Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
160.77 Кб
Скачать

Структура кіно фото архіву

Керівництво

Відділ забезпечення збереженості та обліку документів

  • Сектор зберігання та обліку кінодокументів

    • Лабораторія реставрації кінодокументів

  • Сектор зберігання та обліку фотодокументів

  • Сектор зберігання та обліку відео документів

  • Сектор зберігання фонодокументів

Відділ формування НАФ та діловодства

Відділ довідкового апарату

Відділ використання інформації документів

  • Сектор публікації документів

Відділ інформаційних технологій

Фінансово-економічний відділ

Сектор організаційно - кадрової роботи

Група з інженерно – технічного обслуговування архіву

Обслуговуючий персонал

Служба відповідальних чергових

Дорадчі органи

  1. Колегія

Колегія Центрального державного кінофотофоно архіву України ім. Г.С Пшеничного є дорадчим органом і утворюється для погодженого вирішення питань, що належать до його компетенції вільного колективного обговорення найважливіших напрямів його діяльності.

У своїй роботі колегія керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, нормативно – правовими актами Держкомархіву України та цим положенням.

Рішення про колегії приймається директором ЦДКФФА України ім.. Г. Пшеничного.

Колегія ЦДКФФА України ім. Г.С Пшеничного:

1.обговорюється і приймає рішення щодо перспектив і найважливіших напрямів діяльності ЦДКФФА України ім.. Г.С Пшеничного;

2.розглядає пропозиції щодо: удосконалення архівного законодавтва; забезпечення співпраці з Держкомархівом України, формування та реалізацій державної політики у сфері архівної справи та діловодства; розширення міжнародного співробітництва у сфері архівної справи та діловодства; обговорює прогнози, проекти програм, планів розвитку архівної справи та визначає шляхи їх реалізації; розглядає питання про стан дотримання фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання державного майна, здійснення внутрішнього фінансового контролю та усунення виявлених недоліків; розробляє пропозиції щодо вдосконалення діяльності ЦДКФФА України ім. Г.С Пшеничного; аналізу стан роботи ЦДКФФА України ім. Г.С Пшеничного з основних напрямів діяльності; розглядає результати роботи ЦДКФФА України ім. Г.С Пшеничного; аналізу стан дотримання законодавства з питань архівної справи, державної служби, організаційно – кадрової роботи та виконавської дисципліни; розглядає питання правового і соціального захисту працівників архіву, охорони праці, охорони праці, техніки безпеки.

  1. Науково – методична рада

Науково - методична рада (далі - НМР )Центрального державного кінофотофоно архіву України ім. Г.С Пшеничного(далі- архів) є науково – дорадчим органом, створеним для розгляду питань організації,визначення основних напрямів та оцінки результатів науково-дослідної і методичної роботи. У своїй діяльності НМР керується положенням про архів, наказами Держкомархіву і цими Положенням. НМР розглядає матеріали і готує пропозиції з таких питань : визначення основних напрямів науково-методичної роботи архіву; складання проектів планів науково – дослідної та методичної роботи; впровадження наукових і методичних розробок, науково – видавничої роботи; підготовка програм досліджень, етапних та підсумкових звітів про розробку науково – дослідних тем, про позиційно щодо розроблення (перероблення) нормативних документів і методичних посібників з усіх напрямів діяльності архіву; оцінка результатів наукової роботи архіву, в тому числі проектів науково – методичних розробок, макетів довідників про склад і зміст документів НАФ, експозиційних планів документальних виставок , наукових доповідей, статей, звітів за темами науково – дослідних робіт, текстів лекцій, оглядів, електронних публікацій, в тому числі на компакт-дисках та в Інтернеті тощо; вироблення концептуальних засад підготовки навчальних програм з архівознавчих і документознавчих дисциплін; комплектування та експертиза цінності документів; створення і розвиток науково – довідкового апарату, в тому числі автоматизованих інформаційно – пошукових систем на документи архіву; організація використання інформації документів архіву; аналіз економічних аспектів діяльності архіву; впровадження автоматизованих архівних технологій у діяльності архіву; діяльність архіву як науково – методичного центру з питань роботи з кіно -, відео -, фото -, фонодокументами; організація наукового співробітництва з іншими, у тому числі зарубіжними, архівними організаціями; підготовка проектів актів нормативного характеру, що підлягають державній реєстрації; висування наукових праць і науково – методичних розробок на здобуття премії ім. Василя Веретенікова та інших премій.