Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
marketing_modul1.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
57.9 Кб
Скачать

13. Концепція чистого маркетингу (ринкова).

Ця концепція грунтується на основних постулатах маркетингу.

Інколи підприємці, які, по суті, застосовують концепцію інтенсифікації комерційних зусиль, прирівнюють себе до тих, що працюють на основі концепції чистого маркетингу. Різниця полягає в тому, що під час інтенсифікації збуту підприємство орієнтується на власні нужди, а концепція маркетингу передбачає вивчення та задоволення потреб клієнтів. А отже, схема, що відображає концепцію чистого маркетингу, є складнішою час інтенсифікації збуту підприємство орієнтується на власні нужди, ;а концепція маркетингу передбачає вивчення та задоволення потреб клієнтів. А отже, схема, що відображає концепцію чистого маркетиніу, є складнішою (рис. 1).

Рис1. Дослідження потреб потенційних покупців--Оцінка потенційних можливостей ринку

Ресурси в-ва/програма маркетингу-Покупець

Базовий засновок: фірми досягають своїх цілей шляхом визначення потреб і нужд цільових ринків та їх задоволення Висновок: необхідно робити все, щоб максимально забезпечити клієнтів ціновою значимістю, якістю та задоволенням еквівалентно до грошей, вкладених ними в покупкуСитуація для застосування: кінцевою метою є отримання прибутку; основним об'єктом уваги - нужди і потреби споживачів; засобами для досягнення мети - комплексні зусилля маркетингу.

14.Концепція вдосконалення виробництва.

Концепція вдосконалення виробництва(виникла 30-50р.р) - продукт або товар може бути доступним для споживача, якщо підвищується ефективність виробництва і розподілу товару.

Ця концепція застосовна, коли попит на товар дорівнює чи трохи перевищує пропозицію, велика частина реальних і потенційних споживачів мають невисокі доходи, або собівартість товару занадто висока, і її необхідно знизити, для чого потрібно підвищити продуктивність праці.

В основі лежить необхідність постійного вдосконалення технології та організації виробництва, збільшення обсягів і зниження витрат виробництва. Вся увага зосереджена на внутрішніх можливостях виробництва, для того щоб зробити товар доступнішим. Виробничої концепції дотримуються виробники, які чітко орієнтовані на галузь з хорошими перспективами зростання, мають невисоку диверсифікацію і діють в умовах мінімального політичного та соціального контролю.

Диверсифікація - це розширення асортименту виробничих виробів і видів послуг, що надаються на основі одночасного розвитку багатьох, не пов'язаних один з одним виробництв.

Дослідження можливостей в-ва--В-во продукції просування продукції на ринкупродаж на ринку за низькими цінами.

15.Концепція вдосконалення товару.

Концепція вдосконалення товару передбачає постійне й всебічне підвищення якості товару й розрахована на споживачів, які готові платити високу ціну за високу якість товару.

Концепція удосконалення товару передбачає, що споживачі віддають перевагу товарам із найвищою якістю та надійними експлуатаційними характеристиками, отже, підприємство має зосередити свої зусилля на постійному вдосконаленні товару.

Приділяючи увагу насамперед якості товарів, підприємство-виробник має на увазі, що споживачі зацікавлені у придбанні цих товарів, знають про наявність виробів конкурентів і роблять свій вибір, орієнтуючись на високу якість і погоджуючись платити за неї вищу ціну (рис. 1.2).

Дослідження можливості підвищення якості товару--В-во товарівпредставлення товарів на ринкупродаж товарів високої якості за відповідними цінами

Орієнтація товаровиробників на цю концепцію управління підприємством часто призводить до «маркетингової короткозорості», коли виробник так «закохується» у власний товар, що забуває про потреби споживачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]