент повинен підвести підсумок по проведеній роботі.

Для цього необхідно по пунктам викласти на підставі чого і який встановлений діагноз; по встановленому діагнозу, яке призначене лікування (в яких дозах та термін застосування того чи іншого препарату, фармакодинаміка діючої речовини використаних препаратів, якщо використовували антидот, то який і чому) чи ефективним виявилось лікування.

П

15

ри цьому треба порівнювати отримані дані з літературними, з вказанням співпадають вони чи різняться і чому? Окремим пунктом виходячи з анамнезу життя і хвороби дати пропозиції власнику тварини по попередженню виникнення даної хвороби повторно.

Список використаної літератури

У розділі надається перелік не менше 10 літературних джерел, використаних при оформленні курсової роботи. Студент зобов’язаний користуватися не тільки рекомендованими підручниками, а й періодичною літературою по даній темі. Список повинний бути приведений по загальноприйнятій методиці, в алфавітному порядку (див додаток).

Додаток

  1. Малюнки, схеми, фотографії.

  2. Аналізи спеціальних і лабораторних досліджень.

  3. Протокол розтину.

Завершивши написання та оформлення курсової роботи студент ставить дату та власний підпис.

Рекомендована література.

  1. Балацький К.П. Учбовий посібник для лабораторно-практичних занять з ветеринарної токсикології.- К., УСГА, 1976. – 214 с.

  2. Баженов С.В. Ветеринарная токсикология. - М.: Агропромиздат, 1987. – 319 с.

  3. Вильнер А.М. Кормовые отравления. – Ленинград: Колос, 1974. – 156 с.

  4. Гусін І.О. Ядовитые растения - М., 1962.

  5. Левченко В.І., Кондрахін І.П., Влізло В.В. та ін. Внутрішні хвороби тварин. – Біла Церква, ВАТ „Білоцерківська книжкова фабрика”, 2001. – Ч.2. – 554 с.

  6. Лабораторные исследования в ветеринарии. Справочник . Химико- токсикологические методы. Под ред. Антонова Б.И. – М:. Агропромиздат, 1989. – 320 с.

  7. Справочная книга по ветеринарной токсикологии пестицидов, М-., Колос, 1976.

  8. Тимофеев Б.А. Профилактика лекарственных осложнений у сельськохозяйственных животных. – М.: Росагропромиздат, 1989. – 160 с.

  9. Хмельницький Г.О., Лактіонов В.Н., Полоз Д.Д. Ветеринарная токсикология. – М:. Агпропромиздат, 1987. - 317 с.

  10. Хмельницький Г.О. Терапия животных при отравлениях. Справочник К.Урожай, 1990.- 213 с.

Додаток А.

Титульний лист.

МІНІСТЕРСТВО аграрної політики УКРАЇНИ

СУМСЬКИЙ національний АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет ветеринарної медицини

Кафедра терапії, фармакології

та клінічної діагностики