Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Статут внутрішньої служби 1.doc
Скачиваний:
648
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
1.46 Mб
Скачать

Утримання приміщень

125. Усі споруди й приміщення військової частини, територія військового містечка й прилеглі до нього вулиці повинні завжди утримуватись в чистоті та порядку.

Прибирання території військового містечка проводиться штатними прибиральниками із числа працівників Збройних Сил України, в тому числі із залученням цивільних комерційних структур.

Прибирання приміщення для несення служби покладається на осіб добового наряду.

Кімнати гуртожитків, в яких проживають військовослужбовці військової служби за контрактом прибираються безпосередньо мешканцями.

Прибирання місць загального користування гуртожитку здійснюється за рахунок обслуговуючого персоналу.

126.Усі кімнати мають бути пронумеровані. На зовнішній стороні вхідних дверей кожної кімнати вивішуються покажчики із зазначенням номера кімнати та її призначення, а всередині кожної кімнати на стіні - опис наявного в ній майна: меблів, інвентарю й обладнання (згідно з додатком 10 до цього Статуту).

127. Меблі, інвентар та обладнання приміщень нумеруються і записуються до відповідних книг обліку.

128. В приміщеннях, в яких розміщенні кабінети командирів батальйонів, рот або інших приміщеннях повинні вивішуватися на спеціальних стендах розпорядок дня, розклад занять, листки нарядів і необхідні інструкції.

129. У всіх приміщеннях встановлюються пристрої з бутильованою питною водою. Заміна проводиться по мірі використання питної води.

130. Організація та порядок опалення, провітрювання, освітлення приміщень здійснюється на підставі вимог та положень нормативно – правових документів.

Розміщення у населених пунктах

131. Військові частини (підрозділи військових частин) розміщуються у населених пунктах за наказом Міністра оборони України, начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил України, командувача об’єднаного оперативного командування в адміністративних будинках, а у разі їх відсутності - у придатних для житла будівлях (приміщеннях) на умовах, визначених законодавством.

Самовільне переселення з будинку в будинок забороняється.

Пожежна безпека

132. Пожежна безпека в Збройних Силах України організовується у відповідності до вимог чинного законодавства України, нормативно – правових та правових актів з питань пожежної безпеки і забезпечується шляхом проведення організаційних, технічних та інших заходів, спрямованих на попередження пожеж, забезпечення безпеки людей, зниження можливих майнових втрат і зменшення негативних екологічних наслідків у разі їх виникнення, створення умов для швидкого виклику пожежних підрозділів та успішного гасіння пожеж.

Усі військовослужбовці повинні знати й виконувати вимоги пожежної безпеки, вміти користуватися первинними засобами пожежогасіння та пристроями оповіщення про пожежу.

У разі виникнення пожежі військовослужбовець повинен вжити заходів для виклику пожежного підрозділу та гасіння пожежі всіма наявними засобами, а також для рятування людей, озброєння, бойової та іншої техніки і матеріальних засобів.

133. У кожній військовій частині розробляється план пожежної безпеки, який визначає заходи пожежної безпеки у військовій частині а також порядок залучення сил і засобів для гасіння пожеж. Зміст плану визначається відповідними нормативними актами.