Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel-2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

Задання і видалення друкованих заголовків

При друкуванні великих робочих листів ви можете задати друкування однакових заголовків рядків і колонок на кожній друкованій сторінці. Для задання друкованих заголовків виконайте такі кроки.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. В иділіть корінець Лист.

  3. Встановіть параметри в групі полів Печатать на каждой странице. Для друкування заголовків у верхньому рядку кожної сторінки вкажіть поле сквозные строки. Для друкування заголовків у крайній лівій колонці кожної сторінки вкажіть поле сквозные столбцы. Потім виділіть на листі рядок або колонку, які необхідно надрукувати на кожній сторінці як заголовки, або введіть посилання на відповідні клітинки або наберіть потрібний заголовок.

  4. Клацніть на кнопці ОК.

Щоб відмінити друкування заголовків, виконайте такі дії.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. Виділіть корінець Лист.

  3. Видаліть посилання в групі полів Печатать на каждой странице діалогового вікна Параметры страницы.

  4. Клацніть на кнопці ОК.

Установка інших опцій друкування

У діалоговому вікні Параметры страницы ви можете задати додаткові опції друкування. Ви можете заховати або надрукувати лінії сітки, добавити на окремому листі примітки до клітинок, надрукувати кольорові ро­бочі листи чорно-білими, надрукувати заголовки рядків і колонок. Для цього виберіть команду Параметры страницы меню Файл і клацніть на корінці Лист. У зоні Печать діалогового вікна поставте або видаліть потрібні опції друкування. У зоні Последовательность вывода страниц виберіть одну із опцій. Після чого клацніть на кнопці ОК.

Верхні і нижні колонтитули

Використовуючи верхні і нижні колонтитули, ви можете вказати номери сторінок, поточну дату, ім’я файла зверху або знизу кожної друкованої сторінки. По умовчанню ім’я робочого листа знаходиться в центрі верх­нього колонтитула, номер поточної сторінки – в центрі нижнього. По бажанню можна ввести додаткові опції або створити власні колонтитули.

Використання вбудованих верхніх і нижніх колонтитулів

Для використання будь-якого із вбудованих колонтитулів виконайте такі дії.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. Виділіть корінець Колонтитулы.

  3. Клацніть на кнопці зі стрілкою за текстовим полем Верхний колонтитул: і із списку виберіть потрібний вам верхній колонтитул.

  4. Аналогічно, клацнувши на кнопці зі стрілкою за текстовим полем Нижний колонтитул:, і із списку виберіть потрібний вам нижній колонтитул.

  1. Клацніть на кнопці ОК.

Створення власних колонтитулів

Якщо вам не потрібно використовувати вбудовані колонтитули, то можете замість них використовувати свої. Для цього ви­конайте такі кроки.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. Клацніть на корінці Колонтитулы.

  3. При необхідності виберіть колонтитул, подібний на створюваний вами із списку вбудованих.

  4. Клацніть на одній із кнопок Создать верхний колонтитул або Создать нижний колонтитул для виклику нового діалогово­го вікна. Відкриється відповідне діалогове вікно. Залежно від способу розташування колонтитула на сторінці (Слева, В центре або Справа) виберіть відповідне текстове вікно.

У програмі Excel для введення тексту колонтитулів використовуються коди. Наприклад, код Номер страницы використовується для вставки номера сторінки. Для вставки дати, номера сторінки, імені файлу або корінця, клацніть на одній із кно­пок над текстовими вікнами. В таблиці, наведеній нижче, описані ці кнопки.

  1. Виберіть одне із трьох текстових вікон і на­беріть колонтитул або клацніть на кнопці і вставте відповідний код тексту. Для форматування тексту викличте діалогове вікно Шрифт, клацнувши на кнопці A, і виберіть потрібні опції.

  2. Клацніть на кнопці ОК.

Коди колонтитулів

Назва кнопки

Код

Опис

Шрифт

Немає

Відображає діалогове вікно Шрифт

Номер страницы

&[Страница]

Вставляє номер сторінки

Страниц

&[Страниц]

Вставляє загальну кількість сторінок у робочій книзі

Дата

&[Дата]

Вставляє поточну дату

Время

&[Время]

Вставляє поточний час

Имя файла

&[Файл]

Вставляє ім’я файла

Имя листа

&[Лист]

Вставляє ім’я активного листа

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]