Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
UEF_2010_NOVAYa_2 курсовая работа.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
600.06 Кб
Скачать

3 Методика виконання курсової роботи.

    1. Стратегічне планування організації підприємства

В даному підрозділі курсової роботи повинні бути розкриті наступні питання:

1) розкриття сутності організації нового підприємства;

2) визначення форми власності знов створеного підприємства та розкриття характерних для даної форми ознак та обґрунтування доцільності форми власності;

3) складання організаційної структури знов створеного підприємства, визначення функцій адміністративно-управлінського персоналу;

4) визначення основних етапів та задач організації підприємства та побудова діаграми Ганта.

    1. Дослідження ринків збуту продукції та прогнозування її реалізації

На даному етапі виконання курсової роботи необхідно провести маркетингові дослідження потенційних ринків збуту продукції підприємства, оцінка та аналіз кон’юнктури, а також визначення можливих обсягів продажів і ціни реалізації продукції виду “А”, “В”, “С” і “Д” на п’ять років, визначення асортименту продукції підприємства (назва кожного виду продукції).

Попит на продукцію зображується у виді графіку, який показує кількість продукції, яку споживачі готові і в змозі придбати за деякою ціною у деякий період часу. Попит на продукцію визначає ряд альтернативних можливостей, визначає ту кількість продукції, на яку за іншими рівними умовами буде пред’явлена потреба при різних цінах. Попит практично завжди розглядається за умови вигідності цін. У такій же мірі правильно розглядати попит з кількісної точки зору.

Для того щоб грамотно вибрати стратегію діяльності підприємства необхідно вибрати найбільш вигідний варіант випуску продукції на визначеному інтервалі часу (рік) діяльності підприємства. Для цього необхідно розглянути можливі варіанти випуску продукції типів “А”, “В”, “С”, “Д”. Ці види продукції виготовляються за однією технологією.

Продукція, яка виготовляється підприємством є складає господарчий портфель фірми.

Графіки кривих попиту на кожний вид продукції на різних ринках дозволяють судити про те, яку продукцію ефективніше випускати у який проміжок часу. Це дозволяє точно спланувати початок НДДКР, модернізацію обладнання (за необхідністю) та своєчасно вийти на ринок збуту для отримання максимального прибутку.

Для більш повного вивчення попиту на різні види продукції необхідно скласти таблиці попиту на продукцію для кожного із ринків. Ці таблиці складаються за вихідними даними курсової роботи.

На основі таблиць попиту на різні види продукції на різних ринках збуту складається план розподілу продукції на ринках за роками.

Після проведеного аналізу та складання графіків необхідно визначити два варіанти стратегічного плану розподілу продукції на ринках.

    1. Визначення необхідності застосування ресурсів та розрахунок витрат на виробництво і реалізацію продукції.

Для початку виробничо-господарської діяльності необхідно проаналізувати основні виробничі засоби (корпуси та обладнання) та визначитись з їх придбання, а також згідно стратегія розподілу продукції розглянути дві інвестиційні стратегії підприємства, які повинні відрізнятися одна від другої придбанням або орендою основних засобів тощо.

Для двох інвестиційних стратегій необхідно скласти баланс робочого часу та визначити фонд оплати праці адміністративно-управлінського та допоміжного персоналу.

Надалі за двома варіантами визначаються капіталовкладення та проводиться розрахунок амортизаційних відрахувань (будь-яким методом). При розрахунку амортизаційних відрахувань другого року необхідно враховувати амортизацію першого року і т.д.

Згідно з наявністю обладнання необхідно визначити реальну потребу в основних робітниках та прямі витрати на оплату праці за двома варіантами. При розрахунку ФОП адміністративно-управлінського персоналу необхідно враховувати мінімальну заробітну плату поточного року.

Наступним етапом являється визначення прямих матеріальних витрат, складання калькуляції собівартості продукції та зробити висновки щодо доцільності стратегій (визначення найбільш ефективної стратегії).

На заключного етапі потрібно скласти план фінансових потоків за варіантами (табл.. 3.1.).

Таблиця 3.1

План фінансових потоків за варіантом капіталовкладень (тис. грн.)

Показник

І

квартал

ІІ

квартал

ІІІ квартал

IV квартал

Всього за рік

1

2

3

4

5

6

Надходження коштів

Виручка (нетто) від реалізації

Кредит

Витрати коштів

Інвестиції в основні виробничі засоби

Згідно з кошторисом витрат відображаються статті витрат

Податок на прибуток

Повернення кредиту

Фінансові результати

Чистий прибуток

Cash-flow

Накопичення

В даному підрозділі необхідно виконати вищеописані етапи для п’яти років. На кінці даного підрозділу необхідно скласти зведений план фінансових потоків по рокам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]