Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БПлан.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
684.03 Кб
Скачать

7 Менеджмент

В магазині «Violette» працюватиме кваліфікований управляючий (директор) , який візьме на себе рекрутинг основного персоналу і оперативне управління магазином

7.1 Організаційна структура

Організаційна структура магазину досить проста. Головою є директор, який одночасно і власник салону-магазину «Violette» (на початковому етапі він же й обіймає посаду бухгалтера). Також в магазині працюють продавець-консультант, флорист та прибиральниця.

7.2 Керування

Перше вимога до персоналу – професійна підготовка. Перевага віддається майстрам, професійний рівень яких, підтверджені дипломом про відповідну підготовку. Так, в магазині «Violette» працюватимуть опитний майстер з флористики та молоді продавці-консультанти. Так як директор магазину планує зацікавити як молодше, так і старше покоління, тому висування молодіжної моди і ультрасучасного обслуговування, тоді молодий персонал, який здатен вчитись та мислити креативно – це те, що нам потрібно.

До функцій самого директора входить: моніторинг, аналіз та планування поточної діяльності магазину; проведення маркетингових досліджень з можливим залученням спеціалістів на тимчасовій основі; планування та управління запасами магазину; ведення бухгалтерії.

7.3 Недоліки керування

До недоліків системи керування можна віднести той факт, що, як керівництву підприємства, так і персоналу, доводиться поєднувати декілька посад, а оскільки людина не може бути фахівцем у всіх сферах, то по якихось аспектах вона буде не дуже компетентною.

В майбутньому планується виправлення цього факту шляхом розширення і найму більшої кількості персоналу по своїх спеціальностях.

7.4 Штатний розклад

Як і будь-яка робота, основана на особистому обслуговуванні клієнтів, послуги персоналу в квітковому магазині оплачуються готівкою. Оплата роботи персоналу складає, як правило, 30% від їх щоденної виручки. Чайові, які не включаються в загальний рахунок – окрема стаття доходу спеціалістів.

Таблиця 7.4.1 – Штатний розклад

Посада співробітника

2009

2010

2011

Директор

24000

19200

20400

Флорист

14400

15600

16800

Продавець-консультант

9600

10800

12000

Прибиральниця

6000

7200

8400

Разом

48000

52800

57600

У таблиці 7.4.1 наведений перелік співробітників необхідних для нормального функціонування магазину і заробітна плата для кожного з них.

8 Виробничий план

8.1 Обладнання

Обладнання кожного робочого місця включає офісні меблі, комп’ютери для директора та персоналу, освітлення, стійки та стелажі для квітів і окремо для аксесуарів, полиці для книжок та керамічний виробів, касові апарати

8.2 Управління запасами

До витратних матеріалів відносяться всі матеріали, якими користуються цвітоводи, або ті, які рекомендують спеціалісти: фікус потребує полірувати листя, тому оптимальним рішенням буде аерозоль; для сенполій необхідні спеціальні піддони; для деяких високих рослин потрібні спеціальні стійки і не одна квітка не обійдеться без ґрунту. Все це ретельно контролюється як персоналом магазину, так і самим управляючим. На складі обов’язково є резерв комплектуючих матеріалів.

8.3 Контроль якості продукції (послуги)

Якість виробленої продукції залежить від багатьох факторів, серед яких робота обладнання, наявність відповідної сировини, професіоналізм усіх категорій працюючих. Магазин «Violette» з перших днів роботи приділяє найбільше уваги організації ефективної системи управління якістю.

В майбутньому планується розробити відділ по якості, в складі якого підрозділ управління якості та відділ технічного контролю.

Вся куплена продукція проходить обов’язків суворий контроль на відповідність стандартам якості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]