Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_kurs_metodichka_kriminalnyy_protsess.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
976.38 Кб
Скачать

Питання для самостійної роботи:

Тестове завдання: Керівник дипломатичного представництва має право затримати особу в разі вчинення нею кримінального правопорушення на території дипломатичного представництва на:

  1. 24 год.;

  2. 48 год.

  3. на час, необхідний для доставлення рію України.

Задача: Визнавши зібрані під час досудового розгляду докази достатніми для складання обвинувального акта прокурор повідомив підозрюваного та його захисника про завершення досудового рослідування та надання доступу до матеріалів досудового розслідування. Під час ознайомлення з матеріалами досудового розслідування прокурор заборонив захиснику робити копії з деяких документів., мотивуючи це тим, що зазначені матеріали містять відомості, які становлять державну таємницю. Захисник наполягав на своєму праві робити копії з наданих йому документів досудового розслідування, відповідно до ч.4 ст. 290 КПК України.

Оцнініть законність дій прокурора та захисника.

Тема 19. Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

( 2 год.)

Питання для обговорення.

1.Поняття, види примусових заходів медичного характеру. Мете їх застосування.

2. Піцдстави для здійснення кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

3. Порядок провадження досудового розслідуванняу кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру..

4. Судовий розгляд щодо застосування примусових заходв медичного характеру.

5. Продовження, зміна або припинення застосування примусові зходи медичного характеру.

Методичні вказівки.

При підготовці до семінару з зазначеної теми студенти повинні приділити увагу вивченню наступних питань, що становлять сутність теми заняття : Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Підстави для здійснення кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Порядок здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру та щодо обмежено осудних осіб.. Обставини, що підлягають встановленню під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Права особи, яка бере участь у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Участь захисникаЗапобіжні заходи.. Психіатрична експертиза

Об.єднання і виділення кримінальних проваджень. Закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Судовий розгляд.. Ухвала суду у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру. Відновлення кримінального провадження. Оскарження ухвали суду

Питання для контролю знань:

1.Підстави для здійснення кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

2. Порядок здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру та щодо обмежено осудних осіб.

3. Обставини, що підлягають встановленню під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

4. Права особи, яка бере участь у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

5. Участь захисника.

6. Запобіжні заходи.

7. Психіатрична експертиза.

8. Закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

9. Судовий розгляд. Ухвала суду у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

10. Продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру.

11.Відновлення кримінального провадження.

12. Оскарження ухвали суду.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]