Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_5_C_Nove krim proces.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

Нове кримінально-процесуальне законодавство

Спеціальність «Правознавство» 7.03040101 Спеціалізація «Цивільна та господарська юстиція»

(V курс)

КРИМІНАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

Спеціальність «Правознавство» 6.030401

Спеціалізація «Цивільна та господарська юстиція»

(IV курс)

ЗМІСТ

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ 3

ТЕМИ СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ 9

ПИТАННЯ ДО ЕКЗАМЕНУ 15

ПРОГРАМА НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Тема 1.

Поняття, сутність та задачі кримінального провадження. Загальна характеристика стадій кримінального провадження. Особливі види проваджень. Джерела кримінально-процесуального права. Кримінально-процесуальне законодавство. Дія кримінально-процесуального закону.

Зміст поняття «кримінальне провадження». Загальне визначення кримінального провадження як окремого виду діяльності. Задачі кримінального провадження в сучасних умовах розбудови соціальної держави. Загальна характеристика та ознаки стадій кримінального провадження. Досудові стадії кримінально-процесуальної діяльності. Судові стадії кримінального провадження. Особливі форми кримінального провадження.

Загальна характеристика поширених підходів до визначення джерел кримінального провадження. Особливі ознаки кримінально-процесуальної норми. Особливості викладання структури правової норми у кримінально-процесуальному законодавстві.Правила застосування кримінально-процесуального законодавства за аналогією. Дія кримінально-процесуального закону у просторі, часі та за колом осіб: правила та виключення.

Тема 2. Поняття і система принципів кримінального провадження.

Загальне визначення принципів кримінального провадження та їх ознаки. Значення принципів у кримінально-процесуальній діяльності. Визначення підходів до класифікації процесуальних принципів. Загальна характеристика принципу верховенства права. Законність та її значення у кримінальному провадженні, особливості його прояву. Принцип публічності та його основні ознаки. Обмеження принципу публічності в умовах проголошення змагальності кримінального провадження.Загальна характеристика принципу незалежності суддів та рівні незалежності. Гарантії незалежності суддів. Принцип здійснення правосуддя виключно в судовому порядку. Принцип забезпечення вільного доступу до правосуддя та обов’язковість судових рішень. Принцип безпосередності досліджень показань, речей і документів. Принцип поваги до людської гідності і невтручання у приватне життя. Принцип забезпечення права на свободу і особисту недоторканість. Принцип забезпечення недоторканості житла. Принцип забезпечення недоторканості права власності. Правові умови забезпечення таємниці листування. Принцип забезпечення використання рідної мови. Принцип презумпції невинуватості. Принцип свободи від самовикриття і права не свідчити проти близьких родичів і членів сім’ї. принцип заборони двічі притягувати до кримінальної відповідальності за одне і теж правопорушення. Принцип забезпечення підозрюваному (обвинуваченому) права на захист. Забезпечення права на оскарження процесуальних рішень, дій або бездіяльності. Принцип всесторонності, повноти і об’єктивності дослідження обставин. Принцип оцінки доказів за внутрішнім переконанням. Принцип змагальності сторін, свободи надання доказів і доведення перед судоми їх переконливості. Принцип диспозитивності. Принцип гласності. Принцип застосування розумних строків в процесі провадження.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]