Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Україна в роки Другої світової і Великої Вітчиз...doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
611.33 Кб
Скачать

Тема № 6. «Роль економічного та людського потенціалу України в розгромі нацистської Німеччини». Питання для самостійного опрацювання

  1. Економіка України в роки війни. Внесок України в створення матеріально-технічної бази перемоги.

  2. Внесок України в зміцнення Червоної армії в умовах війни.

  3. Початок відбудови народного господарства.

  4. Радянська влада й українське суспільство в 1943 – 1945 рр.

Контрольні завдання:

  1. Охарактеризуйте стан економіки України на передодні та в початковий період війни, її роль у перетворенні країни в єдиний воєний табір.

  2. Охарактеризуйте процес перебудови народного господарства республіки на воєний лад.

  3. Дайте оцінку виявам трудового героїзму робітників, колгоспників та інтелігенції України в початковий період війни, його значення для зміцнення обороноздатності країни.

  4. Охарактеризуйте форми участі населення України в акціях на допомогу фрону, їх значення для зміцнення обороноздатності країни.

  5. Проаналізуйте хід евакуації матеріальних цінностей та населення України на Схід, визначте здобутки і втрати в процесі її проведення.

  6. Проаналізуйте роботу евакуйованих підприємств, колгоспів, навчальних закладів та організацій робітників, колгоспників, діячів науки та культури в радянському тилу, їхній внесок у зміцненні економічного й військового потенціалу СРСР.

  7. Проаналізуйте напрямки та результати відбудови народного господарства та соціальної сфери на визволених територіях республіки в умовах війни.

  8. Визначте внесок України в зміцнення Червоної армії в умовах війни.

  9. Охарактеризуйте роль і внесок українців у боротьбу проти загарбників на фронтах німецько-радянської війни та визволення народів Європи від нацизму.

  10. Охарактеризуйте політику радянської влади по відношенню до України й стан українського суспільства в 1943 – 1945 рр.

Методичні рекомендації

Охарактеризуйте стан економіки України на передодні та в початковий період війни, її роль у перетворенні країни в єдиний воєний табір. Охарактеризуйте процес перебудови народного господарства республіки на воєний лад. Дайте оцінку виявам трудового героїзму робітників, колгоспників та інтелігенції України в початковий період війни, його значення для зміцнення обороноздатності країни. Охарактеризуйте форми участі населення України в акціях на допомогу фрону, їх значення для зміцнення обороноздатності країни. Проаналізуйте хід евакуації матеріальних цінностей та населення України на Схід, визначте здобутки і втрати в процесі її проведення. Проаналізуйте роботу евакуйованих підприємств, колгоспів, навчальних закладів та організацій робітників, колгоспників, діячів науки та культури в радянському тилу, їхній внесок у зміцненні економічного й військового потенціалу СРСР. Проаналізуйте напрямки та результати відбудови народного господарства та соціальної сфери на визволених територіях республіки в умовах війни. Визначте внесок України в зміцнення Червоної армії в умовах війни. Охарактеризуйте роль і внесок українців у боротьбу проти загарбників на фронтах німецько-радянської війни та визволення народів Європи від нацизму. Охарактеризуйте політику радянської влади по відношенню до України й стан українського суспільства в 1943 – 1945 рр.