Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_kurs_metodichka_kriminalnyy_protsess.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
976.38 Кб
Скачать

Тема 10. Слідчі (розшукові) та негласні слідчі (розшукові) дії Заняття 2

(2 год.)

Питання для обговорення:

5. Поняття негласних слідчих (розшукових) дій..

6. Підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

7. Судовий контроль за законністю і обгрунтованністю проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

8. Порядок отримання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукови дій.

9. Проведення негласної слідчої (розшукової) дії без ухвали слідчого судді.

10.Вимоги до постанови слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

7. Фіксація ходу і результатів негласної слідчої (розшукової) дії.

8. Повідомлення осіб, щодо яких проводилися негласні слідчі (розшукові) дії.

9. Заходи щодо захисту інформації, отриманої в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

10. Використання результатів негласної слідчої (розшукової) ді в доказуванні або в інших цілях, передбачених КПК України.

Методичні вказівки

При підготовці до другого семінарського заняття з теми №10 студенти повинні приділити увгу вивченні наступних питань теми : Негласні слідчі (розшукові) дії. Загальні положення про негласні слідчі (розшукові) дії. Підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Слідчий суддя, який здійснює розгляд клопотань щодо негласних слідчих (розшукових) дій. Розгляд клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Строк дії ухвали слідчого судді про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді. Вимоги до постанови слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Фіксація ходу і результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Фіксація ходу і результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Заходи щодо захисту інформації, отриманої в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Заходи щодо захисту інформації, яка не використовується у кримінальному провадженні. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у доказуванні. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій в інших цілях або передання інформації. Загальні положення про втручання у приватне спілкування. Збереження інформації. Аудіо-, відеоконтроль особи. Накладення арешту на кореспонденцію. Огляд і виїмка кореспонденції. Зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж. Фіксація та збереження інформації, отриманої з телекомунікаційних мереж за допомогою технічних засобів та в результаті зняття відомостей з електронних інформаційних систем. Дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів.

Питання для контролю знань

1. Дайте визначення поняття –«негласні слідчі (розшукові) дії .

2. Назовіть види негласних слідчих (розшукових ) дій.

3. Назовіть підстави застосування негласних слідчих (озшукови) дій.

4. Назовіть способи фіксації результатів негласної слідчої (розшукової дії.

Завдання для самостійної роботи:

Тестове завдання: Допит особи не може продовжуватися без перерви більше :

  1. 2 год.;

  2. 3 год.;

  3. 4 год.;

  4. 8 год.

Задача: Під час проведення досудового розслідування щодо кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 121 КК України, слідчий вирішив провести негласну слідчу (розшукову) дію - візуальне спостереження за особою, з метою фіксації і перевірки відомостей про особу та її поведінку, або тих з ким ця особа контактує. Слідчий звернувся з відповідним клопотанням про проведення негласної слідчої (розшуково) дії до слідчого судді. Суддя відмоввив в надання дозволу на проведення зазначеної негласної слідчої (розшукової) дії, мотивуючи своє рішення тим, що до зазначеній категорії злочинів така негласна слідча (розшукова) дія п не може проводитися.

Завдання: Оцініть законність дій слідчого судді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]