Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 49

нення стягнення на предмет обтяження початкову ціну предмета застави для його подальшої реалізації на публічних торгах у порядку виконавчого провадження. Цьому не суперечить правило п. 6 Положення [213], відповідно до якого при реалізації майна державного підприємства або відкритого акціонерного товариства, створеного в процесі корпоратизації, всі акції яких перебувають у державній власності, початкова ціна реалізації майна повинна визначатися відповідно до Методики оцінки вартості майна під час приватизації. Мається на увазі, що спочатку здійснюється оцінка, а потім юна досліджується судом і зазначається (за відсутності підстав відступати від неї) в судовому рішення. У випадках звернення стягнення на майно інших юридичних осіб із п. 6 Положення також випливає необхідність оцінки цього майна (відповідно до Закону "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" [130]), яка (оцінка) буде підставою для визначення судом початкової ціни реалізації предмета застави. У випадках, передбачених постановою Кабінету Міністрів "Про додаткове забезпечення гарантій або інших зобов'язань Уряду України, які надаються іноземним кредиторам щодо погашення кредитів в іноземній валюті, що залучаються українськими юридичними особами" [197], оцінка вартості майна провадиться Фондом державного майна, а вартості майнових прав і цінних паперів — Міністерством фінансів. Ця оцінка не може бути здійснена чи змінена за згодою сторін чи за рішенням суду (Вісник Вищого арбітражного суду України, 2000, № 1, с. 68-69).

22. Положення не встановлює порядку подачі заяви проучасть в аукціоні, тому при проведенні аукціону відповіднодо Положення слід керуватися п. 3.9 Порядку [312] і встановленою ним формою заяви.

23. Для участі в аукціоні покупець повинен подати докази сплати реєстраційного внеску. Розмір реєстраційноговнеску визначається організатором аукціону і не повиненперевищувати одного неоподатковуваного мінімуму доходівгромадян (п. 7 Положення). Якщо проведення аукціону регулюється Порядком реалізації арештованого майна, розмірреєстраційного внеску не може перевищувати двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (більш високий

422

Стаття591

розмір реєстраційного внеску встановлений з урахуванням того, що названий Порядок не передбачає внесення гарантійного внеску). В обох випадках відповідно до ч. 22.5 ст. 25 Закону "Про податок з доходів фізичних осіб" [ 144] замість неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, використовується сума 17 грн.

Реєстраційний внесок повинен бути кваліфікований як плата за участь в аукціоні.

  1. П. 7 Положення передбачає внесення учасникамиаукціону грошових коштів у розмірі 10 відсотків початковоївартості майна, що реалізується, шляхом безготівкового їхперерахування на рахунок організатора аукціону. Тут пра-вотворчий орган, що діє в силу повноваження, даного п.12.3.4 ч. 12.3 ст. 12 Закону "Про оподаткування прибуткупідприємств" [88], встановив спеціальну правову конструкцію. Ці грошові кошти переможцю аукціону зараховуютьсяв рахунок оплати придбаного майна. Іншим учасникам аукціону вони повертаються після затвердження протоколу аукціону. При простроченні переможцем аукціону оплати придбаного майна внесена ним грошова сума в розмірі 10 відсотківпочаткової вартості реалізованого майна підлягає перерахуванню до відповідного бюджету.

  2. Положення (п. 7) покладає на фізичних осіб, щобажають взяти участь в аукціоні, обов'язок подати декларацію про доходи. Однак не встановлено, за який період повинні бути відображені в декларації відомості про доходи,не передбачені будь-які пропорції між доходами і ціноюмайна, яке реалізується з аукціону (публічних торгів), щодають право брати участь в аукціоні. Гроші, отримані наумовах позики чи кредиту, не є доходом фізичної особи.Тому розбіжності між декларацією про доходи і вартістюоб'єкта, придбаного на аукціоні з продажу заставленого майна, можуть бути істотними. Але все це не може бути підставою як для ігнорування викладеної вимоги про поданнядекларації, так і для визнання результатіт аукціона недійсними у зв'язку з невідповідністю доходів переможця аукціонувартості об'єкта, який ця особа придбала на аукціоні.

  3. Організатор аукціону повинен внести передбаченівідповідними нормативно-правовими актами відомості про

423