Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тести економіка підприємства.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
481.79 Кб
Скачать

Пояснювальна записка

Тести з дисципліни "Економіка підприємства" складено відповідно до навчальної програми, затвердженої НМЦ "Укооп- освіта" 19.01.10.

Тести розроблено для кожного розділу і теми курсу з ме­тою визначення рівня знань студентів зі спеціальностей: 5.03050401 Економіка підприємства, 5.03050701 Маркетингова діяльність, 5.03050801 Фінанси і кредит, 5.03050802 Оціночна діяльність, 5.03050901 Бухгалтерський облік.

Основною формою тестів є завдання відкритої форми ві­дповідей за принципом альтернативної побудови, що передба­чають чотири відповіді з однією правильною.

Тести розроблено двох рівнів складності.

До тестів першого рівня складності належать питання, для вирішення яких потрібні глибокі теоретичні знання й уміння їх використовувати.

До тестів другого рівня складності належать питання, які потребують умінь застосовувати засвоєні знання і практичні на­вички.

Відповіді на тести І рівня складності оцінюються в 1 бал, II рівня складності - 2 бали.

Тестові завдання розроблено з метою здійснення поточ­ного контролю знань із конкретного розділу і теми, для підсум­кового контролю при проведенні атестації та заліку.

Тестові завдання можна також використовувати для са­моконтролю знань, контролю виконання самостійної роботи студентів і захисту контрольних робіт студентами заочної фор­ми навчання.

Викладач за темами, до яких розроблено багато тестів, на власний розсуд складає кілька варіантів. До кожного варіанта необхідно включити тести всіх рівнів, за якими складено тестові завдання.

Оцінювання рівня знань студентів визначається згідно з отриманими балами за такою таблицею:

Відношення кількості набраних ба­лів до максимально можливої, %

Оцінка

90-100

Відмінно

70-89

Добре

60-69

Задовільно

Менше 60

Незадовільно

V

ЗМІСТ ТЕСТІВ

Тема 1. Підприємство в сучасній системі господарювання

  1. Яке з нижченаведених визначень найповніше розкри­ває зміст поняття "підприємство" згідно з чинним законо­давством України?

    1. Підприємство - це організація з підприємницьким характером діяльності.

    2. Підприємство - це організаційно відокремлена й економічно самостійна основна (первинна) ланка виробничої сфери народного господарства.

    3. Підприємство - це організаційно відокремлена й економічно самостійна основна (первинна) ланка економіки кра­їни як у сфері виробництва, так і у сфері обігу та послуг.

    4. Підприємство - це самостійний суб'єкт господарю­вання, створений компетентним органом державної влади або органом місцевого самоврядування або іншими суб'єктами для задоволення суспільних та особистих потреб шляхом система­тичного здійснення виробничої, науково-дослідної, торговельної та іншої господарської діяльності.

  2. Яка основна місія підприємства?

    1. Отримання прибутку.

    2. Виробництво продукції та надання послуг для задо­волення потреб ринку.

    3. Реалізація продукції.

    4. Комерційна діяльність.

  3. Які основні напрями діяльності підприємства?

    1. Комерційна діяльність.

    2. Економічна діяльність.

    3. Виробнича, науково-дослідна і торговельна діяль­ність.

    4. Інноваційна діяльність.

  4. Які ознаки юридичної особи (підприємства)?

    1. Печатка, самостійний баланс.

    2. Рахунок в установах банку, ідентифікаційний код,

баланс.