Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вивчення реєстру Windows 2000.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
212.48 Кб
Скачать

Мал. 3. Діалогове вікно Find програми Regedit

Виконавши налаштування в діалоговому вікні Пошук, натисніть на кнопку Знайти далі (Find Next), і Regedit почне пошук. Врешті-решт станеться одно з двох : або Regedit уткнеться в кінець Реєстру (в цьому випадку він повідомить вас, що не знайшов відповідність шаблону пошуку), або він знайде відповідність. У останньому випадку знайдене соответ-ствие буде помічене виділенням; якщо знайдена відповідність - не те, яке ви дійсно хотіли знайти, то пошук можна продовжити за допомогою команди Find Next з меню Edit (чи, натиснувши на відповідну їй «прискорюючу» клавішу F3).

Рада. Всякий раз, коли ви виконуєте пошук, Regedit починає його від початку HKCR і завершує, дійшовши до кінця НКСС. Ви не можете поміняти порядок пошуку, але можете користуватися знанням про нього.

Редагування вмісту параметрів

Команда Змінити в меню Правка дозволяє міняти вміст виділеного параметра. (Параметр можна редагувати, також виділивши його і натиснувши на клавішу Enter.) To, що ви потім побачите, залежить від типу редагованого параметра; є різні діалогові вікна для строкових значень, значень DWORD і двійкових значень. За допомогою Regedit можна редагувати дані з типами, які він не поддер-живает, наприклад, REG_FULL_RESOURCE_DESCRIPTOR або REG_MULTI_SZ; для цих типів даних він відкриває діалогове вікно для редагування двійкових даних. Діалогові вікна самі по собі цілком зрозумілі, в кожному з них показаний поточний параметр, який ви можете редагувати. У цих діалогових вікнах також працюють клавіатурні скорочення для команд Cut, Copy і Paste.

Створення і видалення розділів і параметрів

За допомогою програми Regedit можна також створювати і видаляти розділи, подраз-делы і окремі параметри. Тут буде доречно повторити звичайне предупрежде-ние від Microsoft: непотрібні зміни в Реєстрі можуть пошкодити ваш комп'ютер. Будьте обережні при додаванні даних і удвічі обережні при їх видаленні. (Чому це так, розказано в матеріалі «Намагайтеся поводитися пристойно» на початку цієї глави.) Щоб створити новий розділ, який повинен стати підрозділом вибраного розділу, відкрийте меню Правка, наведіть курсор миші на Створити і виберіть Розділ. Regedit створить новий розділ і виділить його ім'я, щоб ви могли задати потрібне ім'я. (За умовчанням використовується ім'я New Key #1.)

Новий розділ автоматично отримає зіставлений з ним безіменний пара-метр. Ви можете додавати і інші параметри, застосовуючи три команди, що залишилися, в підміню New: String Value (Строковий параметр), Binary Value (Двійковий параметр) і DWORD Value. Зверніть увагу, що Regedit не може створювати дані інших типів, і якщо ви створюєте двійковий параметр, то програма створить пара-метр типу REG_BINARY, з двійковими даними в «сирому» вигляді. Створювані но-вые параметри є дочірніми структурами даних у вибраному разде-ле і отримають вживані за умовчанням імена (New Value it 1, New Value #2 і так далі), які ви зможете відразу ж змінити на інші. Після того, як ви створили нові параметри і далечінь ним імена, можете скористатися звичайними діалоговими ок-нами для редагування і змінити їх вміст так, як вам треба.

Видаляти параметри і розділи не складно. Виберіть те, що ви хочете уничто-жить, і застосуєте команду Видалити з меню Правка або просто натисніть на клавішу Del. Regedit попросить вас підтвердити цю команду; як тільки ви дасте підтвердження, параметри або розділ буде негайне видалені.