Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kriminalne_zadachi-shpori.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
206.34 Кб
Скачать

Задача №25

К., Г, та С. відкрили підпільний цех, де виготовляли алкогольні напої для реалізації їх населенню. Щоб продукція мала попит, вони купували підроблені марки акцизного збору, клеїли їх на заповнені алкоголем пляшки і тільки потім їх продавали. Після придбання горілки цієї фірми двоє громадян отруїлися та перебували два тижня в лікарні. Кваліфікуйте дії Р., Ж, і Н. Обгрунтуйте відповідь.

Дії К., Г. та С. слід кваліфікувати за ч.3. ст. 204 КК і ч. 2 ст. 216 КК як незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху, що призвело до тяжких наслідків у вигляді тривалого розладу здоровя (більш ніж 21 день) у 2-х осіб, та незаконне використання підроблених марок акцизного збору, вчинене за попередньою змовою групи осіб.

Об’єктом злочину є посягання на встановлений порядок акцизного оподаткування та життя і здоров’я людей як споживачів недоброякісної підакцизної продукції.

Предметом є алкогольні напої.

Об’єктивна сторона полягає у таких діях: 1) придбання незаконно виготовлених підакцизних товарів; 2) збут незаконно виготовлених підакцизних товарів.

Суб’єкт злочину – загальний.

Суб’єктивна сторона – прямий умисел.

Відповідно до санкції статті 204 КК, караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та конфіскація обладнання для її виготовлення.

Задача №26

Р, Ж. і Н. зареєстрували торговельне підприємство "Сокіл", однак, усу­переч положенням установчих документів, почали здобувати різні відомості, що становили комерційну таємницю для суб'єктів господарської діяльності, для їх подальшого продажу зацікавленим клієнтам. Унаслідок таких дій загальна сума завданої юридичним особам шкоди склала 78 000 гривень. Кваліфікуйте дії Р, Ж. і Н. Обґрунтуйте відповідь.

Дії Р. Ж. і Н слід кваліфікувати як незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну таємницю.

Безпосереднім об’єктом цього злочину – сфера охорони комерційної таємниці.

Предметом злочину – відомості що становлять комерційну таємницю

Комерційною таємницею можуть визнаваися відомості, пов’язані з виробництвом, технологією, виробництвом, фінансовою та іншою діяльністю суб’єкта господарювання, що не є деравною таємницею, розголошення яких може завдати шкоди інтересам суб’єкта господарювання..

Об’єктивна сторона злочину виражається 1) дії, спрямовані на отримання відомостей, що становять комерційну таємницю 9комерційне шпигунство) 2) незаконне використання відомостей. Що становлять комерційну таємницю, якщо це спричинило істотну шкоду суб’єктові господарської діяльності.

Під комерційним шпигунством слід розуміти пошук і добування будь-яким, у тому числі злочинним, способом відомостей, що становлять комерційну таємницю.

Злочин важається закінченим з моменту вчинення дій, спрямованих на отримання відомостей, що становлять комерційну таємницю, з усіченим складом.

Субєктивна сторона злочину – прямий умисел

Суб ’ єкт злочину – особа,яка досягла 16- річного віку, загальний.

Караються штрафом від 200 до 1000 НМДГ неподатковий мінімум доходів громадянабо обмеженням волі на строк до 5 роківабо позбавлення волі до 3 років

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]