Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
UEF_2010_NOVAYa_2 курсовая работа.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
600.06 Кб
Скачать

2. Методичні вказівки для виконання курсової роботи з дисципліни “Управління ефективністю фірми”.

2.1. Загальні положення

Предметом даної курсової роботи є організаційно-економічне обґрунтування створення нового підприємства, що має одну з передбачених законодавством України організаційно-правових форм. В умовах обмеженості ресурсів необхідно не тільки створити фірму, але й розробити таку стратегію її розвитку, яка б дозволила максимізувати ефективність її діяльності.

Структура даної курсової роботи має на увазі вибір стратегії організації та розвитку знов створеного підприємства, визначення потреби в ресурсах, розрахунок капітальних і поточних витрат, визначення фінансових результатів.

На кожному етапі розвитку підприємства розглядатимуться альтернативні варіанти прийняття управлінських рішень, вибиратимуться найкращі стратегії, які дозволяють максимізувати економічний ефект діяльності нашої фірми.

Наприкінці курсової роботи буде проведений аналіз ефективності поточної діяльності, ефективності капітальних вкладень, а також буде дана загальна оцінка ризикам, пов'язаним із прийняттям управлінських рішень.

Таким чином, мета даної курсової роботи – вироблення стратегії організації і розвитку знову створеного підприємства та оцінка ефективності його діяльності на всіх етапах.

У курсовій роботі студенти повинні розробити економічно ефективну стратегію діяльності підприємства.

Виконання курсової роботи має наступні цілі:

  • закріплення та поглиблення теоретичних та практичних знань, які були отримані у ході навчального процесу та науково-дослідницької діяльності студента в університеті;

  • розвиток навичок самостійної роботи у сфері економічного управління підприємством, підвищення ефективності виробництва;

  • виявлення ступеню підготовки студентів до самостійної роботи на підприємствах в умовах ринкових відносин.

Задачі курсової роботи:

  • скласти план організації нового підприємства;

  • зробити дослідження потенційних ринків збуту продукції і спрогнозувати реальні обсяги продажів;

  • визначити розміри капіталовкладень;

  • розрахувати операційні витрати і визначити фінансові результати діяльності;

  • дати оцінку фінансовому стану підприємства через п'ять років його діяльності;

  • оцінити ризики правильності прийняття управлінських рішень;

  • проаналізувати ефективність інвестицій.

У курсовій роботі, поряд з використанням традиційних організаційних рішень, повинні передбачатися міри, які направлені на застосування оригінальних нових рішень.

Особливу увагу необхідно призначити коректності оцінки економічної ефективності пропонованих рішень.

Основний зміст курсової роботи базується на результатах вивчення дисциплін “Економіка підприємств”, “Мікроекономіка”, “Інвестування”, “Економічний аналіз”, “Управління ефективністю фірми” та ін.

2.2. Структура курсової роботи.

У курсовій роботі повинні міститися:

  • титульний лист;

  • зміст;

  • вступ;

  • загальну частину;

  • висновки;

  • список використаної літератури;

  • додатки.

Титульний лист – спеціальний бланк (див. додаток А), у якому міститься: повна назва учбового закладу; найменування кафедри; тема курсової роботи; прізвище, ім’я та по батькові студента; прізвище, ім’я та по батькові керівника, а при необхідності й консультантів; місто і рік захисту роботи.

Зміст повинний міститися безпосередньо за титульним листом на окремій сторінці.

Вступ повинний містити сутність і стан проблеми, яка вирішується в роботі, оцінку її значення, обґрунтування актуальності роботи. Обсяг тексту вступу – 2-3 сторінки.

Загальна частина курсової роботи складається із глав, параграфів, пунктів та підпунктів, у яких розкривається теоретична сутність предмета дослідження, викладаються вихідні данні для розробки теми, дається організаційно-економічна характеристика підприємства, проводиться аналіз практичних даних, згідно з темою дослідження, обґрунтовуються шляхи підвищення ефективності економічної діяльності досліджуємого підприємства з метою прийняття управлінських рішень або розрахунків економічних показників. Розрахунки показників та вибір оптимальних рішень повинні супроводжуватися коментаріями з метою оцінки теоретичних знань та практичних навичок студентів. Глава повинна закінчуватися стислим резюме (висновком). Обсяг тексту загальної частини – 40-60 сторінок.

У висновках викладаються більш важні результати проведеного дослідження, ступінь рішення представленої проблеми, формуються висновки і рекомендації щодо удосконалення економічної діяльності досліджуємого підприємства. Обсяг тексту висновків – 3-5 сторінок.

Список використаних джерел розміщується після висновків з нової сторінки і складається у порядку згадування про них у тексті, або у алфавітному порядку.

У додатках представляється матеріал, який є допоміжним для загальної частини або не може бути розміщений у ній із-за великого обсягу. Додатки оформлюються як продовження курсової роботи після списку використаних джерел. У додатках можуть бути представлені додаткові ілюстрації, таблиці і графіки, проміжні економічні розрахунки, розмножені розрахунки на ЕОМ, узагальнена та спеціалізована інформація для економічних розрахунків, які викладені у загальній частині роботи та ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]