Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel-2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

Видалення кінця сторінки

Для видалення кінця сторінки встановіть табличний курсор справа від штрихової лінії або під нею і виконайте команду ВставкаУбрать разрыв страницы. Якщо вам потрібно видалити одночасно горизонтальний і вертикальний кінці сторінок, поставте табличний курсор у праву нижню клітинку від точки їх перетину і виконайте команду ВставкаУбрать разрыв страницы.

Розміщення друкованого діапазону на одній сторінці або заданій кількості сторінок

Якщо окремі рядки друкованого діапазону не поміщаються на одній сто­рінці або заданій кількості сторінок, ви можете підігнати їх. Коли ви використовуєте цей спосіб, програма Ехсеl змінює масштаб робочого листа, щоб розмістити його на одній сторінці або заданій кількості сторінок.

Щоб підігнати друкований діапазон для розміщення на одній сторінці або заданій кількості сторінок, виконайте такі кроки.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. Виділіть корінець Страница.

  3. У зоні Масштаб виберіть опцію разместить не более чем на:, потім введіть число сторінок у відповідні поля. Число сторінок у ширину і число сторінок у висоту можна змінювати незалежно одне від одного, при цьому лист або діапазон змінюють масштаб пропорційно. (Цей параметр недоступний для листів діаграм).

  4. Клацніть на кнопці ОК. При друкуванні програма Ехсеl розмістить діапазон на одному листі або заданій кількості сторінок.

Пропорційна зміна друкованого листа

Щоб зменшити або збільшити друкований лист, виконайте такі кроки.

  1. Виберіть команду ФайлПараметры страницы.

  2. Виділіть корінець Страница.

  3. У зоні Масштаб встановіть перевимикач у положення Установить, потім введіть число в поле % от натуральной величины. Лист можна зменшити до 10 % або збільшити до 400 % від нормального розміру. При друкуванні листів діаграм цей параметр доступний лише для принтерів, які підтримують зміну масштабу.

  4. Клацніть на кнопці ОК. При друкуванні програма Ехсеl розмістить діапазон на одному листі.

Зміна параметрів сторінки

Команда Параметры страницы дозволяє визначити параметри друкованої сторінки. Ви можете змінити орієнтацію сторінки, поля і спосіб вирівнювання тексту і задати друкування заголовків.

Зміна орієнтації сторінки

По умовчанню дані виводяться на друк у книжній орієнтації – сторінка розташована вертикально. Але ви можете розмістити її горизонтально, в альбомній орієнтації. Це може знадобитись, якщо друкований діапазон дуже широкий. Для зміни орієнтації сторінки виконайте такі дії.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. Виділіть корінець Страница.

  3. Активізуйте опцію книжная або альбомная.

  4. Клацніть на кнопці ОК.

Зміна полів друкування

Поля друку визначають проміжок між друкованим текстом і краями сторінки. Програма Ехсеl до­зволяє змінювати установку верхнього, нижнього, правого і лівого полів. Крім того, ви можете задати поля для верхнього і нижнього колонтитулів і спосіб центрування друкованого діапазону між полями – гори­зонтальне або вертикальне. Для зміни полів виконайте такі дії.

  1. Виконайте команду ФайлПараметры страницы.

  2. Клацніть на корінці Поля.

  3. Введіть розміри полів у відповідні текстові вікна. Для зміни розмірів Ви можете також клацати на кнопках зі стрілками, направленими вверх або вниз, у кожному із текстових вікон.

  4. Введіть значення полів для верхнього і нижнього колонтитулів.

  5. Для центрування інтервалу між верх­нім і нижнім полем виберіть у зоні Центрировать на странице опцію вертикально, між лівим і правим – горизонталь­но. Для одночасного центрування виберіть обидві опції.

  6. Клацніть на кнопці ОК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]