Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Переддипломна практика 2012.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
307.2 Кб
Скачать

Орієнтовний тематичний план

НАЗВА ТЕМ

ДНІ

  1. Загальна характеристика підприємства

  1. Виробничий процес і тип виробництва. Методи організації виробництва

  1. Нормування праці

  1. Стратегічне, поточне та оперативно-календарне планування підприємства

  1. Планування технічного обслуговування виробництва

  1. Планування виробництва та реалізації робіт, послуг та продукції

  1. Соціально-трудове планування

  1. Планування та облік витрат виробництва

  1. Планування прибутковості підприємства

  1. Податки з підприємства

2

2

4

2

2

3

3

4

2

1

РАЗОМ:

25

Зміст програми

Тема 1 Загальна характеристика підприємства.

Визначити форму власності підприємства. Дати стислу історичну довідку підприємства Ознайомитись зі статутом підприємства та додати його копію до звіту. Навести структуру управління підприємством.

Ознайомитись з організацією облікової політики підприємства, охарактеризувати форму ведення бухгалтерського обліку. Описати організацію документування господарських операцій на підприємстві, правила документообігу, принципи побудови графіку документообігу.

Ознайомитись з правами та обов’язками керівників підприємства, службовців та спеціалістів.

Додати посадові інструкції начальника (директора) підприємства, начальника планового відділу (головного економіста), головного бухгалтера, бухгалтера матеріального та розрахункового відділів.

ТЕМА 2 Виробничий процес і тип виробництва. Методи організації виробництва

Навести приклади та описати ресурси, які використовує підприємство у виробничому процесі, додати схему технологічного процесу виготовлення одного з виробів підприємства. Визначити тип та метод організації виробництва. Додати схему виробничої структури підприємства.

ТЕМА 3 Нормування праці

Описати роль та значення нормування праці у сучасних умовах. Ознайомитись з методами аналізу затрат робочого часу на підприємстві: нормами та нормативами для визначення норм виробітку, норм часу.

Додати розрахунки норм часу та норм виробітку, обліку виконання норм у конкретному підрозділі підприємства (цеху, майстерні), або дільниці.

ТЕМА 4 Стратегічне, поточне та оперативно-календарне планування підприємства. Бізнес-планування

Ознайомитись з різновидами планів підприємства. Описати зміст поточного і оперативного плану підприємства, додати стратегічний план, поточний план та оперативний план підприємства (цеху, бригади) на місяць, декаду, добу, зміну.

ТЕМА 5 Планування технічного обслуговування виробництва

Ознайомитись з підрозділами плану інноваційної діяльності підприємства, навести конкретні заходи кожного підрозділу. Дати розрахунок економічної ефективності від впровадження нової техніки.

ТЕМА 6 Планування виробництва та реалізації робіт, послуг та продукції

Ознайомитись з розділом поточного плану підприємства – виробничою програмою. Навести приклади вихідних даних, які використовуються для розробки виробничої програми, додати виробничу програму підприємства у натуральному та вартісному вимірі на рік, місяць. Описати методику розробки виробничої програми. Навести приклади методики розрахунку виробничої потужності та обґрунтування за її допомогою виробничої програми. Описати види виробничих потужностей.