Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Переддипломна практика 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
307.2 Кб
Скачать

Тема 7 Соціально-трудове планування

Ознайомитись з програмою підприємства з підвищення продуктивності праці; резервами і факторами підвищення продуктивності праці. Розрахувати показники продуктивності праці по підприємству або структурному підрозділу за рік, півріччя або квартал, порівняти їх з попереднім роком. Зробити висновки.

Ознайомитись з тарифною системою організації зарплати. Навести приклади тарифних ставок. Описати ТКД.

Навести приклади та о додати первинні документи розрахунку зарплати при різних системах оплати праці та утримань з неї. Скласти розрахунково-платіжну відомість. Ознайомитись з обліком основного складу працівників підприємства. Описати методику планування чисельності робітників на підприємстві та фонду їх зарплати.

Описати планування фонду зарплати робітників підприємства, чисельності робітників.

Додати: первинні документи з обліку праці і заробітної плати, розрахунково-платіжну відомість.

Тема 8 Планування та облік витрат виробництва

Ознайомитись з планом собівартості та його розділами на підприємствах різних форм власності. Навести класифікацію витрат на виробництво і реалізацію продукції за статтями, елементами та іншими ознаками: за способами перенесення на собівартість, за ступенем впливу обсягу виробництва на рівень витрат та інші. Провести розрахунок собівартості одиниці продукції, що виготовляється на підприємстві. Ознайомитися з методикою розрахунку кошторису непрямих витрат. Вказати шляхи зниження собівартості та дати розрахунки її зниження за техніко-економічними факторами. Зробити висновки.

Ознайомитись зі способами та методами встановлення ціни на продукцію.

Навести приклади розрахунків роздрібних і оптових цін на продукцію та тарифів, що застосовуються на підприємстві.

Ознайомитися з методикою обліку витрат на виробництво.

Додати: калькуляцію на обраний вид продукції, кошторис непрямих затрат.

Тема 9 Планування прибутковості підприємства

Ознайомитись з видами прибутку підприємства, навести приклади його розрахунку та розподілу. Дати розрахунки показників рентабельності на підприємстві.

Ознайомитись з формою статистичної звітності ф-2 „Звіт про фінансові результати та їх використання”.

Додати: форму звітності № 2 «Звіт про фінансові результати».ї

Тема 10 Податки з підприємства

Ознайомитись з оподаткуванням на підприємстві. Скласти податкові документи.

Додати:

  • податок на прибуток;

  • податок на додану вартість;

  • акцизний збір.

Форми і методи контролю в період проходження практики при здачі звіту

На всіх етапах практики робота студентів повинна контролюватися керівниками практик.

Систематично необхідно перевіряти рівень умінь і навичок, якість виконання завдань, відвідування і дисципліну.

На період переддипломної практики на базові підприємства направляються викладачі економічних дисциплін з метою керування практикою, надання студентам необхідної допомоги, контролю за їх роботою і врегулювання суперечок між практикантами й адміністрацією підприємства.

За підсумками переддипломної практики керівник практики від підприємства надає кожному студенту-практиканту характеристику з урахуванням особистих спостережень за їх роботою (додаток 4).

Підсумкова оцінка з практики виставляється викладачем економічних дисциплін з урахуванням оцінки керівника від підприємства і співбесіди зі студентами за матеріалами звіту.

Підсумкові оцінки виставляються в екзаменаційній відомості і в заліковій книжці успішності студента.

У випадку порушення студентами-практикантами дисципліни (прогули, запізнення, несумлінне виконання своїх обов’язків та ін.) керівник практики від підприємства вживає оперативних заходів впливу на винних і повідомляє про це технікуму.

Студенти, які не виконали програму переддипломної практики і одержали негативний відгук від керівника підприємства, не відбули повного періоду практики із різних причин (хвороба, самовільний від’їзд) направляються на практику повторно за рахунок особистого часу студента, або відраховуються з технікуму

До звіту з практики додається довідка з відмітками про прибуття і вибуття, завірена печаткою підприємства, а також табель обліку виходів на роботу (додаток 8).

Кожному студенту-практиканту видається індивідуальне завдання (додаток 9).