Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
260Про організацію і вдосконалення фізіотерапев...doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
221.18 Кб
Скачать

Положення про фізіотерапевтичну лікарню

1. Фізіотерапевтична лікарня є спеціалізованим лікувально-профілактичним закладом, що забезпечує надання кваліфікованої медичної допомоги з активним використанням сучасних фізичних методів лікування та профілактики.

2. Основними завданнями фізіотерапевтичної лікарні (далі - ФЛ) є:

2.1. Надання стаціонарної та амбулаторної медичної допомоги хворим різного клінічного профілю на всіх етапах послідовного лікування.

2.2. Запровадження прогресивних у медико-економічному відношенні методів послідовної фізіотерапії, профілактики, курортології.

2.3. Вивчення ефективності безпосередніх і віддалених наслідків лікування фізичними методами.

2.4. Активне використання наукової організації праці, нових медичних підходів в організації лікувального процесу, культури медичного обслуговування хворих.

2.5. Систематичне проведення заходів, спрямованих на підвищення професійної підготовки лікарів, середнього та молодшого медичного персоналу.

2.6. Надання закладам охорони здоров'я організаційно-методичної та консультативної допомоги з активних питань фізіотерапії.

3. ФЛ в залежності від її профілактики та наявності ліжок може включати такі підрозділи:

3.1. Стаціонари з спеціалізованими підрозділами для терапевтичних, неврологічних, ортопедо-травматологічних, гінекологічних, шкірних та інших хвороб дорослих і дітей, прийомне відділення.

3.2. Поліклінічне відділення для прийому лікарями-фізіотерапевтами та спеціалістами інших клінічних напрямів дорослих та дітей, гінекологічними, урологічними, шкірними, офтальмологічними та іншими захворюваннями.

3.3. Відділ (кабінети) електролікування, світлолікування, водолікування, болототеплолікування, лікувальної фізичної культури, масажу.

3.4. Кабінети функціональної діагностики, медичної статистики, клінічну і біохімічну лабораторії та інші структурні підрозділи.

4. Штати фізіотерапевтичної лікарні затверджуються у встановленому порядку у відповідності з діючим законодавством.

5. ФЛ є самостійним лікувально-профілактичним закладом, користується спеціально обладнаними приміщеннями, певною земельною ділянкою, відповідним обладнанням, регламентом тощо.

6. ФЛ користується правами юридичної особи, має круглу печатку, відповідні штампи, на яких вказано повне найменування лікувального закладу.

7. ФЛ знаходяться у безпосередньому підпорядкуванні управління охорони здоров'я. Дозвіл на експлуатацію чи закриття ФЛ здійснюється за погодженням з МОЗ України.

8. ФЛ може бути клінічною базою медичного чи науково-дослідного інституту, кафедри ІУЛ, медичного училища.

9. Порядок прийому та виписки хворих регламентується в установленому порядку.

10. Керівництво ФЛ здійснюється на основі єдиноначальності головним лікарем, який призначається та звільняється у відповідності з діючим законодавством.

11. ФЛ веде облік та подає звітні дані за формами і в терміни, згідно з чинним законодавством.

12. ФЛ повинна мати спеціально розроблені та затверджені правила внутрішнього трудового розпорядку для персоналу та правила для хворих.

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ МОЗ України

30.12.1993  № 260

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]