Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
260Про організацію і вдосконалення фізіотерапев...doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
221.18 Кб
Скачать

Положення про завідуючого відділенням (кабінетом) фізіотерапії лікувально-профілактичного закладу

1. На посаду завідуючого фізіотерапевтичним відділенням (кабінетом) призначається лікар-фізіотерапевт, який має стаж роботи за спеціальністю не менш трьох років.

2. Завідуючий кабінетом фізіотерапії призначається головним лікарем лікувально-профілактичного закладу.

3. Завідуючий відділенням (кабінетом) фізіотерапії підпорядковується безпосередньо керівникові установи або заступнику по медичній частині.

4. У своїй роботі завідуючий фізіотерапевтичним відділенням (кабінетом) керується положеннями, наказами та іншими документами, які видаються Міністерством охорони здоров'я, органами охорони здоров'я на місцях і діючим законодавством.

5. Завідуючий відділенням (кабінетом) фізіотерапії здійснює керівництво і контроль за роботою персоналу відділення і несе повну відповідальність за ефективність лікування хворих, організацію лікувального процесу.

6. Займається підбором і розстановкою кадрів, розподіляє обов'язки серед працівників відділення (кабінету), контролює точне і своєчасне виконання ними професійних обов'язків, підтримує високу трудову дисципліну.

7. Завідуючий відділенням (кабінетом) фізіотерапії повинен забезпечити:

7.1. Виконання кваліфікованої консультативної і лікувальної допомоги хворим.

7.2. Організацію консультативно-методичної допомоги лікарям іншого фаху з питань фізіотерапії і курортології.

7.3. Систематичний контроль за правильністю призначення хворим фітотерапевтичних процедур, внесенням необхідних корективів, уточнень і доповнень до призначення (за погодженням з лікарем, що лікує) з метою оптимізації фізіотерапії.

7.4. Розробку заходів щодо втілення нових, прогресивних, затверджених Міністерством охорони здоров'я України методів, методик фізіотерапії, аналізу їх ефективності, віддалених наслідків лікування.

7.5. Систематичну підготовку медичного персоналу відділення (кабінету) фізіотерапії, домагаючись підвищення їх професійної майстерності, знання апаратури, техніки безпеки і експлуатації, методик лікування фізичними факторами, наукової організації праці.

7.6. Розробку інструкцій з техніки безпеки і промислової санітарії і подавати їх на затвердження керівникові установи або його заступникові по медичній частині.

7.7. Систематичний інструктаж персоналу по техніці безпеки, експлуатації і догляду за апаратурою і установками з відповідною реєстрацією в журналі періодичного (повторного) інструктажу.

7.8. Навчання персоналу методам надання невідкладної медичної допомоги при електротравмах.

7.9. Забезпечення відділення (кабінету) фізіотерапії господарсько-побутовим оснащенням, інвентарем, апаратурою, обладнанням та інструментарієм, контроль за режимом роботи, правильністю використання апаратів і установок, своєчасним ремонтом, їх паспортизацією.

7.10. Контроль за санітарним, господарсько-технічним і протипожежним станам відділення (кабінету) фізіотерапії.

7.11. Своєчасне проходження персоналом кабінету медогляду.

7.12. Ведення медичної документації і пред'явлення звітів про роботу за затвердженою МОЗ України формою.

7.13. Систематичне підвищення кваліфікації як лікаря-фізіотерапевта, організатора охорони здоров'я.

7.14. Своєчасне ознайомлення персоналу фізіотерапевтичного відділення (кабінету) з відповідними наказами, інструкціями, розпорядженнями адміністрації та ін.

7.15. Проведення санітарно-освітньої роботи серед населення лікарями-фізіотерапевтами і середнім медичнім персоналом відділення (кабінету).

8. Завідуючий відділенням (кабінетом) має право і зобов'язаний брати участь у підборі і розміщенні кадрів для роботи у відділенні (кабінеті), розподіляти обов'язки між ними, вносити пропозиції про заохочення і накладання стягнень на співробітників довіреного йому відділення.

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ МОЗ України

30.12.1993  № 260

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]