Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
4_kurs_metodichka_kriminalnyy_protsess.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
976.38 Кб
Скачать

Методичні вказівки

Готуючись до семінарського заняття з теми №11 студентам необхідно засвоїти наступне :Підготовче провадження. Підготовче судове засідання. Вирішення питань, пов'язаних з підготовкою до судового розгляду. Закінчення підготовчого провадження і призначення судового розгляду. Матеріали кримінального провадження (кримінальна справа) та право на ознайомлення з ними. . Судовий розгляд. Загальні положення судового розгляду. Строки і загальний порядок судового розгляду. Запасний суддя. Головуючий у судовому засіданні. Безперервність судового розгляду. Наслідки неприбуття обвинуваченого. Наслідки неприбуття прокурора і захисника. Наслідки неприбуття потерпілого. Наслідки неприбуття цивільного позивача, цивільного відповідача, їх представників. Наслідки неприбуття свідка, спеціаліста, перекладача і експерта. . Право перебувати в залі судового засідання. Обов'язки присутніх у залі судового засідання. Заходи до порушників порядку судового засідання. Обрання, скасування або зміна запобіжного заходу в суді. . Проведення експертизи за ухвалою суду. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження та проведення слідчих (розшукових) дій під час судового провадження. Об'єднання і виділення матеріалів кримінального провадження. Зупинення судового провадження. Проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження.

Питання для контролю знань :

1.Підготовче судове засідання.

. 2.Загальні положення судового розгляду: строки.

3.Загальний порядок судового розгляду.

4.Незмінність складу суду.

5.Запасний судя.

6.Головуючий у судовому засіданні.

7.Безперервність судового розгляду.

8.Наслідки неприбуття обвинуваченого, прокурора і захисника, потерпілого, свідка, спеціаліста, перекладача і експерта, право.

9. Перебувати в залі судового засідання,.

Завдання для самостійної роботи:

Тестове завдання: Після отримання обвинувального акта суд призначає підготовчий судовий розгляд не пізніше :

  1. 5 днів;

  2. 10 днів;

  3. 20 днів

  4. 30 днів з дня його надходження до суду.

Задача: За результатами судового розгляду суд вирішив обвинувачення по суті обвинувального акта і оформив рішення у вигляді ухвали.

Питання: в якій формі сул викладає судове рішення, яким вирішує обвинувачення по сут?

В якій формі суд викладає своє рішення в якому вирішує інші питання?

Тема 11. Судове провадження в першй інстанції.

Судовий розгляд

Заняття 2

( 2 год.)

Питання для обговорення:

1. Межі судового розгляду.

2. Процедура судового розгляду.

- відкриття судового засідання;

- початок судового засідання;

- судовий розгляд;

- судові дебати;

- останнє слово обвинуваченого;

- вихід суду для ухвалення вироку;

- постановлення вироку;

- проголошення вироку і його роз»яснення.

3. Інші рішення, які можуть юути прийняті судом за результатами судового розгляду.

Методичні вказівки :

При підготовці до другого семінарського заняття з теми №11 студенти повинні вичити настуні питання : Межі судового розгляду. Визначення меж судового розгляду. Зміна обвинувачення в суді. Висунення додаткового обвинувачення. Відмова від підтримання державного обвинувачення. Погодження зміни обвинувачення, висунення нового обвинувачення та відмови від підтримання державного обвинувачення.

Процедура судового розгляду. Відкриття судового засідання. Повідомлення про повне фіксування судового розгляду технічними засобами. Оголошення складу суду і роз'яснення права відводу. Повідомлення про права і обов'язки. Заборона присутності свідків у залі судового засідання. Початок судового розгляду. Роз'яснення обвинуваченому суті обвинувачення. Визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження. Розгляд судом клопотань учасників судового провадження. Допит обвинуваченого. Допит свідка. Допит потерпілого. Особливості допиту малолітнього або неповнолітнього свідка чи потерпілого

.Пред'явлення для впізнання. Допит експерта в суді. Дослідження речових доказів

Речові докази оглядаються судом, а також подаються для ознайомлення учасникам судового провадження, а в разі необхідності - також іншим учасникам кримінального провадження. Особи, яким подані для ознайомлення речові докази, можуть звернути увагу суду на ті чи інші обставини, пов'язані з річчю та її оглядом. Огляд речових доказів, які не можна доставити в судове засідання, за необхідності проводиться за їх місцезнаходженням..Дослідження документів. Дослідження звуко- і відеозаписів. Консультації та роз'яснення спеціаліста. Огляд на місці. Дії суду при встановленні в судовому засіданні неосудності обвинуваченого. Закінчення з'ясування обставин та перевірки їх доказами. Судові дебати. Останнє слово обвинуваченого. Таємниця наради суддів. Питання, що вирішуються судом при ухваленні вироку.

. Судові рішення. Види судових рішень. Законність, обґрунтованість і вмотивованість судового рішення. Порядок ухвалення судових рішень, їх форма. Зміст ухвали. Види вироків. Зміст вироку. Ухвалення судового рішення і окрема думка судді. Проголошення судового рішення. Звільнення обвинуваченого з-під варти. Заходи піклування про неповнолітніх, непрацездатних і збереження майна обвинуваченого. Виправлення описок і очевидних арифметичних помилок у судовому рішенні. Роз'яснення судового рішення.

Питання для контролю:

10..Межі судового розгляду.

11..Процедура судового розгляду: відкриття судового засідання, початок судового розгляду,судові дебати, останнє слово обвинуваченого,вихід суду для ухвалення вироку.

12. Судові рішення.

13. Види судових рішень.

14. Порядок ухвалення судових рішень, їх форма.

15. Види вироків.

16. Зміст вироку.

17. Проголошення судового рішення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]